/* Error on https://www.kulcsszo.hu/wp-content/plugins/_%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20Ultimate_VC_Addons/assets/min-css/ultimate.min.css?ver=3.11.0 : Something went wrong: cURL error 52: Empty reply from server */

Legyünk mindig naprakészek a Google Alerts segítségével!

Rate this post

Ha mi is naprakészek szeretnénk maradni valamilyen témával kapcsolatban, akkor választhatjuk a nehezebb utat és naponta, kézzel a Google keresőjében ellenőrizzük, vajon az adott témakörrel kapcsolatban jelent-e meg már valami új cikk, írás vagy hír, vagy választhatjuk a könnyebb utat is és kérhetünk róla értesítést magától a Google-től is.

A Google ugyanis tudja, ha valami új tartalom kerül be az adatbázisába és azt is, hogy az adott témakör mivel kapcsolatos. Ezekre a témákra pedig fel tudunk iratkozni.

A Google Alerts vagyis a Google Értesítő segítségével figyelemmel kísérhetjük az internetet és meghatározott témakörben kaphatunk új és érdekes tartalmakat. Ez a gyakorlatban úgy néz ki, hogy e-mailben kapunk egy értesítést, amennyiben az általunk meghatározott kulcsszóra vagy témakörre, esetleg személyre egy új találat jelenne meg a Google keresőben.

A Google külön kezeli a híreket, termékeket, cikkeket és közösségi oldalakat, így nem csupán egy-egy kulcsszó vagy név alapján küldi az értesítéseket, hanem egy összetett algoritmus számításai alapján.

Így kérjünk értesítést a Google Alerts rendszerben

Először is be kell jelentkeznünk a Google fiókunkba, majd belépni a Google Értesítő oldalára, vagyis a Google Alerts-be a következő linken keresztül: https://www.google.com/alerts. Az egyszerű oldalon mindössze négy szekciót találunk. A legfelső részbe egy keresőmezőt látunk, ahová begépelhetjük az általunk érdemesnek vélt, követendő témát. Ide írhatunk cégnevet, tárgyat, helyszínt vagy akár valamilyen kifejezést vagy személynevet is.

A Google pedig ezeket a kulcsszavakat figyelni fogja, hogy mikor jelennek meg a találati listájában. Fontos, hogy a Google nem csak az első oldalt vagy az első néhány találatot figyeli, hanem a leghátrább sorolt tartalmakat is, így bármilyen információ is kerülne fel az internetre amiről a Google is tud, arról mi is értesülünk a lehető leggyorsabban.

A Google Alert oldalon azonban kezelhetjük is a már meglévő értesítéseinket, ha azok már elavultak, tévesek vagy túl aktívak lennének.

Real Madrid a Google Értesítőben

Milyen értesítést kérhetnénk a Google Értesítőtől?

A felül lévő kereső rész alatt a Google felajánlja, hogy saját magunkat is kövessük, azaz kapjunk értesítést, ha valahol a neten megemlítik a nevünket vagy e-mail címünket. Ezen kívül értesítési javaslatokat is felkínál pénzügyek, politika, TV, vállalatok, egészség, zene, technika, filmek, sport, autók vagy éppen programozás témakörökhöz. Az itteni lista egyes elemei fixek, még mások személyre szabott ajánlások.

Bátran adjuk hozzá a számunkra valóban releváns és érdekes témákat az értesítőkhöz vagy írjunk be magunk akármit. Érdemes feliratkozni az iskolánk vagy munkahelyünk nevére, a saját nevünkre, esetleg családtagjainkéra. Kedvenc vagy saját sport csapatunkat, városunkat, országunkat vagy politikai pártunkat is nyomon követhetjük e rendszer segítségével. De egy-egy szórakoztató ipari termék vagy színész sorsát is figyelemmel kísérhetjük.

A Google Alerts egy rendkívül hasznos eszköz, amellyel kihasználhatjuk a keresőóriásban rejlő lehetőségeket saját célokra.

Share Button

Nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük