/* Error on https://www.kulcsszo.hu/wp-content/plugins/_%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20Ultimate_VC_Addons/assets/min-css/ultimate.min.css?ver=3.11.0 : Something went wrong: cURL error 52: Empty reply from server */

A Google Authenticator, vagyis a Google Hitelesítő alkalmazása

Google Hitelesítő alkalmazás
Rate this post

Azt már megszokhattuk, hogy a Google termékei nem csak ingyenesek, de valóban hasznosak is és a biztonságra minden esetben rendkívül ügyelnek a cégnél. A Google ugyanis sokkal több, mint egy sima kereső óriás, amely képes meghatározni egy vállalkozás sikerét annak keresőoptimalizálása alapján.

A Google persze óriási hirdetési platform is egyben, amely nem csak a keresőben képes hirdetéseket megjelenteni, hanem az összes hozzá csatlakozó szolgáltatáshoz (AdWords programban résztvevő weboldalak, mobil applikációk, Youtube stb.).

A Google segítségével azonban nem csak a kereséseinket könnyíthetjük és hirdetéseket nézegethetünk, de útvonalakat tervezhetünk, videókat nézegethetünk, híreket olvasgathatunk, e-maileket küldhetünk és fogadhatunk, képeket és fájlokat tárolhatunk, különböző nyelvek között fordíthatunk és az időnket is beoszthatjuk a naptár segítségével.

Van azonban a Google-nek több olyan szolgáltatása is, amelyik nem kap kellő figyelmet és népszerűséget úgy mint a legnépszerűbb Google termékek. Ilyen a Google Authenticator vagyis magyar nyelven a Google Hitelesítő is.

Mi az a Google Authenticator és hogyan működik?

A Google Authenticator vagyis a Google Hitelesítő egy kétlépcsős azonosítást tesz lehetővé, így fokozott védelmet képes nyújtani a Google fiókok számára. A Google Authenticator képes megóvni a jelszavainkat és személyes adatainkat, miközben különböző webhelyeket látogatunk, szoftvereket és alkalmazásokat töltünk le vagy linkekre kattintunk egy e-mail olvasása közben.

A kétlépcsős azonosítás azonban még akkor is képes megóvni bennünket, ha már megszerezték a jelszavunkat.

Ezentúl egy lépéssel tovább tart a bejelentkezés, de sokkal biztonságosabbá válik. Amikor megadjuk valahová a megszokott módon a jelszavunkat, akkor a rendszer kérni fog egy kódot is. Ezt a kódot pedig SMS-ben vagy egy mobilalkalmazásban kapjuk meg.

Bejelentkezéskor pedig megadhatjuk, hogy az adott számítógépen ne kelljen többé a kétlépcsős azonosítást használni, így az adott gépen ezentúl a szokásos módon kell majd bejelentkeznünk, azonban más gépen történő bejelentkezéskor ismét a kétlépcsős azonosításra lesz szükségünk. Így teszi biztonságosabbá fiókunkat a Google Hitelesítő.

Google Hitelesítő Androidon

A Google Hitelesítő Androidos és IOS-es eszközökre is elérhető!

Érdekes módon, nem csupán a Google Play Áruház-ból, hanem az Apple App Store-ból is letölthetjük és telepíthetjük eszközeinkre a kétlépcsős azonosítást lehetővé tévő applikációt. Így a Google Authenticator egyaránt tud biztonságos környezetet biztosítani Androidos és IOS-es készülékek számára is. Az ellenőrző kód ugyanis a mobileszközünkön érhető majd el, amikor a bejelentkezésre és az azonosításra szükség van egy weboldalon.

A Google Authenticator segítségével szöveges üzenetben, telefonhívással vagy az applikáción belül is hozzájuthatunk az ellenőrző kódhoz, ráadásul még tartalék telefonszám is megadható, így a Google akkor is képes a kódot eljuttatni hozzánk, ha a telefonunk internet nélkül marad vagy nem elérhető.

Ezenkívül léteznek letölthető és kinyomtatható biztonsági kódok is amelyekkel akár külföldön, telefon nélkül is képesek lehetünk azonosítani magunkat a kétlépcsős azonosítás során.

Ellenőrző kódok helyett pedig akár egy biztonsági hardverkulcsot is igényelhetünk, amelyet egy pendrive-on hordozhatunk és USB-porton keresztül csatlakoztathatunk a számítógéphez, hogy még jobban védje a fiókunkat az adathalászattal szemben. A kétlépcsős autentikációt és a Google hitelesítést már több millió felhasználó használja nap mint nap.

Share Button

Nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük