/* Error on https://www.kulcsszo.hu/wp-content/plugins/_%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20Ultimate_VC_Addons/assets/min-css/ultimate.min.css?ver=3.11.0 : Something went wrong: cURL error 52: Empty reply from server */

A leggyakoribb technikai SEO hibák

Technikai hibák SEO közben
Rate this post

A leggyakoribb technikai SEO hibák a mai napig okoznak problémákat. Gombamód szaporodnak a keresőoptimalizálásról szóló blogok, speciális weboldalak. Ma már könnyebb jó SEO szakembert találni, mint cipészt, ennek ellenére rengeteg weboldal küzd nehézségekkel technikai megoldások terén.

A tartalommarketing is kevesebb weboldalnál van rendben, pedig e két tényező akár a hirdetések jelentős részének kiváltásában és a hirdetések sikerében főszerepet játszanak. Nem lehet elégszer kiemelni, hogy a SEO technikai és tartalmi része is esszenciális. A sikeres weboldal minden szempontból optimalizált, a jó SEO pedig nem kiadás, hanem befektetés, ami busásan megtérül, hiánya viszont akár veszteségeket is termelhet.

Melyek a leggyakoribb technikai SEO hibák amik miatt nem jelenünk meg a keresőben?

Először is tisztázzuk, hogy mi az a technikai SEO hiba. Technikai SEO hibának az számít, ami nem a tartalom, nem a hirdetések és social média. Technikai SEO hiba például a weboldal lassúsága.

Az egyik leggyakoribb technikai SEO hiba inkább fejlesztőknek tűnhet fel és legtöbbször ők is tudnak rajta változtatni. Ez a hiba a „/” karakter nem megfelelő beírása a robots.txt fájlba. Ezt a fájlt nem mindenki szerkesztheti, így lehet, hogy a fejlesztőhöz kell fordulni a probléma orvoslásáért.

Hogyan veheted észre, hogy a weboldal módosítás után nem lett módosítva a robots.txt fájl? Úgy, hogy a weboldalad nem jelenik meg a keresőben, de az aloldalak igen. Ha meg akarjuk tudni, hogy hány rangsorolt oldalunk van, akkor írjuk be a keresőbe, hogy „site:weboldal neve”. A hosszú lista valószínűsíti a „/” problémát.

Szintén gyakori hiba a NOINDEX, amely még a robots.tht fájl hibájánál is komolyabb károkat okoz. Míg az utóbbi miatt nem deindexálódik az oldal, addig a NOINDEX ki fogja húzni a már beindexelt oldalakat is az indexelés alól. Akkor történhet a hiba, ha a fejlesztő az oldal fejlesztését követően nem gondoskodik a NOINDEX eltávolításáról.

A technikai SEO hibák mindenki számára észrevehető képviselője a lassúság, ami szintén egy nagyon gyakori hiba. A legtöbb weboldal betöltődési sebességén lehetne még faragni. Egy weboldal akkor felhasználóbarát, ha gyors. A Google pedig a felhasználóbarát weboldalakat részesíti előnyben, így a relevancia után a weboldal gyorsaság a legkomolyabb rangsoroló tényező.

A WordPress weboldalakat gyanúsítják sokszor azzal, hogy agyon lassúak. Ez semmiképp nem a WordPress hibája. A baj azzal van, hogy sokan újabb és újabb pluginekkel gazdagítják repertoárjukat, közben a régieket nem törlik. Szintén nagy gond a túl nagyméretű képek használata.

A technikai SEO hibák következményei

A technikai SEO hibák nagy része meggátolja a weboldal indexelését, tehát a Google nem fogja látni, nem fogja megjeleníteni a sem a találati listáján. Értelemszerűen így látogatók sem érkezhetnek az oldalra. A helytelen átirányítás szintén látogatók, így potenciális vásárlók vagy ügyfelek elvesztéséhez vezet.

A lassúság, a rossz struktúra a rendezetlen linkhálózat vagy a belső linkek hiánya szintén nem kedvező, de míg előbbi a rangsorolásban nagy szerepet játszik, utóbbi csak sokadik ebből a szempontból, ám a felhasználók szempontjából, a konverzió szempontjából rendkívül lényeges.
Tehát elmondhatjuk, hogy a technikai SEO hibák néhány esetben még az ócska tartalmi hibáknál is nagyobb károkat okoznak, hiszen eleve ellehetetlenítik azt, hogy a keresőrobotok egyáltalán megtalálják a weboldalt.

Amit a felhasználók nem látnak, az lényegében nem is létezik, hiszen sehogy sem juthatnak el a nem indexelt weboldalra, még akkor sem, ha annak tartalma kiváló lenne és pont az, amit keresnek.

Share Button

Nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük