Keresőoptimalizálás azonnal amivel nem éri meg késlekedni

Keresőoptimalizálás azonnal amivel nem éri meg késlekedni
Értékelje az olvasottakat

Vannak dolgok melyek halogatásával egyre nagyobb kárt okozhatunk a weboldalunknak és vállalkozásunk számára. A keresőoptimalizálás azonnal, mint olyan nem létezik, de vannak olyan esetek amikor nem tűrhet halasztás bizonyos SEO lépések megtétele. Általában tűzoltásról van szó vagy olyan nagy hiányosságokról amiknek a javítása utána nagy javulásra, előrelépésre tehetünk szert.

Azonnal kezdje el a hiba elhárítását

A következő hibák megszüntetése halaszthatatlan feladat ha a keresőoptimalizálásról van szó.

1. Az oldal nem található

A 404-s oldalak melyek legtöbbször az url-k törléséből, változásából adódnak azonnali SEO beavatkozást kíván. Vagyis a Google webmester eszközökben jelzett weboldalakat irányítsuk át a hasonló tartalomra vagy a weboldalunk főoldalára. Ha túl sok nem található oldallal rendelkezünk, akkor a Google gondot észlel és a helyezéseink romlani fognak.

2. Törött link

Sokan tudják a weboldalunkra mutató linkek fontosak, de ha azok olyan oldalunkra mutatnak ami már nem is létezik akkor ez az erő elvész, így kutassuk fel egy linkprofil elemző program vagy linkprofil elemző szakember segítségével melyek ezek és gondoskodjunk az url-k átirányításáról. A másik probléma a tört linkek esetében a kimenő linkjeink okozhatják amikor olyan weboldalt linkeltünk ami még akkor élt de most már nem él az a tartalom. Az ilyen típusú linkeket a Xenu névre hallgató programmal is feltérképezhetjük. A tört link harmadik fajtája a belső linkelésre vonatkozik. Itt is előfordulhat, hogy hibása mutat egy link egy aloldalunkra vagy pl.: egy pdf dokumentumokra. Ezeket a hivatkozásokat is ajánlatos módosítani, javítani.

3. Lassú a weboldala?

Senki sem szeret perceket de még 5-8 mp-et sem várni egy weboldal megjelenésére. Ellenőrizze le most weboldalának sebességét a Google sebesség mérőjével, az ott látható módosítási javaslatokat végezze el. Segítse a látogatói, hogy gyorsan és könnyedén el érhessék tartalmait.

SEO azonnali lépések

A következőkben nagy előre lépést tehetünk a weboldalunk életében amit a Google a helyezések javulásával fog jutalmazni.

Kulcsszavak használata a címsorokban

Ez ma már eléggé alap tényező, de még mindig sokan élnek vele. A H1, H2 és H3-s címsorok tartalmazzák az adott oldalunk legfontosabb kulcsszavát. Bővebbet a címsorok optimalizálásáról itt olvashat.

Kép optimalizálás

A képek optimalizálása a relevancia erősítésében tud segíteni. Használjunk a képek img és fájl nevében kulcsszót. A Képek beállításáról itt olvashat bővebben.

Blog bejegyzés írása

Tegyen közzé blog bejegyzést rendszeresen a weboldalán. De ne 100 szóból álló rövid micsodát! Törekedjen egy témakör kibontására és akkor biztos el fogja érni a Google által minimálisan ajánlott 200-300 szavas bejegyzéseket. Foglalkozzon a vásárlóinak kérdéseivel és könnyedén szinte fejből írni fogom hasznos blog cikkeket.

Építsen közösséget

Nincsen Facebook vagy Google plusz oldala? Hozza most létre azonnal és a blog cikkeit tegye közzé napi szinten. A közösségi oldalakon használja a hastag-elés módszerét. #hastag, vagyis a # jel után írjon egy kulcsszót ami kapcsolódik a bejegyzéséhez. Meg fogja látni milyen sok látogatója lesz a közösségi oldalakról.

Mobil barát a weboldala?

Jön a Google mobil algoritmusa 2015.04.21-én. Tegyen érte, hogy a mobil eszközökön is zökkenő mentesen elérhető legyen a látogatói számára. Nézze meg a e-mail postaládáját nem-e kapott üzenetet a Google Webmester eszközöktől.

Amint látja igen is van olyan, hogy keresőoptimalizálás azonnal de ez inkább egy hiba felmérés szintjén mely egy SEO audit formájában végezhető el. A javítások/módosítások már több órát, napot vagy akár hosszabb időt is igénybe vehet.

Share Button

Üdvözlöm! Evenich András vagyok, 2005 óta foglalkozok online marketinggel és keresőoptimalizálással. Leginkább KKV-nak segítek fellendíteni a keresőből jövő forgalmat illetve SEO ügynökségeknek is gyakran be dolgozok. A biztonságos és eredményes megoldások híve vagyok. Szeretné, hogy sikeresebb legyen online vállalkozása? Szívesen adok pár ingyenes tippet, hívjon akár most: +36-70-521-3033

Nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.