/* Error on https://www.kulcsszo.hu/wp-content/plugins/_%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20Ultimate_VC_Addons/assets/min-css/ultimate.min.css?ver=3.11.0 : Something went wrong: cURL error 52: Empty reply from server */

Nem volt időd kisminkelni magad? A megoldás a sminkes képszerkesztő

Sminkes mobil alkalmazások
5/5 - (1 vote)

Sminkes képszerkesztő programokkal Dunát lehetne rekeszteni, de olyanokból azért jóval kevesebb van, amik valóban minden jellemzőjükben előnyösek. Egyik program túl nagyméretű, a másik úgy sminkel, mint egy hároméves gyerek, a harmadik csak internetkapcsolattal használható, ráadásul rengeteg reklámmal megy az idegeinkre. Azonban szerencsére nagyon sok olyan Sminkes képszerkesztő létezik, ami valóban segítséget tud nyújtani.

A sminkes képszerkesztő erre jó

Az egyszerűbb sminkes képszerkesztők főleg színezéssel és torzítással tesznek lehetővé változtatásokat. A szájon rúzs, az orcákon pirosító, esetleg hajszínváltás vagy épp szemek nagyítása is elérhető, de az arc keskenyítése és színének változtatása is sok alkalmazásnál lehetséges. Általában tíznél is több arcszín, rúzs és szemhéjpúder áll rendelkezésre, de sok alkalmazás még a szemszínt is engedi változtatni. A bonyolultabb, minőségibb, komolyabb sminkes szerkesztők egy kis hibajavításra is alkalmasak. A tág pórusokat, egy rossz helyen lévő anyajegyet, szem alatti karikákat és ráncokat éppúgy eltüntethetünk velük, mint ahogy fehérebbé tehetjük fogainkat vagy meghosszabbíthatjuk szempilláinkat. természetesen a PhotoShop színvonalát még csak meg sem tudják közelíteni ezek a szerkesztők, ám ha nem visszük túlzásba használatukat egészen korrekt végeredményt kaphatunk, mely akár Facebook profilképként is helytáll vagy egy Instagram fotónak is ideális.

Az ilyen, sminket készítő szerkesztő programok között akadnak asztali gépre is alkalmas típusok, de legtöbbjük okostelefonra, tabletre készült. Ez szükségszerű, hiszen ma már a selfiek elárasztották a netet, a legégetőbb szükség telefonokon jelentkezik sminkes és egyéb képszerkesztőkre. Ezekhez a programokhoz hozzájuthatunk Android esetén a Google Play Áruházból, iOS esetén pedig az AppStore kínálatában keresgélhetünk.

Fontos, hogy mielőtt leöltünk egy applikációt, olvassuk el figyelmesen a leírását, nézzük meg az értékelését és ha vannak róla szöveges vélemények, fussuk át őket. nagyon sok hibára hívhatják fel a figyelmünket más felhasználók, akik már használták az adott sminkes képszerkesztőt vagy bármi más applikációt, így mások hibájából tanulva inkább további lehetőségek után kutatunk. A négyes értékelés egyébként már jónak számít, úgyhogy, ha nem csupán kettő, szöveg nélküli értékelésből adódott össze, valószínűleg nem foghatunk mellé. Természetesen ehhez tudnunk kell, hogy mit várunk el a letölteni kívánt sminkes szerkesztő eszköztárától és hogy az adott program megfelel-e elvárásainknak.

perfect-365-sminkes

Az egyik legjobb sminkes képszerkesztő mobilra

Perfect 365

Ez az egyik legkedveltebb sminkelő program, nem is véletlenül. Eleinte asztali gépekre készült retusáló sminkelő képszerkesztő ma viszont csak a két legjelentősebb mobil platformra érhető el, tehát Android-on és iOS-on fut. A Windows próbaverzió még elérhető az interneten, azonban frissítést már rég nem adtak ki hozzá és nem is fognak. A Perfect365 sminkes képszerkesztő ingyenes, de természetesen létezik fizetős változata is. Az ingyenességet néhány funkció korlátozott használatával fizetjük meg, azonban okostelefonon alkalmazva nincs köztük igazán zavaró vagy rendkívüli módon hiányérzetet generáló. Az asztali változatnál az ingyenes próbaverziónál vízjelet helyezett el a program a kép alsó sarkában, szerencsére mobilon ez már nem jön elő. Rendkívül igényes, minőségi munkát tudunk végezni vele, funkciónak palettája bámulatosan színes, akár szó szerint értve is. A remek funkciók és profi végeredmény ellenére nagyon könnyű a használata. Készítsünk egy fotót magunkról vagy egy másik ember arcáról, vagy pedig egy már meglévő képet töltsünk be a telefonunk tárhelyéről. Az applikáció automatikusan felismeri az arcot és annak részleteit, ennek köszönhetően pontos sminkelést és retusálást tesz lehetővé. Nyilván a Perfect365 sem emelkedik PhotoShop magasságokba, de ezt nem is várjuk el tőle. Kész sminkvariációkat tehetünk arcunkra, de külön-külön is szerkeszthetjük a részleteket.

A választható kész sminkeket profi sminkmesterek állították össze, a végeredményig vezető lépéseket pedig meg tudjuk jeleníteni egyetlen gombnyomással. ennek van egy olyan plusz haszna is, hogy elleshetünk pár technikát, amivel nem csupán telefonunkon, de a való életben is csodás sminkeket készíthetünk magunknak. A lépések előhozásához a „Details” gombot kell megérintenünk.

Ha külön – külön, saját ízlés szerint szeretnénk kisminkelni fotónkat, akkor a „Tools” gombot érintsük meg és megjelennek a kis ikonok. ezzel nagyon aprólékosan még a kontúr munkákat is elvégezhetjük, valamint nagyon szép szemsminket hozhatunk létre. a szemöldökformázási utómunka egy nagyon nagy kedvenc, hiszen kinek van tökéletes szemöldöke? Aprólékosan és pontosan lehet a sminkes képszerkesztővel dolgozni, így csodás szemöldököt varázsolhatunk bármely arcara. A Perfect365 arra is lehetőséget nyújt, hogy hajszínünket változtassuk. Rengeteg hajszín közül választhatunk és a végeredmény meglepően élethű.

Az elkészült képek elmenthetők a telefon táérhelyére, de azonnal meg is oszthatjuk őket a közösségi oldalakon vagy e-mailben.
A fizetős megoldás sokkal több, profibb és minőségibb lehetőségeket ígér és ígéretét be is tartja, amennyiben kifizetjük az aza egyébként nem drága, néhány ezer forintos árat érte. Azonban itt is, mint sok más társánál, nem feltétlenül van szükség arra, hogy zsebünkbe nyúljunk. A fizetős kiegészítőkkel nagyfelbontású képeket is szerkeszthetünk, pro színpalettát kapunk, ami meseszép, valamint festett mintákat. Mi magunk válogathatjuk össze, hogy mely fizetős extrákat választjuk, már ha választunk egyáltalán és ez is a Perfect 365 sminkes képszerkesztő nagy előnyei közé tartozik.

Share Button

Nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük