/* Error on https://www.kulcsszo.hu/wp-content/plugins/_%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20Ultimate_VC_Addons/assets/min-css/ultimate.min.css?ver=3.11.0 : Something went wrong: cURL error 52: Empty reply from server */

A Skype online megbeszélés virágkora és hanyatlása

Skype
Rate this post

Már a régi science fiction könyvekben, képregényekben és filmekben is voltak a Skype online megbeszélés elemeire hajazó részletek. A távközlés, telefon feltalálásával szinte egyidőben megfogalmazódott a fejekben az akkor még megvalósíthatatlannak tűnő, fantasztikus elképzelés videótelefonokról és hasonló eszközökről.

Aztán eljött az ipari forradalom, majd a hatalmas technológia fejlődés, amely életre hívta a számítógépet és aztán az internetet is elterjesztette világszerte a lakossági felhasználók körében is. Ekkor már egyáltalán nem volt meglepő ötlet a videotelefonálás és nagyon hamar megjelentek az internetes, hangot és képet is közvetítő, valós idejű kapcsolatok. Mivel az internet eleinte még telefonvonalon keresztül működött, lényegében videotelefonálásról beszélhetünk.

A Skype egy hatalmas dobásnak számított 2003-as indulásakor. Kifejlesztőitől, Niklas Zennströmtől és Janus Friis-től, akik egyébként a Kazaa készítői, az eBay 1,9 milliárd euróért vásárolta meg. A két fejlesztő a kapott összeget a lehető legjobban kamatoztatta. Kifejlesztették belőle a Joost internet-alapú televíziós rendszert, amiért a Microsofttól 2011 tavaszán 8,5 milliárd dollárt kaptak. A két készítő alapvetően hangátvitelben gondolkodott a Skype kifejlesztésekor, azonban mivel alkalmasnak bizonyul a videotelefonálásra és azonnali üzenetküldésre, a végeredmény egy komplex alkalmazás lett.

Mik voltak a Skype online megbeszélés előnyei?

A Skype nagy előnye volt és népszerűségének egyik fő oka, hogy az internet díján kívül nem került semmibe, tehát ingyenes beszélgetések indítását tette lehetővé az internetelőfizetők számára. A kezdeti betárcsázós módszereknél természetesen az internethasználat mennyisége adta a számlán szereplő összeget, de ez nagyon hamar megváltozott és havidíjat megoldásokat kaptunk.

A Skype online megbeszélés indítására céges keretek között és hivatali ügyek esetén is megállta a helyét. megbízható, egyszerű és konferenciabeszélgetés létrehozására is alkalmas eszközként nagyon hamar nőtt népszerűsége és a 2010-es évek elején élte virágkorát. Az eszközzel nemzetközi hívásokat is indíthatunk, nyilvánvalóan nem plusz összegért, így azok számára, akik messze költözött hozzátartozóikkal vagy barátaikkal akarták tartani a kapcsolatot, igazi mentőöv lett. Igaz volt ez a tengerentúlra indított üzleti megbeszéléseknél is, hiszen sokkal egyszerűbb és költséghatékonyabb megoldás volt a telefonálásnál, az e-mail írásánál pedig sokkal komplexebb és valósidejűbb.

Ma már számos ilyen jellegű alkalmazásból választhatunk, a legutóbb felvirágzott lehetőség az okostelefonok Viber alkalmazása volt, ám ezzel a lehetőséggel sokszor volt probléma. A Messenger is hasonlót kínál, akár hang alapú, akár videó hívásokat is indíthatunk vele, ám ha nem megfelelő minőségű az internet valamely félnél a hívás sem lesz kielégítő minőségű. Megszakad, akadozik.

Indul még ma is Skype online megbeszélés?

Azt gondolnánk, hogy a Skype helyét átvették a professzionálisabb megoldások, ám a számos cég még mai aktívan használja a Skype online megbeszélés funkcióit. folyamatosan adnak ki újabb frissítéseket és ez a program is fejlődik, lépést tart az egyre dinamikusabban növő és változó igényekkel, valamint kihasználja a technikai fejlődés adta újabb lehetőségeket a rendszeres innovációihoz. A Skype alkalmas asztali gépeken és okostelefonon történő használatra is, így még az otthonokban, lakossági használatra is ismét népszerűvé válhat, bár a Face Time is nagyon jön föl, igaz ezt csak iOS-on van mód használni.

Share Button

Nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük