/* Error on https://www.kulcsszo.hu/wp-content/plugins/_%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20Ultimate_VC_Addons/assets/min-css/ultimate.min.css?ver=3.11.0 : Something went wrong: cURL error 52: Empty reply from server */

Gmail belépés – egyszerű megoldás egy komplex szolgáltatás igénybevételéhez

Gmail belépés komplex szolgáltatásokhoz
Rate this post

A Gmail belépés sokak számára napi rutinművelet. Egyrészt azért, mert alapvető levelezőrendszer és az aktívan e-mailezők jelentős része használja, másrészt pedig azért, mert a Google Drive a Gmailben belül tökéletes céges anyagok munkatársak közti megosztására. a Gmail.com szolgáltatást használja tehát magánszemély és cégek is. Ebből következik a Gmail belépés nagyon sokaknál naponta többször végzett tevékenység. A Gmail szolgáltatás a Google által kínált levelezőrendszer, mely széles palettán kínál különböző megosztási, tárolási, rendszerezési és ütemezési lehetőségeket, valamint általa számos Google fiókba is beléphetünk.

Gmail belépés menete – regisztráció

Ahhoz, hogy a Gmail szolgáltatásait igénybe vehessük, először regisztrálnunk kell. A regisztráció a Gmail.com oldalon történik, az e-mail fiók létrehozásához általánosságban szükséges adatokkal (családnév, utónév, egy önállóan választott felhasználónév, amely betűket, számokat és pontokat tartalmazhat, valamint egy legalább 8 karakterből álló, számokat, betűket és szimbólumokat tartalmazó jelszó). Ezek megadását követően a „Következő” gombra kattintva mégtöbb információt kér a rendszer, melyek közül a telefonszám és a biztonsági e-mail-cím megadása nem kötelező, de a születési év, hónap és nap igen, a nemünk legördülőből való kiválasztásánál pedig a sztenderd „nő” és „férfi” mellett választható az „Inkább nem adom meg” vagy az „Egyéni”.

A születési dátumot azért kérik, mert a Google egyes szolgáltatásainak igénybevétele korhatárhoz kötött. Ezt az információt csak akkor láthatják más Gmail felhasználók, ha manuálisan nyilvánossá tesszük. A telefonszám megadása, mint írtuk, nem kötelező, azonban fiókbiztonsági okokból erősen ajánlott. Ha valamilyen probléma lépne fel a fiókkal, például elfelejtenénk a jelszót, a helyreállítási telefonszámmal orvosolhatjuk. adataink jelentős részét a Google fiók létrehozása után is módosíthatjuk.

Google belépés mente – tényleges belépés és elérhető funkciók

Ha létrehoztuk Google-fiókunkat, már be is léphetünk a szolgáltatásba bármilyen eszközről, ami internetezésre, webböngésző futtatására alkalmas. A Gmailbe való bejelentkezéshez fel kell keresnünk a gmail.com weboldalt, ahogy egyszerű, kétlépéses, később egylépéses procedúrával már be is jutunk fiókunkba. Első lépésként adjuk meg felhasználónevünket. A felhasználónév az e-mail címünk „@” előtti része, melyhez nem kell hozzáírnunk a „@”-it és a „gmail.com” utótagot, de ha beírjuk az egészet, az sem gond.

Ennek megadása után a szöveg boksz jobb alsó sarkában látható, kékszínű „következő” gombra kattintva a rendszer a jelszavunk megadását kéri, mely után már bent is vagyunk a levelezésünkben. A bejelentkezés után a Gmail automatikusan tárolja a felhasználónevet és a továbbiakban csak ki kell választanunk a megfelelő fiókot és máris a jelszó bírásához leszünk irányítva. Ha már több fiók is hozzá van adva az adott böngészőben, de mi egy újjal szeretnénk belépni, a „Bejelentkezés másik fiókkal” gombra kattintva tehetjük meg.

A Gmail rendszerébe való regisztrációval elértük, hogy bármilyen Google szolgáltatásba be tudjunk lépni meglévő Google felhasználónevünkkel és jelszavunkat, hiszen azonosításunkra e-mail fiókunk megfelelő a Google számára. Olyan funkciók válnak elérhetővé, mint a YouTube belépés, Google Drive, a telefonos Google Play szolgáltatások, a Google AdWords (mostmár Google Ads), Analytics, Google+, AdSense és még sok más.
A Gmail belépés alkalmazható nagyon sok weboldalnál is, melyek nem tartoznak közvetlenül a Google fennhatósága alá, ám azonosításra elfogadják ezt a módszert és nem kell külön regisztrálnunk.

Share Button

Nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük