/* Error on https://www.kulcsszo.hu/wp-content/plugins/_%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20Ultimate_VC_Addons/assets/min-css/ultimate.min.css?ver=3.11.0 : Something went wrong: cURL error 52: Empty reply from server */

A reddit hamarosan nagy változásákon esik át

Rate this post

A reddit új külsővel és funkciókkal jelentkezik hamarosan, amelyeket már most is megtapasztalhat néhány felhasználó majd. Ezek a változtatások már egy éve készülnek lassan. A reddit az egyik legnagyobb és legrégebbi közösségi oldal, amely közel 330 millió felhasználót tudhat magának.

Az új fejlesztésekre azért volt szükség, mert a 12 éve alakult oldal alapjaira már nagyon nehezen tudtak építeni a fejlesztők, és az újabb funkciókkal egyre nehezebb volt bővíteni a közösségi oldalt. Ezen kívül valljuk be, hogy az oldal puritánsága nehezebbé tette az új látogatók és felhasználók számára az oldal kezelését.

A jelenleg külső remekül idézi a 2000-es évek eleji állapotokat. Puritán külső, fehér háttér, kék színű link, és sok helyen apró betűk. Azonban az egyszerűbb külső mellett is találhatunk érveket, hiszen ez az egész oldal

[kép a reddit jelenlegi főoldaláról]

Április eleje óta véletlenszerűen kapták meg egyes felhasználók az új felületet, akik kipróbálhatják, illetve ötletekkel láthatják el a fejlesztőket az /r/redesign subreddit-en.

A tulajdonosok szerint folyamatosan adnak az oldalhoz újabb funkciókat, valamint a számba veszik a tesztelők véleményét is, így amit most láthatnak az szinte biztos változni fog majd a későbbiekben.

Az új oldal alapjait úgy csinálták, hogy a következő években a változtatásokat minél könnyebb legyen hozzáadni az oldalhoz, ezzel a fejlesztések gyorsabbak lesznek.

Új reddit: kártya nézet

forrás: Reddit

A felső navigációs sávot leváltja majd egy menü, amely a bal sarokban foglal majd helyet. Ebben a menüben található majd meg a folyamok linkjei, a követett subreddit-ek , és a felhasználói profil.

A fejlesztők három fajta különböző nézetet biztosít majd a felhasználók számára. A kártya (card) nézet mindenkinek számára ismerős lehet, hiszen ez hasonlít a jelenlegi Facebook vagy Instagram dizájnhoz. A tömörített (compact) nézet segítségével gyorsan lehet majd görgetni a tartalmak között. Míg a klasszikus (classic) nézet lesz az amelyik leginkább az eredeti felépítéshez fog hasonlítani.

Külső mellett, új funkciók

Számos funkcióval bővül majd az oldal, amelyek kellemesebbé teszik majd a használatot. Itt van például az, hogy most már egy bejegyzésen belül jelenhet meg szöveg, kép és link is. Ez valószínűleg mindenki számára idegesítő lehet a jelenlegi oldalon, és talán ez az egyik legjobban várt változtatás. Emellett új szerkesztő is társul ehhez, ahol intuitív módon lehet majd megírni a bejegyzéseket.

Reddit új nézet: tömörített

forrás: Reddit

Ezen kívül megkapjuk majd a végtelen görgetés módot, amivel nem kell majd az oldal alján lévő navigációs linkekre hagyatkoznunk.

Az egyes bejegyzések lightbox-ban nyílnak meg majd, így mindig az adott oldalon maradnak majd a látogatók.

Továbbá a fejlesztők kiemelték azokat a linkeket, amelyek a Reddit oldaláról el vezetik a felhasználót vagy egy másik bejegyzésre mutatnak. A főoldalon pedig kiemelték a bejegyzés létrehozását egy nagyobb, kék gomb formájában.

Mikor?

A Reddit azonban még hónapokra van a végső formájától, így bármi lehetséges, és természetesen végső esetben a felhasználóknak sok választásuk nincsen, minthogy elfogadják majd a változtatásokat.

A jelenlegi reddit...

A reddit mostani főoldala…

Share Button

Nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük