/* Error on https://www.kulcsszo.hu/wp-content/plugins/_%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20Ultimate_VC_Addons/assets/min-css/ultimate.min.css?ver=3.11.0 : Something went wrong: cURL error 52: Empty reply from server */

Már minden Androidos eszközön elérhető a Google Névjegyek szolgáltatás

Google Névjegyek minden androidos eszközön
Rate this post

A Google számtalan saját fejlesztésű applikációval büszkélkedhet, ezek között is kiemelten hasznos az Androidos rendszereken elérhető Google Névjegyek alkalmazás. A korábban csak Pixel, Nexus, Android One és Play Edition mobilokra telepíthető alkalmazás 2017 óta már minden Android 5.0-ás verziónál magasabb operációs rendszerrel rendelkező okostelefonra telepíthetővé vált. Ezzel pedig széles körben vált elérhetővé a piacon.

Az androidos okostelefonokon általában van valamilyen előretelepített névjegyzékkezelő applikáció, ám ezek egyike sem volt olyan tökéletes mint a Google Névjegyek, ám eddig csak a Google saját gyártmányú telefon típusaira volt elérhető.

Ma már szerencsére nincs ilyen korlátozás és az újabb Androidos készülékekre gond nélkül telepíthető ez a teljesen ingyenes alkalmazás, amely elérhető a Google Play áruházban is, de sok készülék már ezzel a névjegykezelő alkalmazással érkezik meg a dobozban, új tulajdonosához.

Miért hasznos a Google névjegyek alkalmazás?

A világmegváltónak titulált Google alkalmazás valóban rendkívül hasznos, hiszen nem csak a mobiltelefonunk adatait tárolja és jeleníti meg nagyszerűen és egyszerűen, hanem a Gmail webes felületén elérhető Címtárral is szinkronizálható.

Ez a mobilozóknak azért hasznos, mert mindig naprakész biztonsági mentésük lesz az összes névjegyükről és új telefon vásárlásakor gond nélkül megjelennek a korábban tárolt névjegyek a telefonjukra, illetve még a weben is elérhetővé válnak az ismerősök telefonszámai, mintegy biztonsági másolatként a saját rendszerünkben.

A Google Névjegyek alkalmazás képes a telefon háttértárára vagy a SIM-jére mentett névjegyeket is beazonosítani és átmozgatni a webes, címtár szolgáltatásban, így a duplikált névjegyek sem okoznak számára gondot. Saját névjegyeinket megtekinthetjük a Google fiókunkba bejelentkezve a következő webcímen: https://contacts.google.com/ Itt akár szerkeszthetjük vagy törölhetjük is a névjegyeket de akár szűrhetünk is közöttük.

Google Névjegyek

A Google névjegyek tulajdonképpen egy felokosított telefonkönyv

A Google névjegyek alkalmazásnak számtalan előnye van egy egyszerű SIM-en tárolt telefonkönyvvel. Egyrészt nem korlátozódik a nevek beírása meghatározott karakterszámra és nem kényszerít bennünket a rendszer az ékezetek elhagyására sem, ami magyarként rendkívül előnyös tulajdonság.

A névjegyeink között pedig kereshetünk, szűrhetünk és rendezhetünk is a névjegykártyák között. Ugyanis nem csupán egy név és telefonszám tárolódik egy-egy kapcsolati személyhez, hanem egy komplett adatlap.

Az adatlapokhoz a teljes néven és telefonszámon kívül felvehetünk becenevet, cégnevet, beosztás, e-mail címet, otthoni és mobilszámot, fényképet és akár külön jegyzeteket is vezethetünk személyenként. A Google névjegyek között ki is emelhetjük kedvenceinket akik az ABC sorba rendezés ellenére, mindig a lista elejére kerülnek majd.

A Google névjegyzék segít a fontosabb dátumok megjegyzésében is, hiszen akár születésnap, névnap vagy évforduló is beállítható egy-egy személyhez.

Share Button

Nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük