Matt Cutts a Pentagonba költözött

Matt Cutts pentagonba megy
Rate this post

Matt Cutts az a Google WebSpam specialistája és talán legismertebb kommunikátora 2014-es szabadságra menetele még napjainkban is tart. Mi lehetett az oka a tervezett néhány hónapos szabadság majdnem két évre hosszabbításának?

Az eredeti 2014-es bejelentés óta Cutts arról többször is arról adott hírt, hogy még mindig a Google csapat tagja, igaz már nem a régi pozíciójában. A közelmúltig tisztázatlan volt mikor tér vissza, és az is hogy pontosan mit fog csinálni visszatérése után.

Mivel a programozó komoly szerepet töltött be a keresőóriás kommunikációjában, így helyettesítés rendkívül fontos feladat a Google-nél. A keresőoptimalizálással foglalkozó szakemberek számára fontos információforrásként szolgáló mérnök hiányát a román származású biztonsági szakértő Gary Illes és és John Mueller információi pótolják.

A legfrissebb hírek szerint Matt Cutts továbbra is szünetelteti feladatait a Google-nél, ennek pedig az oka az, hogy csatlakozik a Pentagon által létrehozott USDS (The U.S. Digital Service)szervezethez.

Eddig kevés információ került nyilvánosságra arra vonatkozóan, miért hagyta ott a Google család egyik kulcsfigurájaként hírnevet szerző Cutts a vállalatóriást egy állami pozícióért cserébe. A Quora fórumán azonban nyilvános választ adott erre a kérdésre az informatikai szakember.

A nyilatkozatban arról vall, hogy már régóta dédelgeti a gondolatot, miszerint segíteni szeretné a kormány munkáját. Úgy érzi nagyobb hasznára is válhat az Egyesült Államoknak azzal, hogy szaktudását a kormány problémáinak megoldásaira koncentrálja. Kiemelte hogy új munkaadója weboldalán is 12 különböző projekt fut, melyek jóval több lehetőséget tartogatnak számára. Az USDS projektjei komoly problémák megoldására koncentrál,többek között a Pentagon adatbiztonsága, az egészségbiztosítás illetve ők alkották meg a kormány webes megjelenéseinek sztenderd formáját is.

Cutts állítása szerint már több esetben is felkérték úgynevezett “discovery sprint”-re. Egy ilyen esemény során szakemberek kisebb csoportja beleássa magát egy folyamat felderítésébe, abban hibákat és fejlesztési lehetőségeket keresve.

Az első ilyen “discovery sprint” során például Afganisztánig kellett utaznia, ahol a helyi munka jellegzetességeit elemezték és 3-4 különböző sürgős megoldást kívánó probléma megoldásába fogtak.

Másik ilyen feladata a hivatalok munkáját érinti. Kiderült hogy az elmúlt évben körülbelül 20 millió szövetségi alkalmazott adatait lopták el, ami rémisztő adat. Ez ellen hatékonyan kell fellépni, hiszen az állam adatbiztonsági kérdései a fontossági sorrend elején állnak. Nyilvánvalóan ezek komolyabb kihívást jelentenek számára, ami az ő esetében fontos szempont lehet.

Matt Cutts a végső döntést állítása szerint egy konferencia utáni közös vacsora során hozta meg Haley Van Dyck az USDS egyik társalapítójával való beszélgetése során. Mivel egykori csapata a Google-nél nélküle is jól teljesít, illetve élete nagy részét úgyis Washington-ban tölti felmerült benne hogy miért is nem foglalkozik inkább ezzel? Mellesleg érdekesen hangzik, hogy sok okos megoldáson dolgohat ez által a lehetőség által.

A döntés valószínűleg már végleges, Cutts erről már blogján is hírt adott. Valószínűleg a Google-től teljesen soha nem fog különválni Matt Cutts karaktere, azonban a internetes mamutcég még nem nyilatkozott erről nyilvánosan.

Share Button

Nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük