/* Error on https://www.kulcsszo.hu/wp-content/plugins/_%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20Ultimate_VC_Addons/assets/min-css/ultimate.min.css?ver=3.11.0 : Something went wrong: cURL error 52: Empty reply from server */

A legjobb Google Chrome kiegészítők keresőoptimalizáláshoz

SEO kiegészítők Google Chrome-hoz
Rate this post

A Google Chrome a legnépszerűbb internetes böngésző a világon. Dominanciáját az asztali gépeken szerezte, közel 60%-os piaci részesedésével amely napról napra nő. Népszerűsége nem csak a Google márkanévből ered, hanem a böngésző letisztultságával és használhatóságával, valamint gyorsaságával is lenyűgözte a felhasználókat. A Google az egyik legtestreszabhatóbb böngészőként a különféle kiegészítőknek köszönhetően teljesen személyre szabható és bővíthető.

A saját kiegészítő bázisában már több tízezer letölthető alkalmazás segíti a böngészési élményt fokozni, de olyan kiegészítők is elérhetőek amelyek a grafikai munkát, a webfejlesztést vagy éppen a keresőoptimalizálást könnyítik meg. A Google böngészője tehát segítségünkre lehet, akkor is, ha éppen keresőoptimalizálással foglalkozunk. Számtalan kiegészítő közül válogathatunk ha szeretnénk weboldalunkat SEO szempontok szerint optimalizálni vagy ellenőrizni. Ezekből a kiegészítőkből mutatunk most be párat.

SimilarWeb

A SimilarWeb felbecsülhetetlen értéket nyújt a digitális márkák jelenlétének a piacon. A gyors webhelyelemző tökéletes képet nyújt a weboldalról. Nem csak SEO szempntból, de forrásadatokat, helyadatokat, hivatkozásokat is képes monitorozni. Ráadásul a közösségi média nyújtotta lehetőségekről is ad információt. A nevéből adódóan pedig képes hasonló oldalakat is felkutatni és azok adatait megmutatni. Bár az alkalmazás ingyenes, lehetőségünk van részletesebb információkat is kapni előfizetői csomaggal.

A kiegészítő a következő hivatkozáson érhető el: https://chrome.google.com/webstore/detail/similarweb-traffic-rank-w/hoklmmgfnpapgjgcpechhaamimifchmp

MozBar

A legismertebb keresőoptimalizáláshoz szükséges bővítmény a MozBar, amely egy gyors SEO áttekintést nyújt a meglátogatott webhelyhez. A piacvezető kiegészítő használatához bejelentkezési adatokra is szükségvan a Moz közösségi fiókba, ahová ingyenesen regisztrálhatunk. Érdekessége, hogy a MozBar a keresőmotorok eredményoldalára is hatást gyakorol. A kiterjedt eredményeket tartalmazó listája technikai SEO-t, helyszíni tartalmakat, közösségi média információkat és linkeket is tartalmaz. Használatának hátránya, hogy az oldalak lassabban töltődnek be az elemzés miatt.

A MozBar letölthető itt: https://chrome.google.com/webstore/detail/mozbar/eakacpaijcpapndcfffdgphdiccmpknp

User agent switcher

E kiegészítő segítségével különböző böngészőt emulálva tudjuk ellenőrizni a weboldlakat. Így képesek vagyunk optimalizálni az így kapott eredményt különböző képernyőméretekkel és eszköztípusokkal is. A bővítmény lehetővé teszi, hogy különböző mobilos (pl. Android, Apple), tabletes vagy akár Internet Exploreres nézeteket is alkalmazzunk. A kiegészítő egyaránt hasznos webfejlesztők számára és SEO szakértőkne is.

Ez az ingyenes bővítmény letölthető innen: https://chrome.google.com/webstore/detail/user-agent-switcher-for-g/ffhkkpnppgnfaobgihpdblnhmmbodake

Scraper

A Scraper tulajdonképpen egy olyan alkalmazás, amely strukturált adatszerkezetben képes egy weboldal adatait letölteni. Használható webshopoknál kulcsszóelemzésre vagy akár nagyobb listák gyártására is különböző feltételek mellett. Használata némi tudást igényel, de a megfelelő leírások megkönnyítik a működtetését. A kiegészítő alapja, hogy az Xpath nyelvben lekérdezett HTML elemeket megfelelő oszlopokba és sorokba rendezze. Sok idő megtakarítható vele a technikai SEO során.

Letölthető: https://chrome.google.com/webstore/detail/scraper/mbigbapnjcgaffohmbkdlecaccepngjd

META SEO Inspector

E hasznos kiegészítő segítségével megérthetjük, hogy a keresőmotor hogyan térképezi fel és indexeli a webhelyünket. A metaadatokat listázó, META SEO Inspector a SEO alapú definíciókon túl a HTML forráskódban található „meta” tagokat is kigyűjti. A kiegészítő megkönnyíti az XFN címkék, a kanonikus adatok és a különböző mikroformátumok elemzését is. A naprakész alkalmazás mindig a Google legfrissebb irányelveit követi.

Letölthető a következő linken: https://chrome.google.com/webstore/detail/meta-seo-inspector/ibkclpciafdglkjkcibmohobjkcfkaef

Page load time

Ahogy már többször is írtuk, a Google keresőnek rendkívül fontos keresőoptimalizálási szempontból egy oldal betöltési sebessége. Ezzel az eszközzel pontosan a betöltési időt tudjuk megtekinteni anélkül, hogy az zavaró lenne. Minden alkalommal, amikor egy oldal betöltődik a kiegészítő kiírja, az mennyi időt vett igénybe. A bővítmény ikonjára kattintva pedig részelteket is kaphatunk az egyes betöltődési időkről.

Letöltés: https://chrome.google.com/webstore/detail/page-load-time/fploionmjgeclbkemipmkogoaohcdbig

Keywords Everywhere – Keyword Tool

A keresőoptimalizálás legfontosabb tényezője a kulcsszó. A kulcsszavak még mindig a legértékesebbek egy SEO szakértő számára. Az egyes kulcsszavak találati eredményei és azok költségei azonban nem publikusak alapértelmezésben. Ehhez nyújt segítséget ez a kiegészítő, amely a Google keresések alá kijelzi a kulcsszó-kutatási eredményeket amelyből fontos információhoz juthatunk és saját kulcsszó listát állíthatunk össze az eredmények alapján.

Letöltés a következő linken keresztül: https://chrome.google.com/webstore/detail/keywords-everywhere-keywo/hbapdpeemoojbophdfndmlgdhppljgmp

LinkMiner

A LinkMiner is az egyik leghasznosabb keresőoptimalizáláshoz szorosan kapcsolódó Google Chrome bővítmény. Talán az egyik legjobb hibás link felfedező alkalmazás amivel találkoztunk. Az elemző kis bővítmény képes a betöltődött oldal minden egyes belső és külső hivatkozását megvizsgálni és kijelezni, hogy melyikkel vannak problémák. A hibás linkek detektálásán felül egyszerű áttekintést is képes nyújtani a bejövő és kimenő linkek arányáról az egyes oldalakon.

A LinkMiner bővítmény letölthető a következő linkről: https://chrome.google.com/webstore/detail/linkminer/ogdhdnpiclkaeicicamopfohidjokoom

Majestic Backlink Analyzer

A Majestic még mindig az egyik legnagyobb SEO szoftvercsomag a piacon és a Google Chrome böngésző bővítménye is számtalan általa kínált funkcióval rendelkezik. A Backlink Alanyzer betekintést nyújt bármely weboldalra mutató link mennyiségéhez és minőségéhez, illetve a forrásanyag relevanciáját is megmutatja. Kötelező darab, mivel a Majestic mutatója sokkal jobb minta Moz-é, ezért sokkal megbízhatóbb a referenciapontok tekintetében. Azonban a legfontosabb információkat csak Majestic előfizetéssel tudjuk elérni!

A Google Chrome bővítmény itt érhető el: https://chrome.google.com/webstore/detail/majestic-backlink-analyze/pnmjaflneibolacpepklokkjnakmikmg

Share Button

Nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük