/* Error on https://www.kulcsszo.hu/wp-content/plugins/_%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20Ultimate_VC_Addons/assets/min-css/ultimate.min.css?ver=3.11.0 : Something went wrong: cURL error 52: Empty reply from server */

Mi az a Google Finance?

Rate this post

Talán csak egészen kevesen tudják, de a Google egyik programja képes a valós idejű részvényárfolyamok követésére és kijelzésére különböző grafikonokkal és pénzügyi hírekkel egy helyen, ez a felület pedig nem más, mint a Google Finance.

A részvényeket különböző módon is követhetjük. Első lehetőség, hogy a Google keresőjét használjuk és megadjuk egy részvény nevét. Ekkor a találatok között kattintsunk a „Követés” lehetőségre vagy a csillag ikonra, így már is a monitorozott részvények közé került az adott részvény.

A követett részvényeinket a https://google.com/finance oldalon tudjuk megtekinteni a „Saját részvények” menüelem alatt. Itt persze nem csak a saját, követett részvényeket találjuk, hanem a legnépszerűbb és a kapcsolódó részvényeket is, illetve az ezekkel kapcsolatos híreket is az oldal alján listázza a Google számunkra, hogy megfelelő pénzügyi, befektetési döntéseket tudjunk majd hozni.

Bár a Google nem kínál fel részvény eladási vagy vásárlási opciót, az élő adatok segítenek nekünk, hogy nyomon követhessük egy-egy részvény értékének alakulását és egy megfelelő felületen kamatoztathassuk az itt látott eredményeket.

A korábbi portfóliók importálhatóak az új Google Finance szolgáltatásba

2018 januárjától már nem állnak rendelkezésre a korábban nagy népszerűségnek örvendő portfóliók. Azonban, ha volt ilyen részvény portfóliónk, azt még korlátozott ideig képesek vagyunk letölteni vagy azonnal importálni az új Google Finance szolgáltatásba.

Azok számára azonban még erre sincs szükség, akik kevesebb, mint 50 részvényt követtek. Ezek ugyanis automatikusan átkerültek már a Finance részvények közé.

A portfóliók importálásához a Finance webhelyet kell felkeresnünk és a Saját részvények elem alatt a Hozzáadás portfóliókból menüelemet választva, kattintsunk a Portfóliós részvények követése lehetőségre. Ezután minden egyes követni kívánt részvény mellett kattintsunk a Követés opcióra. Ezután már az Újratöltést követően megjelennek a portfóliós részvényeink is a listában.

A saját részvények alatt azonban ugyanezen menüpont alatt a Portfóliók letöltésére is van lehetőségünk. Ehhez válasszuk a Táblázatok elemet és töltsük le a CSV fájlként elkészült dokumentumot.

A legnagyobb részvények egy helyen

A Google összegyűjtötte a legnépszerűbb és legnagyobb követhető részvényeket, amelyek érdemesek a követésre. Így nem csak a saját részvényük: a „GOOGL”, vagyis az Alphabet Inc Class A értéke és annak értékváltozása látható, hanem megtalálhatjuk a Bank of America Corp – BAC, a Walmart Inc – WMT, a Twitter Inc – TWTR, a Visa Inc V, a JPMorgan Chase & Co – JPM, a Citigroup Inc – C, a Paypal Holding Inc – PYPL és más nagy nevű tőzsde résztvevőit is.

Azonban fontos kiemelni, hogy sem nyersanyagok, sem nemesfémek és még csak devizák sem kerülnek ezen a felületen monitorozásra, egyedül a részvénypiacot tartja szemmel a Google Finance. Így nem találhatóak meg rajta a jelenleg nagy népszerűségnek örvendő kripto pénzek sem, amelyek legtöbbje óriási százalékokban képes ugorni és zuhanni, akár egyik napról a másikra is.

Az elsősorban üzletembereknek és befektetőknek szánt aloldal már több mint 10 éve, 2006 óta üzemel és azóta is töretlenül segíti a részvénypiac résztvevőinek tájékozódását.

Share Button

Nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük