Bemutatkozik a Google kommunikációs platformja, a Google Hangouts

Google Hangouts az internetes hangos kommunikációhoz
Rate this post

A Google Hangouts még egészen fiatal, hiszen 2013 májusában cserélte le az addig üzemelő Google Talk és Google+ Messenger szolgáltatásokat. Az ingyenes applikáció elérhető webes felületen és okostelefonos alkalmazásként is. Főbb funkciói között megtaláljuk az azonnali üzenetküldés lehetőségét, a videó chat funkciót, az SMS és VOIP üzenetküldést is. Érdekessége, hogy az Androidos rendszereken (például okostelefonokon) a Google Hangouts az alapértelmezett üzenetküldő alkalmazás is.

A Google Hangouts chat szolgáltatásának nagy előnye, hogy a csevegések szerveren kerülnek tárolásra, ez pedig az összes bejelentkezett készülékre lehetővé teszi a szinkronizálást, így például egy asztali gépen elkezdett üzenetváltás, akármikor zökkenőmentesen folytatható okostelefonról is.

A Hangouts már képes 100-150 résztvevős konferenciahívásokat is kezelni, amelyhez csupán egy Google fiókkal kell rendelkeznünk. Egyszerű hívások is indíthatóak az app segítségével, amennyiben valamilyen internetes elérhetőséggel rendelkezünk.

Izgalmas csevegések a Google Hangouts-szal

A Google Hangouts segítségével bárki küldhet üzeneteket és indíthat vagy fogadhat hang- és videohívásokat, s mindezt, a Google-től megszokott, díjmentes módon! Csupán internet elérésre van hozzá szükség! A Hangouts lehetőséget kínál a csoportos beszélgetések indítására is, így a privát beszélgetések mellett akár egyszerre 100 ismerősünkkel cseveghetünk, mintha egy saját chat szobánk lenne.

A szöveges üzeneteket pedig érdekesebbé és színesebbé tehetjük érdekes és aranyos matricákkal, vicces GIF-ekkel és hangulatjelekkel és képeket, videókat vagy akár térképeket is megoszthatunk az alkalmazáson keresztül.

A Hangouts előnye, hogy bármikor elérhető és egyetlen koppintással indíthatunk ingyenes telefonhívásokat rajta keresztül. Ezeket a hanghívásokat aztán, akár beszélgetés közben is átalakíthatjuk videohívássá és lehetőségünk van akár csoportos hívások kezdeményezésére is. Egy hang- és videohívás alapú beszélgetésbe pedig akár egyszerre 10 ember is bevonható.

A Google szerverein tárolt adataink biztonságos helyre kerülnek a felhőbe, ám onnan azonnal képesek szinkronizálódni minden eszközünkre, így a kapcsolattartás ismerőseinkkel, rokonainkkal vagy barátainkkal még sosem volt egyszerűbb.

Akár ingyenes telefonbeszélgetésre is használhatjuk a Hangouts-ot!

A Google Hangouts applikációja számtalan helyen és változatban elérhető. Így akár számítógépről, webes változatban is elérhetjük a https://hangouts.google.com/?hl=hu webcímen, de a Play áruházból ingyenesen is letölthetjük az Android alapú okos eszközeinkre, ráaádsul már IOS-es változatban is a rendelkezésünkre áll. A Google Hangouts azonban nem csupán az üzenetküldéseket, hanghívásokat és videokonferenciákat kezeli nagyszerűen, hanem a névjegyeket is, amelyet saját Címtárban kezelhetünk kapcsolatainkról.

Ezenkívül pedig egy ingyenes telefonhívást tartalmazó applikációval is megörvendezteti az Egyesült Államokbeli és Kanadai lakosságot. A Hangouts Tárcsázó ugyanis internetről indítható ingyenes telefonhívásokra is képes ezekben az országokban.

A Google Play áruházban ingyenesen elérhető applikációval vonalas és mobil telefonszámokat is hívhatunk, azonban Európában sajnos még nem tudjuk kihasználni e fantasztikus VOIP rendszer előnyeit.

Share Button

Nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük