A Twitter újabb zaklatás elleni funkciókkal bővült

Rate this post

A Twitter néhány új funkcióval szeretné elhallgatattni azokat a kritikákat, amelyek szerint a fejlesztő cég nem foglalkozik azokkal a felhasználókkal, akiket folyamatosan zaklatnak a trollok.

Az elmúlt hónapokban a cég értéke is folyamatosan esett a tőzsdén, a vezetők pedig csak abban reménykedhetnek, hogy ezek a fejlesztések pozitív irányba viszik el a Twitter-t pénzügyileg és a felhasználók számát tekintve is.

Nehezebb újra regisztrálás a trolloknak

A Twitter néhány héttel ezelőtt vezette be azt, hogy az előzőleg eltiltott felhasználó ne regisztrálhasson egy másik név alatt, ami mindenképpen egy fontos lépés a zaklatás elleni harcban. Egy felhasználói fiókot pillanatok alatt regisztrálni. Erről a változás hogyanjáról nincsen pontos információ, valószínűleg azért sem, hogy a trollok ne tudjanak rá megoldást találni.

twitter-elnemitott-felhasznalok

Kereső és idővonal szűrő érzékeny tartalmakhoz és blokkolt felhasználókhoz

A második ilyen módosítás volt, hogy a Twitter keresője alapértelmezetten használja a biztonságos üzemmódot, amely azt jelenti, hogy a keresés eredményében nem lesznek látható a lehetséges sértő, érzékeny tartalmak, valamint a blokkolt és az elnémított felhasználók üzenetei is.

A harmadik, már bevezetett, fejlesztés az volt, hogy a sértegető és a párbeszédhez nem igazán hozzájáruló üzeneteket a Twitter egyszerűen összezsugorítja, így annak megtekintéséhez külön kell a felhasználónak klikkelnie.

Ezek a változtatások hozzájárulnak, ahhoz, hogy a Twitter folyamunk tisztább legyen.

Üzenetek tiltása bizonyos feltételeknek megfelelt felhasználóktól

A most bevezetett változtatások között található az, hogy kiszűrhetjük mely felhasználóktól NE kapjunk üzeneteket, ilyenek az alábbiak:

  • akiket nem követünk
  • akiknek alapértelmezett – tojás – profilképük van
  • akik nem erősítették meg az email címüket
  • akik nem erősítették meg a telefonszámukat

Utóbbi különösen erősnek tűnik, hiszen az internetet felhasználó emberek nyugodtan létrehozhatnak pillanatok alatt új email címeket, viszont telefonszámhoz nehezebb hozzájutni.

twitter-elnemitott-szavak

Tavaly novemberben vezették be a Twitter-en az “elnémított szavak” funkciót, amellyel blokkolhattunk értesítéseket, amelyekben előfordulnak számunkra nem tetsző szavak. Ezt kiterjesztették teljesen, így a némítás már üzenetekre is vonatkozik, ami alapján ezeket nem is fogjuk látni az idővonalunkon.

Az utolsó jelentős módosítás a héten pedig, hogy a Twitter nyíltabban kezeli a felhasználók, üzenetek bejelentésének a folyamatát. Arról is üzenetet kapunk majd, amikor a Twitter megkapta a bejelentést, és akkor is, ha a bejelentett felhasználó valamilyen szintű büntetést kapott.

Yoda: A Twitter jövője homályos…

Ez segíthet abban, hogy a Twitter-t használók bizalma növekedjenek a szolgáltatásban, hiszen ha látják, hogy foglalkoznak a bejelentésekkel, és ezeknek van eredményük, akkor ez is hozzájárul a kellemesebb használathoz. Erre szükség is van, hiszen a Twitter értéke folyamatosan esik a tőzsdén, és a vezetőség, Jack Dorsey elnökkel az élen, eddig nem tudott megoldást találni. Idén februárban 10%-ot csökkent a Twitter részvénye, míg a cég 2013-as tőzsdei bevezetése óta ez a csökkenés 62%.

Mentés

Share Button

Nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük