/* Error on https://www.kulcsszo.hu/wp-content/plugins/_%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20Ultimate_VC_Addons/assets/min-css/ultimate.min.css?ver=3.11.0 : Something went wrong: cURL error 52: Empty reply from server */

Google Forms: gyönyörű űrlapok percek alatt

Google web űrlapok
Rate this post

A Google számtalan funkcióval segíti a webmesterek és weboldal tulajdonosok tevékenységét, az egyik kevésbé ismert ilyen Google szolgáltatás a Google Forms, vagyis a Google űrlapok. Hasonlóan más a Google dokumentumokhoz, táblázatokhoz és diákhoz, a Google űrlapokat is saját Google fiókunk segítségével tudjuk létrehozni és kezelni.

A Google Forms segítségével visszajelzéseket kaphatunk webáruházunk látogatóitól, blogunk olvasóitól vagy éppen közösségi oldalaink követőitől. Egy jó marketing stratégiával vagy nyereményjátékkal pedig csodákra képes információhalmazt szerezhetünk meg, amely a cégünk és vállalkozásunk előrelépésében fontos szerepet fog játszani.

A Google űrlapok segítségével ugyanis komplex képet kaphatunk arról, hogy tagjaink, olvasóink, vásárlóink vagy leendő ügyfeleink milyen igényeket támasztanak egy-egy szolgáltatás kapcsán. A kérdőívek kiértékelésében pedig a Google Forms lesz a segítségünkre, így nem kell több száz vagy több ezer kitöltést manuálisan ellenőrizgetnünk és Excel táblázatokba írogatva, önmagunknak, kézzel statisztikákat készítenünk.

Mire használhatóak a Google Forms űrlapok?!

A Google Forms űrlapjaival számtalan dolgot tudunk kezelni, a felhasználási területeinek csak a képzeletünk szabhat határokat. Használhatunk egyszerűbb és összetettebb kérdéssorokat, így akár egy egyszerűbb hírlevél feliratkozási űrlapot is készíthetünk, de egy sok oldalas kiértékelendő vásárlói visszajelzést is, későbbi elemzésre. Utazástervezésre, eseményekre való regisztrációra, villámfelmérésekre, kvízekre és akár nyereményjátékokra is használható a Google űrlapszerkesztő funkciója.

A végtelen lehetőség mellé korlátlan számú stílus kavalkád is tartozik, ugyanis saját fotót, logót vagy színezést is beállíthatunk a különböző űrlapjainkhoz, amivel még egyedibbé tehetjük azt. Így a Google Forms segítségével egy teljesen egyedi, személyre szabott témát hozhatunk létre, de akár válogathatunk az előre elkészített sablonok közül is.

Az űrlapokat aztán magáncélra vagy akár vállalkozásunk üzleti oldalána megerősítésére is használhatjuk. Az űrlap kitöltésekhez pedig akár reklámkampányokat, nyereményjátékokat vagy valamilyen más akciót is társíthatunk a nagyobb hatékonyság érdekében.

Google Úrlap példa

A Google űrlapok előnyei

A Google termékek legnagyobb előnyeit a Google Forms űrlapokban is megtalálhatjuk. Elsősorban azt, hogy teljesen ingyenes, másrészt rendkívül hasznos, gyors és tökéletesen személyre szabható. Számtalan funkcióval segíti a marketingesek, webmesterek vagy éppen a vállalkozók munkáját. A kérdéseket és válaszokat is meghatározhatjuk és többféle kérdésfajta közül is válogathatunk. Az űrlapunkba beilleszthetünk felelet választós, legördülő menüs, lineáris skálás vagy akár szabad szavas beviteli mezőket is.

A teljesen egyedi stílusért pedig nem csak a beépített témák és a színsémák felelnek, hiszen céges logónkat is beilleszthetjük az oldalba. Ezenkívül további képeket és Youtube videókat is beszúrhatunk a tartalomba. A teljesen egyszerű űrlapon kívül összetettebb, elágazódásokat és logikai kihagyásokat is kialakíthatnak a hozzáértő űrlap készítők.

Az űrlapokat akár mobilról, akár útközben is létrehozhatjuk, szerkeszthetjük vagy módosíthatjuk. A végén pedig egy tökéletes elemzést kaphatunk, amelyeket gyönyörű grafikonok tesznek még átláthatóbbá. Bővebb információt itt olvashatunk erről a csodálatos és ingyenes eszközről: https://www.google.hu/intl/hu/forms/about/

Share Button

Nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük