/* Error on https://www.kulcsszo.hu/wp-content/plugins/_%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20Ultimate_VC_Addons/assets/min-css/ultimate.min.css?ver=3.11.0 : Something went wrong: cURL error 52: Empty reply from server */

10 hasznos lépés a Facebook marketingben

Rate this post

Jelenleg a Google után a Facebook a legnépszerűbb honlap a világon.
Hazánkban egy nyári felmérés alapján már több mint 1.5 millió felhasználója volt, melyet több mint 50%-a nők alkotják.Ezek a számok önmagukért beszélnek és ha azt is megnézzük, hogy Románia után nálunk nő legjobb a Facebook felhasználók köre akkor érdemes azon elgondolkozni, hogy létrehozzuk saját oldalunkat.

10 kezdő lépés a siker érdekében melyet akár már most is elkezdhet.

1. Regisztrálja magát és Hozzon létre egy ügyes oldalt
A személyes regisztrációt követően hozza létre Page oldalát ami a weboldalának Facebook oldala lesz. Nem fontos mindent megadnia, de a legfontosabb információkat azért ajánlatos.

2. Tartsa üzleti profilját elkülönítve a személyi jellegű
Személyes profilját és céges weboldalát különítse el és figyeljen arra, hogy a cél a marketing. Ezért a személyes kapcsolat építés során ezt figyelje, hogy melyik oldalról kezdi el.

3. Tedd fel magadnak a következő kérdéseket
Mit akarsz elérni? Hogyan lehet, az oldal egyedi? Hogyan jut el a megfelelő célközönséghez mi lehet az amit érdekes lehet az oldalon? Hogyan fogsz reagálni a kritikákra és dicséretekre?

4. Brand elemek
A Facebook oldalán használja a weboldalának logóját és egyéb grafikai elemeit. Arra figyeljen, hogy ne lassítsa le az oldalát a valamikor amúgy is nehézkes Facebook rendszert..

5. Kommunikáció másokkal.
Vegyen részt a beszélgetésekben, és mindig legyen barátságos és segítőkész. Hozzon létre egy klub menüpontot (fület) és ott beszéljék meg a kérdéseket.

6. Negatív jelenségek.
Az emberek kérdéseket, kritikákat fogalmazhatnak meg. Mindig legyen türelmes és a szakmai oldal mellett baráti módon foglalkozzon a témával. Ne várja el, hogy mindenkinek tetszeni fog az amivel foglalkozik és ahogyan azt teszi. Az egyik legfontosabb, hogy pozitív maradjon és építse a cégének jó hírét.

7. Próbálja ösztönözni rajongóit a hozzászólásokra.
Kérje ki véleményüket, mit szeretne és mit nem. Ez alapján már tudni fogja mely témák azok amikkel érdemes lesz foglalkoznia, pl: „10 ok, hogy miért” vagy „amit végkép nem”. Kérjen meg másokat, hogy a írják meg ötletüket, tippeket ezekkel kapcsolatban.

8. Legyen friss naprakész.
Online közösségek kulcsfontos szerepe az aktivitás fenntartása. A legjobb mód erre a nyereményjátékok melyek kuponokat vagy egyéb kedvezményeket tartalmazhatnak. Ezzel még több rajongója lesz, és az alkalmazás megosztásával még több információt tudhat meg a játékosokról.

9. Alkalmazás fejlesztése
Érdemes olyan játékos/vicces alkalmazásokat fejleszteni amik a látogatók figyelmét felkeltik. Egyenlőre még a magyar oldalak nem dúskálnak ebben annyira, inkább csak a tehetősebb nagyobb Brandeknél látni ilyen megoldásokat.

10. Nap, mint nap
Minden nap jelentkezzen be, és ha friss hírekkel nem is tud szolgálni mások számára akkor vegyen részt beszélgetésekben, helyezzen el hozzászólásokat. Ajánljuk használja a fontos szlogeneket és üzeneteket mondandójában.

Kövesse ezeket a Facebook marketing lépéseket és munkájának meg lesz a gyümölcse.

Share Button

Nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük