/* Error on https://www.kulcsszo.hu/wp-content/plugins/_%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20Ultimate_VC_Addons/assets/min-css/ultimate.min.css?ver=3.11.0 : Something went wrong: cURL error 56: OpenSSL SSL_read: error:0A000126:SSL routines::unexpected eof while reading, errno 0 */

10 legjobb ingyenes képszerkesztő

Rate this post

Az ingyenes képszerkesztő lehetőségek mindig is a profi és hobbi szerkesztők szívének csücskei voltak, mert sokszor lehet szükségünk képszerkesztő programra, azonban a legprofibb eszköz, a PhotoShop nagyon drága mulatság vagy pedig egy adott eszközre nem férne fel. Diákként vagy átlagkeresetből lehet, hogy inkább nem erre költ az ember, viszont képet így is szerkeszthet. Számos ingyenes, akár online, akár letölthető képszerkesztő létezik, melyek között igazán jó minőséget biztosító darabok is vannak. Ezek közül válogattunk most össze tíz remek ingyenes programot. Ingyenes képszerkesztő programok rajzoláshoz, képkészítéshez, fotók szerkesztéséhez mobilon, asztali gépen.

1. Sumo Paint

A SumoPaint egy olyan grafikai program, amely már majdnem profinak mondható. Regisztrációra nincs szükség, online is használható, de le is tölthetjük, hogy internetkapcsolat nélkül se kelljen lemondanunk előnyeiről. Sokféle ecset, effekt és még rétegezés is növeli a felhasználói élményt, miközben az elkészült képek megosztására is lehetőségünk nyílik. Sőt, amennyiben engedélyezzük, más felhasználók, más eszközökről hozzárajzolhatnak a képeinkhez. Ez utóbbi csak akkor elérhető, hogy regisztráltunk, de a regisztrációval más előnyökhöz is hozzájutunk. Például regisztrált felhasználók a SumoPaint oldalára is elmenthetik művüket, melyet később tovább szerkeszthetnek.

2. Fresh Paint

Ez egy rajzoláshoz ideális ingyenes képszerkesztő, mert gyorsan, könnyen, egyszerűen és érintőképernyőn is lehet vele csodákat alkotni. Az egyszerűség kedvelőinek ajánlott, akik érintőképernyős eszközön szeretnének dolgozni.

3. Inkscape

Ez egy nyílt forráskódú, vektorgrafikus képszerkesztő, amely komoly grafikai programnak mondható, így ingyenessége igazi kincs. természetesen a fizetős változat sok plusz előnyt kínál, mint például az Inkscape logójának eltűnését a megszerkesztett képekről, valamint kevesebb reklámot.

4. Pixlr

A Pixlr egy rendkívül különleges ingyenes képszerkesztő, ami olyan bámulatos filtereket tartalmaz, amiről az egyszerű ember álmodni sem mert. Három különböző szintje van, melyek között az alapján kell válogatni, hogy milyen komolyságú képmanipulálást kívánunk elérni. A legegyszerűbb, legalacsonyabb szintje a Pixlr-o-matic névre hallgató változat, melyben egyszerű filtereket használhatunk, melyek nagyjából az instagram szintjét hozzák. Érdekes, hogy a feltöltött képek először egy virtuális előhívóba kerülnek, majd pedig miután megszerkesztettük őket a korlátozott és alap lehetőségek valamelyikével, kiakaszthatjuk száradni. A középső királyfi a Pixlr Express névre keresztelt szint, ami az előbbinél minőségibb, de még mindig előre elkészített filterekkel dolgozik. Különböző beállítások és az említett kész filterek segítségével idézhetünk elő változásokat a képeinken, és itt már kollázs készítésére is van lehetőségünk. A legjobb, legkomolyabb szintje az ingyenes képszerkesztő programok eme különleges képviselőjének a Pixlr Editor, amely már tisztességes grafikai programnak nevezhető. Minden olyan lehetőséget megtalálhatunk benne, amire a hétköznapokban szükségünk lehet, ha nem vérprofi grafikai munkát kell készítenünk.

5. GIMP

A GIMP ingyenes szerkesztőt valószínűleg mindenki ismeri. A PhotoShophoz nagyon közel álló, nyílt forráskódú és ingyenes változata, ami bizonyos szintig teljesen fölöslegessé teszi a PhotoShopot. Kicsit bonyolultabb a megszokott ingyenes képszerkesztők működéséhez képest, mert már a profibb ligában játszik, de egy kis agykorlással vagy Youtube videókból való informálódással hamar kitanulható a használata. Egyébként megéri rutinosan használni, mert remek kiindulópont más, komolyabb grafikai programokhoz.

6. Canva

A Canvát is nagyon sokan ismerik, rendkívül népszerű és főleg okostelefonokon örvend nagy szimpátiának a komolyabban képet szerkeszteni kívánó, talán már nem is kezdő felhasználók körében. nem mintha kezdőként túl bonyolult lenne, mert nem az, csupán arról van szó, hogy mérete és funkciói okán nem feltétlenül van szüksége mindenkinek ilyen komoly lehetőségekre, melyeket a Canva nyújtani tud. Ez az ingyenes képszerkesztő alkalmas fotók és képek szerkesztésére, utóbbiak létrehozására is, így kedvelt megoldás például iskolákban, óvodákban, ahol eseményekre, vagy csak úgy a gyerekek okításhoz, szórakoztatásához alkalmanként grafikákat készítenek. egyébként profilképek szerkesztésére is remek, aki teheti ne hagyja ki legalább a kipróbálását, lehet, hogy pont ebbe fog beleszeretni.

7. Fotoflexer

Ez az alkalmazás kimondottan fényképek szerkesztésére készült. nagyon könnyű használhatóság jellemzi, azonban a fentebb említettekhez képes nagyon is alapszintű lehetőségeket nyújt. az átlagos képszerkesztők helyét átveheti, de a felsorolásban található ingyenes képszerkesztők jelentős részével nem tudja felvenni a versenyt.

Mikor jönnek jól az ingyenes képszerkesztő programok?

Amint a cikk elején említettük, az ingyenes képszerkesztők nagyon hasznosak, mikor szükségünk van fotók manipulálására vagy saját képet szeretnénk „rajzolni”, de nem szeretnénk vagy nem áll módunkban fizetni a PhotoShopért. Hogy konkrét eseteket említsünk, nagyon jól járhatunk velük közintézményekben, például iskolákban, ahol informatika órán internetkapcsolattal gyakoroltathatjuk és taníthatjuk a grafika, a képszerkesztés alapjait. Ugyanígy jól jönnek ezek a programok, ha kezdőként csak szárnyunkat bontogatnánk, és szeretnék néhány karácsonyi üdvözlőlapot vagy fűszercímkét készíteni, esetleg a közösségi oldalakra szerkesztenénk fényképeinket. Még webáruházaknak is jó szolgálatot tehetnek ezzel a lehetőségek, hiszen nyereményjátékhoz a termékképet feliratozni, forgatni, filterezni kitűnőek.

Share Button

Nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük