/* Error on https://www.kulcsszo.hu/wp-content/plugins/_%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20Ultimate_VC_Addons/assets/min-css/ultimate.min.css?ver=3.11.0 : Something went wrong: cURL error 52: Empty reply from server */

Pinterest vagy Instagram?

Pinterest vs Instagram
Rate this post

A képi tartalmak sokak számára vonzóbbak a szövegeseknél, ezért is lett rendkívül népszerű alkalmazás a Pinterest és az Instagram is. a viedós tartalmak is nagyon kedveltek, minél komplexebb egy élmény és minél egyszerűbben, élményszerűbben juthatunk információhoz, annál jobban kedveljük az adott lehetőséget. A Pinterest és az Instagram népszerűsége fej-fej mellett halad, bár legtöbben mindkét alkalmazást aktívan használják, valamint a két képmegosztó funkciói sokban eltérnek egymástól.

A Pinterest funkciói és lényege

A Pinterestet legtöbben inspirálódási céllal nézegetik, és az egész alkalmazás elindult egy kereskedelmi irányba, így már a különböző cégek számára kihagyhatatlan marketing, brandépítő, népszerűsítő és közösségépítő platformmá alakult. Az Instagram is jelentős átalakuláson ment keresztül, szintén alkalmas hirdetések megjelenítésére, prómóciókra, termékek és szolgáltatások népszerűsítésére.

Mindkét alkalmazás hemzseg az influencer marketing jelenség keretei között történő prómócióktól, így a különböző népszerű bloggerek, vloggerek, Instagram, Youtube sztárok és hírességek fiókjaiban egyre több szponzorált hirdetést, termékmegjelenítést találhatunk.

A Pinterest olyan lehetőséget kínált, amit semmilyen más alkalmazás nem. A nevét is erről a funkciójáról kapta, ami nem más, mint a kedvelt, a megőrizni kívánt képek megjelölése egy „pin”-nel. Így mappákba gyűjthetjük a számunkra érdekes tartalmakat. Ezeket a mappákat, válogatásokat aztán megoszthatjuk másokkal, mások válogatásaiból szemezhetünk.

A különböző tartalmakra való keresés ugyanúgy működik, mint máshol. a kulcsszó beírása után a Pinterest belső keresése kiadja a relevánsnak ítélt találatokat. Itt is fontos a kép címének és leírásának megadása, hiszen ez jelöli a belső kereső számára címkét. A képek lementése és mappákba helyezése egy ideje már az Instagram alkalmazásban is elérhető. nagy újítás volt nem is olyan régen és ezzel már ismét versenyre kelhet a Pintereszt-tel, semmilyen téren nem mutatkozik lemaradás.

Pinterest üzleti célokra

Mivel a Pinterest alkalmas arra, hogy az emberek ne csak feltöltsenek képeket, de kiválogassák a nekik tetsző tartalmakat és megosszák azokat, kiváló marketing elem a Pinterest jelenlét. ha például valaki rózsaszín válltáskát keres, a Pinteresten temérdek képet találhat ilyen jellegű termékekről. A képek jelentős része ma már kereskedelmi céllal került fel, ám ez mindkét, sőt inkább mindhárom félnek előnyére szolgál.

A kereskedőnek azért, mert egy újabb platformon szerezhet vásárlókat, a felhasználónak azért, mert nem csupán képet láthat az őt érdeklő termékről vagy szolgáltatásról, hanem vásárlási információkat kaphat, sőt direkt linket is a vásárláshoz, így a neki tetsző darabra ma már nem csal áhítozhat, hanem meg is vásárolhatja. A platformnak pedig azért előnyös ez a működés, mert így minkét felhasználótípus egyre élénkebben lesz jelen a felületén.

A Pinterest remek lehetőség arra is, hogy felmérjük a vásárlói igényeket és pontosabb képet kapjunk a vásárlási trendekről, valamint célcsoportunk változó érdeklődéséről. Igaz, időigényes, de megéri rászánni az időt és energiát, mert nem statisztikai adatokból dolgozhatunk általa, hanem valós idejű, konkrét, felhasználók által önkéntelenül alakított adatokról. Összeállíthatunk különböző gyűjteményeket, a saját termékeinktől eltérő képekkel is szolgálhatjuk követőinket, akik így valós törődésnek érzékelik tevékenységünket, hiszen értékes tartalmat kapnak. és alakuljon akárhogy a marketing világa, a tartalomnál sosem lesz fontosabb tényező.

Share Button

Nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük