Itt a nyár, tervezzük meg a nyaralásunk útvonalát, a Google Maps útvonaltervezővel

Nyaralási útvonalterv a Google Maps-szel

Ma már senki nem használ valódi térképet. A nyomtatott térkép ugyanis ma már a múlté. Még régebben szövegkiemelővel rajzoltuk be a térképen a nyaralás vagy a kirándulás útvonalát vagy éppen egy noteszlapra írtuk fel a különböző fontosabb letéréseket és érintett városokat-falukat, ma már a GPS segít nekünk eljutni A-ból B-be.

A GPS rendszerek pedig nem csak önálló eszközként vannak már jelen az autókban, buszokban és kamionokban, hanem akárki zsebében ott lapulhatnak egy okostelefon belsejében.

A mai okostelefonok legtöbbje ugyanis már rendelkezik beépített GPS chippel, ami segítségével gyorsan és könnyedén tudnak csatlakozni a megfelelő műholdakhoz, hogy bemérjék pozíciónkat.

Ezt a telefonok a mobiladat forgalom és a mobil adótornyok segítségével még pontosabban képesek meghatározni mint társaik. Ezt pedig érdemes kihasználni. Nem csak a pokémon gyűjtő applikációval, hanem valami sokkal hasznosabbal is, mint például a Google maps mobil applikáció.

A Google Maps útvonaltervező okostelefonon, táblagépen és asztali számítógépen is elérhető

A Google Maps útvonaltervező sok kellemetlenségtől képes megóvni a rövidebb, vagy hosszabb útra indulókat. Legen szó gyalogos sétáról, biciklis túráról, motoros kalandozásról vagy autós utazásról, a Google Maps segítségével könnyedén tudjuk megtervezni utazásainkat.

A helyi és helyközi utazásokat már Magyarországon is remekül képes lekezelni a rendszer, nem csak egyéni utazásokkal, hanem a tömegközlekedések listázásával is.

A Google Maps legnagyobb előnye azonban maga az útvonaltervezés. A GPS vagy a böngészőnk helyadatai segítségével képes meghatározni a jelenlegi pozíciónkat, majd a célállomás megadásával több alternatív útvonalat is felajánlani.

Ezek között szűrhetünk és válogathatunk kedvünkre. Válasszuk ki a számunkra tökéletes utazási eszközt: gyalogos, biciklis, autós vagy tömegközlekedés és már is térképen szemlélhetjük a különböző ajánlások útvonalait.

Google Maps útvonal tervezés

Google Maps: Szombathely-ről Split-be

Így jutunk el a kíván célpontra a Google Maps segítségével

Egy nyaralás vagy hosszú hétvége ideális belföldi vagy külföldi utazásokra, amelyeket saját magunknak is megtervezhetünk, ám célszerű az útvonalat rábízni a Google Maps-re. Csak adjuk meg a kiindulás helyét és a célállomás pontos címét és már is válogathatunk az útvonalak között.

Itt megtaláljuk a leggyorsabbat, az ingyeneset (ahol nem kell autópályadíjat fizetni) és a legrövidebbet is. A rendszer kijelzi a fizető szakaszokat, a forgalmat, a baleseteket, a sebességmérést, az úton végzett munkálatokat, a várakozási időket és persze a teljes út távolságát kilométerekben és az adott útszakasz megtételéhez szükséges időt óra és perc szerint.

Érdemes letölteni mobiltelefonra is az alkalmazást, ahová egy gombnyomással áttölthetjük a megtervezett útvonalat a számítógépről. Ehhez akár, otthon, wifin keresztül letölthetünk offline térképet is, így még a mobiladat forgalmat sem fogja az app fogyasztani út közben a navigáláshoz.

Az ingyenes útvonaltervező és navigációs alkalmazás már magyar nyelven is elérhető és hű útitársunk lehet rövid és hosszabb utakon egyaránt.

Share Button

Nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük