/* Error on https://www.kulcsszo.hu/wp-content/plugins/_%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20Ultimate_VC_Addons/assets/min-css/ultimate.min.css?ver=3.11.0 : Something went wrong: cURL error 52: Empty reply from server */

Facebook fiókkal való belépés – Hová léphetek be így?

Mire lehet használni a Facebook belépést?
Rate this post

Facebook belépés e-mail szolgáltatókhoz, regisztrációhoz kötött szolgáltatások használatához manapság elég gyakori. A Facebook azonosító kis túlzással így már egy elektronikus igazolvány, melyet külön profil létrehozása helyett elfogad egy csomó weboldal. Az e-mail fiókoknál azonban még nem annyira elterjedt ez a lehetőség, de találunk olyat, amelyik engedélyezi.

Facebook belépés e-mail szolgáltatókhoz

A legtöbb népszerű email szolgáltató még nem tette lehetővé, hogy külön regisztráció nélkül, Facebook fiókunkkal lépjünk be. A Citromail, a Freemail, a Gmail, Hotmail, a Mailbox vagy a Yahoo Mail sem engedi a Facebook belépést. Ha nem szeretnénk külön regisztrálni, akkor Indamail fiókot célozzunk meg, hiszen ide be tudunk lépni Facebook profilunkkal is.

A Facebook belépés számos előnnyel jár. Nem kell újabb profilt létrehozni, nem kell adatainkat ismételten megadni, nem kell a megerősítő e-mailre várni, hogy aztán véglegesítsük regisztrációnkat. Egyszerűen csak rákattintunk a „Belépés Facebook-kal” nevű, általában a Facebook-ra utaló kék színű gombra és csak jelszavunkat kell megadnunk, máris beléphetünk és elérhetőek számunkra a regisztrációhoz kötött lehetőségek.

A weboldalakra való Facebook belépés előnyei

Ha van egy profilunk, amivel bárhová be tudunk lépni, akkor rengeteg macerától szabadítjuk meg magunkat. A különböző weboldalakon való regisztrációk külön procedúrák, melyek után rendszerint még hírlevelet is kapunk. A hírlevél legyen a legnagyobb probléma, hiszen arról bármikor leiratkozhatunk. A nagyobb baj az, hogy a sok jelszót meg is kell jegyezni. Nagyon fontos, hogy semmiképpen ne használjunk egy jelszót két regisztrációnál, hiszen feltörés esetén jelszavunkkal máshová is bejutnak a rossz szándékú internetezők. Minden regisztrációhoz, minden fiókhoz és minden profilhoz új, egyedi jelszót találjunk ki! Ezek a jelszavak ráadásul legyenek bonyolultak, nehezen feltörhetőek.

Ezzel csak az a baj, hogy ha több helyre is regisztráltunk és mindenhol egyedi, bonyolult, ránk nem jellemző jelszót adtunk meg, akkor könnyedén feledésbe merülhet közülük egy vagy több is akár. Az sem kellemes, mikor összekeverjük, hogy mely e-mail fiókba vagy weboldalra melyik jelszavunkat használjunk. A Facebook belépés lehetősége ezt kiküszöböli, hiszen nem kell külön jelszavakat megjegyeznünk. Ugyanakkor ez a probléma is egyben.

A weboldalakra való Facebook belépés hátrányai

A Facebook belépés e-mail szolgáltatókhoz ma még, ahogy láthatjuk gyerekcipőben jár nálunk, talán ez nem is akkora baj. A email fiók tartalma személyes, védelme rendkívül fontos, ezért minden biztonsági óvintézkedést meg kell tenni annak érdekében, hogy rajtunk kívül senki ne juthasson hozzá a tárolt információkhoz. Még akkor se, ha nem államtitkokat osztunk meg levelezőpartnereinkkel. A Facebook belépés fentebb részletezett előnye egyben hátrányt is jelent, hiszen amennyiben facebook profilunkat használjunk belépésre, elég csaupán facebook jelszavunkat feltörni és máris bárki hozzájuthat email fiókjaink tartalmához.

Az, hogy ha egy weboldalnál használjuk a facebook belépés lehetőséget, még nem jelenti azt, hogy jelszavunk és adataink újabb fenyegetésnek lennének kitéve. Főleg most nem, amikor az új adatvédelmi előírások lépnek majd életbe. A GDPR sokkal szigorúbb adatkezelést ír elő, így facebook profilunk adatihoz még nehezebben férnek hozzá. Tehát nem jelent különösebb fenyegetést, ha belépünk facebook profilunkkal, azonban talán még így a külön jelszavas megoldások a legbiztonságosabbak.

Share Button

Nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük