/* Error on https://www.kulcsszo.hu/wp-content/plugins/_%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20Ultimate_VC_Addons/assets/min-css/ultimate.min.css?ver=3.11.0 : Something went wrong: cURL error 52: Empty reply from server */

Itt a nyár, tervezzük meg a nyaralásunk útvonalát, a Google Maps útvonaltervezővel

Nyaralási útvonalterv a Google Maps-szel
Rate this post

Ma már senki nem használ valódi térképet. A nyomtatott térkép ugyanis ma már a múlté. Még régebben szövegkiemelővel rajzoltuk be a térképen a nyaralás vagy a kirándulás útvonalát vagy éppen egy noteszlapra írtuk fel a különböző fontosabb letéréseket és érintett városokat-falukat, ma már a GPS segít nekünk eljutni A-ból B-be.

A GPS rendszerek pedig nem csak önálló eszközként vannak már jelen az autókban, buszokban és kamionokban, hanem akárki zsebében ott lapulhatnak egy okostelefon belsejében.

A mai okostelefonok legtöbbje ugyanis már rendelkezik beépített GPS chippel, ami segítségével gyorsan és könnyedén tudnak csatlakozni a megfelelő műholdakhoz, hogy bemérjék pozíciónkat.

Ezt a telefonok a mobiladat forgalom és a mobil adótornyok segítségével még pontosabban képesek meghatározni mint társaik. Ezt pedig érdemes kihasználni. Nem csak a pokémon gyűjtő applikációval, hanem valami sokkal hasznosabbal is, mint például a Google maps mobil applikáció.

A Google Maps útvonaltervező okostelefonon, táblagépen és asztali számítógépen is elérhető

A Google Maps útvonaltervező sok kellemetlenségtől képes megóvni a rövidebb, vagy hosszabb útra indulókat. Legen szó gyalogos sétáról, biciklis túráról, motoros kalandozásról vagy autós utazásról, a Google Maps segítségével könnyedén tudjuk megtervezni utazásainkat.

A helyi és helyközi utazásokat már Magyarországon is remekül képes lekezelni a rendszer, nem csak egyéni utazásokkal, hanem a tömegközlekedések listázásával is.

A Google Maps legnagyobb előnye azonban maga az útvonaltervezés. A GPS vagy a böngészőnk helyadatai segítségével képes meghatározni a jelenlegi pozíciónkat, majd a célállomás megadásával több alternatív útvonalat is felajánlani.

Ezek között szűrhetünk és válogathatunk kedvünkre. Válasszuk ki a számunkra tökéletes utazási eszközt: gyalogos, biciklis, autós vagy tömegközlekedés és már is térképen szemlélhetjük a különböző ajánlások útvonalait.

Google Maps útvonal tervezés

Google Maps: Szombathely-ről Split-be

Így jutunk el a kíván célpontra a Google Maps segítségével

Egy nyaralás vagy hosszú hétvége ideális belföldi vagy külföldi utazásokra, amelyeket saját magunknak is megtervezhetünk, ám célszerű az útvonalat rábízni a Google Maps-re. Csak adjuk meg a kiindulás helyét és a célállomás pontos címét és már is válogathatunk az útvonalak között.

Itt megtaláljuk a leggyorsabbat, az ingyeneset (ahol nem kell autópályadíjat fizetni) és a legrövidebbet is. A rendszer kijelzi a fizető szakaszokat, a forgalmat, a baleseteket, a sebességmérést, az úton végzett munkálatokat, a várakozási időket és persze a teljes út távolságát kilométerekben és az adott útszakasz megtételéhez szükséges időt óra és perc szerint.

Érdemes letölteni mobiltelefonra is az alkalmazást, ahová egy gombnyomással áttölthetjük a megtervezett útvonalat a számítógépről. Ehhez akár, otthon, wifin keresztül letölthetünk offline térképet is, így még a mobiladat forgalmat sem fogja az app fogyasztani út közben a navigáláshoz.

Az ingyenes útvonaltervező és navigációs alkalmazás már magyar nyelven is elérhető és hű útitársunk lehet rövid és hosszabb utakon egyaránt.

Share Button

Nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük