/* Error on https://www.kulcsszo.hu/wp-content/plugins/_%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20Ultimate_VC_Addons/assets/min-css/ultimate.min.css?ver=3.11.0 : Something went wrong: cURL error 52: Empty reply from server */

Facebook belépés a facebook szolgáltatásba és egyéb webhelyekre

4/5 - (1 vote)

A Facebook belépés szokványos esetben a Facebook weboldalán történik. Egy a hatalmas kék-fehér felületet bukkan elő, melynél a böngésző ablak legnagyobb részét a regisztrációs felület adja és a bejelentkezést a legfölső kék sávban, jobb oldalon tehetjük meg e-mail címünk vagy telefonszámunk és jelszavunk megadásával.

Egyszerű, gyors és szinte mindenki által ismert megoldás, ám az idősebb korosztály vagy a kezdők számára talán nem annyira egyértelmű, hogy mit hová kell írni. A bejelentkezési felület olyannyira hangsúlyos, hogy a gyanútlan kezdőket megzavarhatja. A Facebookra való bejelentkezés sok más weboldalra is bejelentkezést vagy különböző funkciók elérését teszi lehetővé.

Facebook belépés különböző weboldalakra

Egyes webáruházak, hírportálok, fórumok funkcióinak használatához regisztrált tagnak kell lennünk, ám egyre inkább terjed az a megoldás, melynél nem kell külön regisztrálnunk az adott oldalra, hanem beléphetünk Facebook profilunkkal is. Ez lényegében annyit jelent, hogy az adott weboldalon keresztül lépünk be Facebookra és profilunkkal azonosítjuk magunkat a megrendeléseinknél vagy hozzászólásainknál.

A különböző tartalmak Facebookon való megosztása is sokkal könnyebb, ha már be vagyunk jelentkezve és nem csak kimásoljuk, majd pedig a Facebook megfelelő mezőjébe beillesztjük és úgy osztjuk meg a tartalomra mutató linket. A fórumok, hírportálok, blogok stb. témáihoz való hozzászóláshoz is sok esetben elegendő, ha a weboldalon keresztül bejelentkezünk közösségi oldalunkra.

Általában a „Bejelentkezés Facebookkal” vagy „hozzászólás Facebookkal” gombokra kattintva megjelenik a Facebook bejelentkezési panelje a böngésző közepén, egy kisméretű, szintén fehér és kék színű boxban. Itt ugyanazokat a belépési adatokat kell megadnunk, mint a normál bejelentkezésnél.

Ha beléptünk így, a rendszer automatikusan visszadob a kiinduló oldalra és máris elérhetőek a regisztrációhoz vagy mondjuk inkább úgy, hogy magunk azonosításához kötött funkciók. Azt fontos tudnunk, hogy amennyiben Facebookkal léptünk be és hozzászólást írunk, a nevünk és profilképünk látszódni fog. A kép piciben jelenik meg, alig felismerhetően és a profilunk láthatósága a Facebook beállításainktól függ.

Facebook belépés Google-ön keresztül

Ahogy más weboldalakból, úgy a Google-ből is be lehet lépni facebookra. Mikor a webböngészőnk keresőjében kutatunk valami után és annak facebook profilját is kidobja a keresés eredményei között, általában a megtekintéshez be kell lépnünk a közösségi média szolgáltatásba.

A találati listán a megfelelő eredményre kattintva megjelenik az adott facebook profil, üzleti oldal, ám halványan és középen egy kicsi párbeszédpanelben a következőt olvashatjuk: „Kérjük, jelentkezz be a folytatáshoz.” Ezzel egyértelművé válik, hogy az oldal megtekintése facebook belépés nélkül lehetetlen. vagy keresünk máshol információkat vagy belépünk Facebook oldalunkra.

Ha a belépést választjuk, akkor a párbeszédpanel jobb alsó sarkán található „Bejelentkezés” gombra kattintva hozhatjuk elő a bejelentkezési felületet. Ez a felület a facebook alap login oldala, a jól megszokott hatalmas regisztrációs felülettel és a bal fölső sarokban lehet belépni. Amint beléptünk, a rendszer visszadob a kért profil oldalára.

Egy ideje már nem kell külön beírnunk az e-mail címünket vagy telefonszámunkat. A Google-höz hasonlóan a facebook is eltárolja a belépési adatokat és a login oldal bal oldali részén megtaláljuk profilképünket, melyre kattintva már csak a jelszó megadása szükséges.

Share Button

Nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük