/* Error on https://www.kulcsszo.hu/wp-content/plugins/_%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20Ultimate_VC_Addons/assets/min-css/ultimate.min.css?ver=3.11.0 : Something went wrong: cURL error 52: Empty reply from server */

Mire figyelj, ha grafikus célokra választanál laptopot?

Rate this post

Ha a laptopod nemcsak a hobbidat szolgálja, hanem egyben munkaeszköz is, akkor egyáltalán nem mindegy, milyet választasz. Nem veheted meg a legolcsóbbat, amit találsz, hiszen közel sem biztos, hogy az ki fogja szolgálni a speciális igényeket – igazából erre nincs túl sok esély. Mindenképpen a komolyabb gépek között kell körülnézned, hogy pontosan mire figyelj, az attól függ, mivel foglalkozol pontosan.

Grafikusként is speciális gépre lesz szükséged, az Alza kínálatában pedig ezt meg is találhatod – amennyiben tudod, mit keress. Az alábbiakban felsorolunk pár szempontot, amire érdemes figyelned, ha grafikusként a munkádhoz választanál megfelelő laptopot.

Nagy gépigényű programok

Valószínűleg magad is tudod, hogy a grafikai munkákhoz általában olyan programok kellenek (jó eséllyel több is), amiknek nagy a gépigényük. Ahhoz, hogy gond nélkül tudj dolgozni, az kell, hogy ezek a szoftverek akadozás nélkül, zavartalanul fussanak a gépeden. Az elsődleges szempont tehát, hogy a gép teljesítménye megfelelő legyen. Az átlagosnál jóval erősebb processzor, videókártya alap, és az sem árt, ha a memória mennyisége is több a megszokottnál.

Mit értünk ezalatt?

Lényegében egy mini erőművet érdemes vásárolnod. Alap a 8 GB RAM, az Intel Core i5 vagy i7 processzor, és egy komoly videókártya is kelleni fog, ehhez a GTX szűrőt javasoljuk beállítani.

Persze egy grafikus gép nem merül ki ennyiben, hiszen nagyon nem mindegy például, hogy mekkora a kijelző. Egy pici, 11,4”-os kijelzőn nem lesz kényelmes a munka, akkor sem, ha a programok simán elfutnak rajta. Minél nagyobb a kijelző, annál jobb. Persze a tárhely méretét sem érdemes elaprózni, és a felbontásnak is jónak kell lennie.

Ami pedig legalább ugyanilyen lényeges, az az, hogy kényelmesen tudd a gépet használni! Mindenkinek megvannak a maga prioritásai, a fent említettek mellett vegy figyelembe, hogy Te miket igényelsz még. Így befolyásoló tényező lehet a portok száma, a billentyűzet elrendezése. Alighanem a gamer laptopok között fogod megtalálni azt, amire szükséged van – jó nézelődést!

SZPONZORÁLT TARTALOM

A fotó forrása:

BongkarnGraphic / Shutterstock.com

Share Button

Nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük