Linképítés vagyis linkek nélkül lehetünk-e elsők a Google keresőben?

Linképítés szükséges-e a Google első helyhez?
Rate this post

Mint örök rejtély, mindig ott lebeg a webmesterek előtt a kérdés, hogy milyen módszerekkel valósíthatnák meg, hogy a Google első oldalára kerüljenek. Lehetőleg az első három találatba, hiszen ezek viszik el a keresésekre érkező kattintások jelentős részét.Vajon ehhez szükségünk van-e linképítésre?

A második, harmadik oldalt már csak elenyészően nézegetik, így minden weboldal tulajdonos számára az első oldal (és ezen belül a top helyezések) a célja a keresőoptimalizálásnak és link építésnek.
A különböző Google algoritmusok mind a webmesterek segítségére vannak, hogy releváns tartalmaik minél előkelőbb pozícióba kerülhessenek egy-egy adott kulcsszóra.

Persze sokszor a weboldal készítők és SEO-szakik nem így érzik. Néhány algoritmus frissítés ugyanis képes teljesen felbolygatni a keresőoptimalizálással foglalkozó szakemberek társadalmát, a látszólag megmagyarázhatatlan rangsorolási kavarodásokkal. Ugyanis, néha akár több helyezéssel is hátrébb (vagy éppen előrébb) kerülhet az oldalunk mindenféle előrejelzés nélkül.

Felröppent a hír: lehetünk elsők, akár linképítés nélkül is!

A meglepő kijelentést, miszerint a „legtöbb” weboldal úgy is rangsorolva lesz a Google keresőben, ha nincs is linképítés mögötte – maga John Mueller írta Twitteren egy érdeklődő kérdésére válaszolva. Vajon tényleg úgy is elérhetünk remek helyezést, hogy ha nem vesszük a fáradtságot és az energiát (és persze a pénzt), hogy linképítéssel foglalkozzunk? A viszont linkek vajon egy új algoritmusban már nem számítanának vagy csak egyszerűen félreértettük a szakember kijelentését?

Linképítés nélkül lehet-e Google első helyünk

Linképítés nélkül lehet-e Google első helyünk

Az egész attól függ, hogy mit értünk linképítés alatt. Ugyanis beszélhetünk természetes viszontlinkekről, amiket nem mi helyezünk át és nem is a mi hatásunka kerülnek ki más oldalakra és beszélhetünk vásárolt, mesterségesen előidézett linképítésről, amikor tudatosan építünk fel egy hálózatot, hogy azok a linkek mind a mi oldalunkra mutassanak.

Valószínűleg John Mueller arra gondolt Twitter bejegyzésében, hogy attól függetlenül is érhetünk el remek helyezéseket a Google-ben, hogy mi magunk nem áldozunk időt a linképítésre, csupán az oldalunk természetes módon kerül ki más helyekre és lesz egyre népszerűbb.

Mi mit tehetünk, hogy előrébb kerüljünk a Google találati listájában?

Bár e friss információ szerint nem szükséges linképítéssel foglalkoznunk, akkor is elérhetünk fantasztikus eredményeket, ezt több webmester azért kétkedve fogadja. Sokan ugyanis nem hiszik el, hogy lehetséges lenne ma még érvényesülni a keresőóriás találati listájában népszerűbb kulcsszavakra. A linképítés ma is nagy sikernek örvend. Egyszerűsége és az új algoritmus alapján mért eredmények és visszajelzések mint ezt mutatják.

A tipikus oldalon belüli linkelgetések, keresőoptimalizáló tevékenységeken túl igenis tehetünk azért, hogy pozíciókat vagy akár oldalakat is előrébb ugorjunk a szükséges kulcsszavakra. Ehhez célszerű olyan hosszabb terjedelmű írásokban, cikkekben, hírekben és blogbejegyzésekben az oldalunkra mutató linket szerezni, amely egyedi szövegezésével és releváns tartalmával értékes kapcsolatot fog a Google szemében is jelenteni.

Mi a jó linképítés taktika?

Minél több minőségi, prémium linket szereztünk, annál magasabb értéket fog a weboldalunk jelenteni a Google szemében, így egyre előkelőbb helyre fog bennünket is sorolni az adott kulcsszavakra való keresések találati listájában.

Share Button

2 hozzászólás Leave new

Köszönöm a hasznos infót.
Hogyan tudom leellenőrizni, hogy egy adott link erős-e?

Válasz

Szuper, hogy hasznos volt számodra amit olvastál
Több eszköz is van amivel ezt meg tudod nézni, hogy mennyire erős egy link. Erről írtunk egy anyagot,
link ellenőrző eszközök néven

Ha a mérő számokat ismered akkor ezek a programok tudnak segíteni.

Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük