/* Error on https://www.kulcsszo.hu/wp-content/plugins/_%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20Ultimate_VC_Addons/assets/min-css/ultimate.min.css?ver=3.11.0 : Something went wrong: cURL error 52: Empty reply from server */

SEO alapok: Az on site és az off site SEO

Rate this post

SEO (az angol Search Engine Optimization rövidítése), avagy magyarul a keresőoptimalizálás egy olyan folyamat, amelynek során egy kiválasztott honlap tartalmát olyan formában módosítjuk és alakítjuk, hogy az a keresési listákon és találatokban a lehető legelőkelőbb helyen szerepelhessen.

A legalapvetőbb szinteken a keresőoptimalizálásnak két fajtáját különíthetjük el – azon belül természetesen számtalan alárendelt változat létezik –, így a munkavégzés helye alapján beszélhetünk on site, illetve off site SEO-ról. A két kifejezést szokták még on page és off page SEO-nak is nevezni, de van egy nagyon szépen magyarított elnevezése is, mégpedig az oldalon belüli-, valamint az oldalon kívüli keresőoptimalizálás, ami nagyon sokat elárul a fogalom jelentéséről, illetve tartalmának hátteréről.

Az on site SEO,

avagy az oldalon belüli keresőoptimalizálás közé sorolhatunk minden olyan, a témába vágó teendőt, ami ténylegesen a weboldal keretein belül történik. Ilyenek például a programozási munkálatokkal alkalmazott optimalizálási folyamatok, a lokális linképítés – belső linkek kiépítése, vagy többek között például a keresőbarát tartalom elhelyezése a weboldalon (tartalommarketing), amelyek mind-mind hozzájárulnak ahhoz, hogy az ön vállalkozása sikeressé válhasson.

Az off site SEO,

avagy az oldalon kívüli keresőoptimalizálás is ezt a célt szolgálja, azonban minden esetben olyan eszközökkel, amelyek nem konkrétan az oldalon, avagy az oldal struktúráján belül történnek. Ilyen megoldás többek között a linképítés, aminek számtalan formája létezik, így például a sajtóközlemény kiadása, amelynek során egy másik oldal helyez el az ön weboldalára mutató tartalmat, amit a Google minden esetben jobb helyezéssel értékel.

Ma már off site SEO-nak tekinthető a közösségi oldalakon végzett marketing tevékenység is, ami már fontos a keresőoptimalizálás szempontjából is.

Share Button

Nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük