Sikerdíjas linképítés álom vagy valóság?

sikerdíjas linképítés
Rate this post

Ha valaki sikerdíjas linképítést szeretne, annak tanácsoljuk előbb olvassa el ezt a cikket mert sok kellemetlenségtől védheti meg magát a későbbiekben. Manapság néhány honlap tulajdonos úgy gondolja a keresőoptimalizálás és már a linképítés is képes sikerdíjas alapon működni. Konkrét, fix eredmények után szeretnének csak pénzt fizetni. Ami ennél még rosszabb vannak is olyan szolgáltatók akik erre pályáznak és így kínálják a szolgáltatásaikat.

Mielőtt bármit is gondolna, jó magam nem próbáltam ki ezeket a szolgáltatókat, de a következőkben a sikerdíjas linképítés azon veszélyeiről fogok szót ejteni ami elgondolkodtathatja az olvasót valóban erre van szüksége.

Miért veszélyes a sikerdíjas linképítés?

  • Ilyen, hogy sikerdíj nincsen a keresőoptimalizálásban, vagyis egy komoly szakember nem tud vállalni sikerdíjas optimalizálást, főleg nem linképítést, mivel a link fejlesztés csak egy része az egész optimalizálási feladatnak, és ez nem csak a Google keresőmotorra érvényes.
  • Aki ilyen szolgáltatást kínál, valószínűleg nem természetes link forrásokkal dolgozik. Olcsó linképítési módszereket használni ami ma már veszélyes kimenetelű. Lehet hogy a weboldal szépen előre kúszik az első oldalra de amikor egy Google Pingvin algoritmus lefut akkor, hopsz vissza esik, akár a 10 oldalra is.
  • Nem segíti a személyes vagy céges márka építését, mivel olyan weboldalakon fog megjelenni a holnapjának linkje ami nem látogatott, rosszabb esetben a linkek szövegei nem fogják tartalmazni a weboldalának nevét sem. Így szinte borítékolható a későbbi Google büntetés.
  • A főoldal kap csak linket amivel, ugyan csak büntetést fog kapni a webhely. Sajnos jöttek már hozzánk olyan problémával, hogy a keresőből szinte eltűnt a weboldalak, amikor megnéztük a linkprofilját 99%-os linkelés volt a főoldalra.
  • Kidobott pénz lesz és rosszabb esetben a domain nevet is kukázhatja. Ez annyit jelent, hogy amit ki fizetett a sikerdíjas linképítésért, az olyan mint ha a kukába dobta volna, mert büntetést fog kapni a weboldala. Amiből vagy ki lehet hozni vagy egyáltalán nem és itt jön a nagyobb baj, mert ha az egy jól bejáratott, jól ismert domain név volt akkor azt már a Google keresőben már elől nem fogják látni a leendő ügyfelei, mivel nem lesz megtalálható.

Sikerdíjas linképítés helyett miben gondolkozzon?

Új linképítés

Sikerdíjas linképítés helyett, inkább máson törje a fejét

Tudom nem olcsó a jó, és őszintén meg vallva nem is hoz azonnali eredményeket, de még is csak azt tanácsolom. A sikerdíjas linképítést ne válassza, helyette inkább a természetes és tartalmakon alapuló link fejlesztést célozza meg. Elégedjen meg havi 2-5db linkkel, de azok erősek és megbízható oldalakról származzanak. Ami még fontos, hogy ne csak a linkekre alapozza meg a Google-ból jövő látogatói forgalmát, ha nem a tartalmak bővítésében és olyan marketing eszközök használatában, mint a Közösségi marketing, hírlevél marketing. Azt adja a weboldalán amit a látogatói, a vásárlói igényelnek.

A linképítésre visszatérve, építsen ki kapcsolatokat az iparágában, és keressen fel olyan nem konkurens cégeket ahol vendégblog bejegyzéseket tud elhelyezni. Ami még nagyon jó és hasznos, a nemzetközi hírek keresése és azok megjelentetési portálokon, illetve saját kutatás/felmérés készítése is.

Olyan linképítő céget vagy személlyel dolgoztasson aki,nyíltan elmondja, ezt miért csinálja és mi lesz a következménye. Kérjen egy linkprofil elemzést és kérdezzen rá milyen linkszövegeket fog alkalmazni a linképítő kampány során. Az a legjobb ha mind ezt szerződésbe foglalják, így nem érheti meglepetés. Aki meg nem szeretné szerződésbe leírni ezeket, az valószínűsíthető olyan módszereket szeretne alkalmazni ami az Ön előnyére nem válna.

Van még kérdése?

Bízom benne sikerült rávilágítani a sikerdíjas linképítésben rejlő veszélyekre, ami nem csak a lehetséges büntetésekből adódhatnak, ha nem a vállalkozás online megjelenésének kérdéséből is.

Share Button

Nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.