/* Error on https://www.kulcsszo.hu/wp-content/plugins/_%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20Ultimate_VC_Addons/assets/min-css/ultimate.min.css?ver=3.11.0 : Something went wrong: cURL error 52: Empty reply from server */

14 Android alkalmazás ami segíti a fittség elérését

14 android mobil alkalmazás, amik segítenek, hogy fittebbek legyünk
Rate this post

A rendszeres testmozgás fontosságához kétség sem férhet, és napjainkban már a mobilos applikációk is segítenek abban, hogy sikerüljön minél hatékonyabban és tudatosabban edzeni. A fittség elérést tudja szolgálni számunkra.

1. C25K Couch to 5K by RunDouble

Legyen szó akár futásról, akár más jellegű mozgásformáról, a kitűzött célok megvalósításában nagyon sokat segíthet a zene. Ennek az alkalmazásnak köszönhetően zene lejátszási listákat állíthatunk össze, összeválogatva kedvenceinket az aznapi kihívás mellé. Az applikáció próbaverzióban ingyenesen letölthető.

C25K Couch to 5K mobil alkalmazás

C25K Couch to 5K mobil alkalmazás androidra – letöltés itt

2. Calorie Counter – MyFitnessPal

A kívánt célok elérése érdekében nem csak a mozgásra, de az étkezésre is ajánlott odafigyelni. A kalóriaszámlálásban nagy segítséget jelenthet az az alkalmazás, mely kiszámolja, hogy az elfogyasztott ételek mennyi kalóriát tartalmaznak. Az applikáció adatbázisában megtalálható négymilliónál is több élelmiszer között könnyedén megtalálhatjuk azt, amelyet ettünk, és így a diéta még inkább tervezhetővé válik majd. A kalóriaszámláló webes felületen is elérhető, okostelefonra pedig megvásárolható.

Calorie Counter by MyFitnessPal Google Android mobil app

Calorie Counter by My FitnessPal Google Android mobil app – letöltés itt

3. Endomondo

Talán az egyik leginkább kedvelt fitness applikációról van szó esetében, ugyanis segítségével nyomon követhető a teljesítmény, figyelhető a mozgás közbeni pulzusszám, sőt, személy edzésterv is létrehozható az előfizetéses alkalmazásnak köszönhetően. A havi előfizetés után nem csak a bosszantó hirdetések tűnnek el, de számos extra funkció is elérhetővé válik.

Endomondo android fitnesz mobil alkalmazás

Endomondo android fitnesz mobil alkalmazás – letöltés itt

 

4. FitNotes Gym Workout Log

Sok más, okostelefonra letölthető fitness applikációval szemben ez az alkalmazás egyrészt ingyenesen elérhető, másrészt nem irányítani próbálja az edzéseket, hanem sokkal inkább egyfajta naplózási lehetőséget kínál. Nyomon követhető segítségével a súly, a fogyás alakulása, de az elvégzett gyakorlatok tükrében is kategorizálhatóak az edzések. Saját elképzeléseink szerint alakíthatjuk a napi edzéseket, és a tapasztalatok azt mutatják, hogy így is igen hatékony lehet a mozgás, hiszen egyfajta rutinná válik a tervezés és a visszacsatolás.

5. Google Fit

A nagy népszerűségnek örvendő Google Fit okostelefonra és okosórára is letölthető. Az applikáció lehetővé teszi, hogy diagramokat, táblázatokat őrizzünk meg, s ezek segítségével hasonlíthassuk össze teljesítményünket. Az alkalmazás ingyenes, és hála a testsúly és a fizikai aktivitás nyomon követésének még azok számára is tervezhető lehet a heti-havi edzésterv, akik csak most kezdenek bele az életmódváltásba.

6. JEFIT Workout Exercise Trainer

Kezdőknél és már kicsit gyakorlottabbaknál is előfordulhat, hogy nem tudják pontosan, miként kell kivitelezni egy gyakorlatot. Ebben nyújt segítséget az alkalmazás, amely több mint 1300 gyakorlatot tartalmaz animáció formájában. A helyes kivitelezéssel nem csak a sérülések kerülhetőek el, de az edzés is hatékonyabbá tehető.

7. Pocket Yoga

A jóga remek választás annak érdekében, hogy fittek és egészségesek maradjunk. A jóga applikáció pedig nagy segítséget jelent ahhoz, hogy miként lehetséges a legismertebb jóga gyakorlatokat kivitelezni. Az animációk és hangutasítások több mint 200 pózt vesznek górcső alá.

8. Progression

Egyszerű használhatóság és ingyenes kipróbálási lehetőség jellemzik az applikációt, melynek segítségével figyelemmel követhetjük, edzéseink során melyik testrészre mennyit dolgoztunk. Az alkalmazásnak köszönhetően motiváltak maradhatunk, és a statisztika információival pontosan átláthatjuk, miként áll össze az edzésprogram.

9. RunKeeper

A futás szerelmeseinek ajánlott ez az Android applikáció, amelynek középpontjában nyilvánvalóan a futás áll. Létrehozhatunk futó útvonalakat, figyelhetjük saját teljesítményünket, sőt, a pulzusszám is mérhető.

10. Runtastic

Szintén igen kedvelt applikációról van szó esetében, ami GPS nyomkövetéssel szolgálja a futás, a gyaloglás, a kocogás szerelmeseinek igényeit. Az integrált futtatásnak köszönhetően zenehallgatásra is lehetőséget kínál, nem véletlen tehát, hogy a szabadban történő mozgást előnyben részesítők nagy kedvence az alkalmazás.

11. Sports Tracker

Futás, kerékpározás mellé remek választásnak bizonyul, a teljesítmény nyomon követésén túl megosztást is lehetővé tesz, így a közösségi médián keresztül barátainkat is tájékoztathatjuk aktuális céljainkról, teljesítményünkről, ami plusz motivációt jelenthet.

12. Strava

Interaktív térképpel, sebességméréssel, statisztikák készítésével, elégetett kalóriák számlálásával és persze közösségi lehetőségekkel áll rendelkezésre a futók és kerékpárosok körében nagy népszerűségnek örvendő applikáció. A GPS támogatás és a többféle eszközzel való párosítás lehetősége csak további pozitívumok, amelyek az applikáció mellett szólnak.

13. Sworkit, a személyi edző

Még edzőterembe sem kell járni ahhoz, hogy egyes gyakorlatok helyes kivitelezésével megismerkedjünk. A Sworkit egyedi videó edzésekkel áll a sportolni, és saját határaikat döntögetni vágyók rendelkezésére.

14. Workout Trainer

Időzített, lépésről-lépésre pontosan bemutatott gyakorlatokkal várja az érdeklődőket az applikáció. Oktató fényképek és videók segítségével sajátíthatjuk el az egyes gyakorlatok pontos kivitelezést, de hasznos tippek, inspiráló fotók, gyakorlat-adatbázis, otthoni edzésprogramok is helyet kapnak a népszerű alkalmazás kínálta lehetőségek között.

Share Button

Nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük