Érdekességek

Onbox az új magyar levelező rendszer

OnBox mert a Freemailen túl is van élet a magyar levelező rendszereknél

Gyönyörű külső, gyors és biztonságos belső és tökéletes okostelefonnal való kompatibilitás jellemzi Magyarország legújabb e-mailező rendszerét. Az idei év október derekán debütáló levelező rendszer igazi funkcióarzenállal várja leendő regisztrált tagjait. Nem titkolt célja, hogy letaszítsa a jelenleg egyeduralkodó, szintén az Origo csoporthoz és a felesztő New Wave Media Group-hoz tatozó Freemail-t. A házon belüli viaskodás eredményét korábban „Freemail 2.”-ként emlegették és jelentették be, mára azonban egy új felületen, új néven vált elérhetővé az Onbox. A fejlesztésekhez pedig a Nemzeti Kutatási…

Bővebben

SEO film

Search Engine Optimization, kereső-optimalizálás, motorok, robotok, fekete kalap, fehér kalap, kulcsszósűrűség, meta tagok – ha legalább a felét érted az előző szavaknak, és tisztában vagy azok jelentésével, biztosan te is nagy várakozással tekintesz a közelgő SEO: A film (SEO: The movie) megjelenésére. A 90-es évek óta rengeteg érdekes film került fel már a világhálóra SEO témában. Felmerülhet azonban bennünk a kérdés, mégis vajon mi érdekeset lehet forgatni egy ilyen, viszonylag száraz, bár milliókat érdeklő témában? Nos, a trailer alapján nem…

Bővebben

15 fantasztikus online képszerkesztő Android-ra

Bármi is a véleményünk a modern fényképészetről, nem tagadhatjuk, hogy a modern világunkban az okostelefonok előtörtek, és lassan kiszorítják az egyszerűbb fényképezőgépeket. A mobiltelefon mindenkinél ott van, és gyorsabb előkapni, mint egy hagyományos gépet. A még nagyobb előnye természetesen, hogy egy érintéssel javíthatók és kitehetők az internetre a képek. Az ingyenes online képszerkesztő programok korát már a mobilra is megértük, így most már Android mobil operációs rendszerre készített programok között is válogathatunk. Aminek eredményeit a közösségi oldalakon vagy akár saját…

Bővebben
Adblock Plus

Google, Microsoft, és az Amazon fizetne az Adblock Plus-nak

A világ legnagyobb internetes cégei közül néhány hatalmas összegeket fizet az Adblock Plus-nak, hogy megkerüljék azt, és fizető reklámjaik a programot használó felhasználók számára is láthatóak maradhassanak. Nem meglepő ez a lépés, hiszen az Adblock Plus hihetetlen népszerűségnek örvend, és a felhasználóik száma napról napra növekszik. Idáig több mint 300 millió alkalommal töltötték le, és havi több mint 50 millió aktív felhasználója van. Annak érdekében, hogy ez a kiterjesztés a lehető leghatékonyabb lehessen, a szoftver beállításait a lehető legszigorúbbra tervezték….

Bővebben

Mit tegyünk, hogy megtaláljanak minket az apróhirdetési oldalakon a vevők?

Sikeres online apróhirdetés feladása nem olyan egyszerű, mint amilyennek tűnik. Sokan gondolják azt, hogy feladnak pár hirdetést és majd megtalálják őket, azok, akik azt keresik, amit ő kínál. Ez közel sincs így.
Magyarországon van pár tucat hatalmas és több mint ezer kisebb apróhirdetési oldal. Természetesen itt csak azokról beszélünk, amelyeknek igazolható forgalmuk van napi szinten. A „halott” apróhirdetési oldalakkal nem érdemes foglalkozni.

Bővebben
google glass paródia

Google szemüveg paródiája: ilyen lesz egy vasárnapi ebéd

A nem is olyan távoli világot mutatja be a videó, egyén szólva is ki figurázva. Ha nem is egy vasárnapi ebéd részeseként de megfigyelhetjük mi történhet akkor, ha a család valamennyi tagja viseli a Google glass néven ismerté vált szemüveget. Már az okos telefonok elterjedése is egyfajta magányos életet élő embereket gyártott, erről készült is videó ami szó mi szó elég szomorú volt és be mutatta a technikai kütyük hátrányát is, ha nem kellő mértékletességgel használjuk.

Bővebben
piano guys virusmarketing

Piano Guys virusmarketing, mellyel meghódították a világot

A vírusvideó és vírusmarketing között hatalmas különbségek vannak. Rengeteg videóból születik vírusvideó. Nem azért, mert ezeket eredetileg így tervezték, hanem mert van bennük valami, ami megragadja az emberek figyelmét, és mivel tetszik nekik, terjeszteni kezdik. Késztetést éreznek arra, hogy ezeket a tartalmakat ismerőseikkel is megosszák. A legtöbb videó esetében azonban a gyors terjedés szalmaláng életű.

Az igazán sikeres vírusmarketing egyik iskolapéldája a Piano Guys által közzétett videók. A Piano Guys egy duó, melynek egyik tagja zongorán, a másik pedig csellón játszik. Azzal váltak híressé, hogy zenei tehetségüket videóra véve olyan vírus videókat tudtak létrehozni, melyek rajongók ezreit szerezték meg nekik, ezáltal növelték bevételüket, s egyszersmind popikonokká tették őket.

A YouTube videómegosztó csatornáját használták fel közvetítő csatornaként a potenciálisan elérhető hallgatóság felé. Művészien megalkotott videoklipek keretében népszerű dalfeldolgozásokat és saját szerzeményeket töltöttek fel. A klipek annyira sikeresek voltak, hogy emberek tízezrei kezdték megosztani közösségi portálokon.

Bővebben

Állj Talpra inspirációs konferencia

állj talpra
A Menedzsment Fórum II. által szervezett Állj Talpra inspirációs konferencia mindazon vállalatvezetőknek, menedzsereknek és az üzleti életben részt vevő és aktívan tevékenykedő egyéneknek szól, akiket érdekel, hogy hogyan lehet az üzleti szférában előrelépni és fejlődni a mai felgyorsult és változó világban.

A vállalatvezetőknek nagyon nehéz dolguk van. A piac tele van kínálattal, csak akkor lehet kitűnni vagy egyáltalán talpon maradni valamilyen szinten, ha valóban valami minőségivel és egyedülállóval rukkolunk elő. Ám van, amikor még ez sem elég. Nagyon komoly marketingstratégia kell még ahhoz is, hogy eladhassuk termékeinket, szolgáltatásainkat. Nem elég egy valóban minőségi termék vagy egy egészen egyedülálló szolgáltatás, el is kell tudnunk érni célcsoportjainkat ahhoz, hogy ezeket eladhassuk nekik.

Bővebben

A Góliát kereső újra egy nagy dobásra készül

Góliát keresőA kereső motorok nagy harcának egyik szereplőjére, a Góliát.hu-ra talán még sokan emlékezhetnek . Hódi Imrével a Góliát kereső egyik megalkotójával 2000. év nyarán volt szerencsém megismerkedni, akivel egy kellemes ebéd alkalmával megbeszéltük az online marketing piac akkori trendjeit.
Mostani beszélgetésünk abból az apróból jött létre, hogy a napokban felmentem a Goliat.hu oldalára és a kereső oldal helyett egy startlap-szerű oldallal találkoztam. Kíváncsivá tett, hogy milyen változások várhatóak az egykori magyar kereső motor éltében.

Bővebben

Egyre több helyről tiltják ki a Google Glass szemüveget!

Egyre nagyobb az érdeklődés a Google Glass kiterjesztett valóságalapú szemüveg iránt. A kaszinó tulajdonosok, filmesek, sőt több ország kormánya megelőző intézkedéseket sürget. Mivel szinte észrevétlenül lehet a készülékkel fényképeket, videó felvételeket készíteni, sokan a személyi- és szerzői jogokat és üzleti érdekeket sértőnek titulálják a Google legújabb termékét.

Bár csak jövő tavasszal lesz a nyilvános premier, és egyelőre kevesen használhatják az okos szemüveget, máris nagy port kavart, sok az ellentmondás körülötte.

A hangvezérléssel is működő, 1500 dollár értékű szemüvegen az okostelefonokhoz hasonló funkciók vannak: GPS, üzenetküldés, -fogadás, fényképezés, videózás stb.
Mivel észrevétlenül lehet vele videózni és fényképeket készíteni, és azokat az interneten megosztani, sokan fenntartásuknak adnak hangot.

google szemüveg

Kezdetben sokan azzal vádolták a Google-t, hogy reklámozásra akarja használni a készüléket, az óriáscég azonban cáfolta ezt. Olyan félelmek is hangot kaptak, hogy a Google arcképfelismerő programmal látja el az okos szemüveget, amely visszaélésekre ad lehetőséget.

Bővebben