/* Error on https://www.kulcsszo.hu/wp-content/plugins/_%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20Ultimate_VC_Addons/assets/min-css/ultimate.min.css?ver=3.11.0 : Something went wrong: cURL error 52: Empty reply from server */

Ezt tedd, és ezt ne, ha népszerű blogger akarsz lenni

Rate this post

Manapság egyre kedveltebb tevékenység a saját blog indítása és a legtöbb fiatal blogger szeretne lenni. lehet írott tartalom vagy videó (vlog), a jelen kor hírességei már az online népszerűségre törő önjelölt alkotók. Bármennyire is könnyűnek tűnik összehozni néhány sor vicces vagy megható, esetleg provokatív vagy informatív írást, a sikeres blogoláshoz ennél jóval több kell.

Főleg, hogy a blogok felfuttatásánál is nagy szerepet játszik a marketing, a keresőoptimalizálás, de főleg a közösségi média, hiszen a legjobb, ha az írások, bejegyzések, videók terjednek az éterben megosztással, linkeléssel.

A legnagyobb bloggerek közösséget építettek maguk köré, ezzel is erősítve pozíciójukat és lényegében reklámfelületnek használva követőiket, akik ahol csak tehetik, megemlítik kedvencüket, ajánlják, hozzászólnak, megosztják. De mi kell a népszerűséghez? Minőség, a szimpátia megszerzése, a közönséggel való törődés és a folyamatos kommunikáció, újabb tartalmak rendszeres megosztása.

Hogyan lehetsz te is népszerű blogger?

Néhány tippet, javaslatot adunk ahhoz, hogy miként válhat blogod egy sokak által látogatott, megosztott, terjesztett tartalommá, hogyan szerezhetsz minél több követőt, rendseres olvasót és hogyan válhatsz te is részesévé a nagy blogger világnak.

  1. Tűzd ki a célod: Milyen témában akarsz, tudsz és érdemes blogolnod? Kik lesznek a célközönséged? Mit szeretnél elérni? (márkaépítés, ügyfélszerzés, közösségépítés, pénzkereset, hírnév, értékközvetítés vagy csak egyszerűen kiírnád a benned megfogalmazódott gondolatokat, felkavarodott érzéseket) Szeretnél-e közvetíteni valamit? Ha igen, akkor mit?
  2. Válassz egy jó blogmotort! Több lehetőséged is van a WordPress-től kezdve az Indáig, de saját, egyszerű weboldalon is dolgozhatsz. nyilván a célod határozza meg, hogy milyen funkciókra van szükséged.
  3. Szánj rá időt! Nagyon fontos, hogy előre kialakítsd a saját ritmusodat, amelyben van hely a blogodnak is. A követők várják az új tartalmakat, és mivel rengeteg más bloggert is követhetnek, ha sokáig nem kapnak semmit, el fognak felejteni. Azzal kell számolnod, hogy a témától, minőségtől és kiegészítő tartalmaktól függően a blogírás időigényes. van, hogy egy vagy két óra alatt sikerül elkészíteni egy bejegyzést, de egyes témák és megoldások több óra, akár több nap előkészületet és munkát is igényelhetnek.
  4. Vállad az arcod! Az emberek sokkal jobban azonosulnak egy másik emberhez, névhez és archoz köthető bloggal, mint egy anonim író tartalmaival.
  5. Személyes vonatkozások is legyenek a tartalmakban! Ez az előző ponthoz hasonló okok miatt fontos.
  6. Fotó, videó is legyen. A vizualizáció felbecsülhetetlen érték. Ha csak szöveget osztasz meg, akkor az olvasód kisebb fokozatú élményben részesül. Ha egy bloghoz megfelelő, témába vágó, informatív, szórakoztató vagy épp meghökkentő képi vagy video tartalmat adsz, sokkal gazdagabb élményben részesíted olvasódat, ráadásul sok esetben sokkal jobban szemléltetheted, amit közölni szeretnél.
  7. Mindenképpen használd a közösségi médiát. Futótűzként terjedhetnek bejegyzéseid, ha jól használod a közösségi oldalakat.
  8. Légy igényes! A helyesírás, a jó fogalmazás és az érdekes téma és a megfelelő tagolás rendkívül fontos. Szintén fontos a blog megjelenése, ebben is az igényességnek kell megmutatkoznia.
  9. Vigyázz, mit közölsz! Ha csak nem kimondottan az a célod, hogy megosztó témákkal foglalkozz blogodban, érdemes kerülni ezeket: politika, vallás. Természetesen lehet ezekről beszélni, azonban a harsány és szélsőséges állásfoglalások kétélű fegyverek. Egyrészt minden reklám reklám, másrészt szimpátiavesztés eredményezhet, ha rosszul sül el. Persze ha a célod valamely irányzat, ideológia népszerűsítése, akkor más a helyzet.
Share Button

Nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük