/* Error on https://www.kulcsszo.hu/wp-content/plugins/_%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20Ultimate_VC_Addons/assets/min-css/ultimate.min.css?ver=3.11.0 : Something went wrong: cURL error 52: Empty reply from server */

A Google Sheets az új, online Excel

Rate this post

Valószínűleg már mindenki használta élete során a Microsoft Excel nevű táblázatkezelő programot, ám a Google képes volt e szoftvert is felülmúlni tudásában és felhasználói élményben, amikor megalkotta az online is elérhető, webböngészőből is futtatható Google Sheets nevű alkalmazást, vagyis a Google Táblázatkezelőt.

A Google Táblázatkezelője tökéletesen működik együtt a Google Drive online tárhelyszolgáltatással, így az elkészült dokumentumaink azonnal biztonságos helyre kerülnek a felhőbe, amit bármikor, bárhol elérhetünk.

A Google Sheets tehát egy olyan táblázatkezelő ami mindarra képes, amit egy táblázatkezelőtől el lehet várni. Egyszerűbb és bonyolultabb kalkulációk, statisztikai számítások, logikai következtetések éppen úgy elkészíthetőek vele, mint a menütervek, családi kassza vezetések vagy az órarend beosztások.

A Google Táblázatokben létrehozhatunk, szerkeszthetünk saját tartalmakat, amelyeket témákkal, színekkel, grafikonokkal, képekkel és képletekkel tehetünk szebbé és stílusosabbá. Az elkészült vagy folyamatban lévő táblázatot pedig megoszthatunk másokkal egy gombnyomásra vagy akár közösen is szerkeszthetjük velük. Mindezt teljesen ingyen!

A megbízható Google Sheets, bárhol és bármikor elérhető

A Google táblázatok nem csak asztali számítógépről, notesz gépről, tábla gépről, hanem okostelefonról is elérhető, külön applikáció segítségével. Az egyedül vagy csapatban is szerkeszthető táblázatok színes grafikonokkal és diagrammokkal kelnek aztán igazi életre. A beépített képekkel a kimutatások is látványosabbá válnak, köszönhetően a számtalan formázási lehetőségnek.

A táblázatokban pedig elérhetőek az egyszerűbb és összetettem matematikai műveletek is, amelyekkel igazi adatbázissá változtathatjuk a táblázatunkat, amely képes önálló életre kelni. A Google Táblázatok hatalmas előnye, hogy nincs szükségünk mentésre.

A program automatikusan készít biztonsági mentéseket és az elkészült adatok nem vesznek soha el, köszönhetően az online tárhelynek. A másokkal közösen, együtt végzett munka alatt pedig élőben nyomon követhetjük társaink tevékenységét is és bármikor visszaállhatunk egy korábbi verzióra.

A Google Táblázatok és a Microsoft Excel találkozása

A Google Sheets nem tekinti konkurenciának a legismertebb fizetős táblázatkezelőt. Sőt, tökéletesen képes együttműködni a Microsoft Excel fájlokkal. Ezeket a fájlokat ugyanis már a Google Chrome böngésző egy külön bővítménye is képes kezelni, megnyitni és szerkeszteni is.

Az Excel-fájlokat a Google Táblázatok oda-vissza képes konvertálni, így az online szerkesztett dokumentum később az Excellel is tovább megtekinthető és módosítható. Így nincs szükség külön irodai szoftvercsomag vásárlására óriási összegekért, hiszen a Google Táblázatok teljesen ingyenes.

A Google Sheets alkalmazást bárki könnyedén és egyszerűen képes használni, aki valaha is találkozott már a Microsoft Excell táblázatkezelővel. A megszokott funkciók ugyanis itt is elérhetőek és az elrendezés, valamint a stílus is ismerős lesz majd a kevésbé tapasztalt táblázatkezelők és szerkesztők számára is.

Share Button

Nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük