Shoprenter vagy Unas bérelhető webáruház rendszert válasszunk?

Shoprenter Unas webáruház bérlés

A bérlehető webáruházak alkalmazása kifejezetten egy költséghatékony és gyorsmegoldás azok számára akik nem szeretnének sok-sok hónapot és több százezret kifizetni az induló online kereskedelmi felületükért. A piac jelenlegi két népszerű rendszere a Shoprenter és az Unas, de, hogy melyik is az amelyik az Ön igényeinek leginkább megfelelő azt csak akkor tudhatnánk meg ha ki próbálnánk meg, ami sok energiát és időd venne igénybe. És pont ebből van a legkevesebb feleslegben egy vállalkozó számára.

Most az a szerencsés eset áll fenn, hogy egy olyan kereskedőtől kaphatunk közvetlenül választ aki mind két rendszert használta élesen a saját üzletét üzemeltette.

Szabó Ágnes a csajoscuccok.eu tulajdonosát kérdeztem, hogy mi a meglátása, véleménye, tapasztalata a Shoprenter és az Unas webáruházakról és mi tud tanácsolni azok számára akik most vetik bele kezdőként az online kereskedelmi életbe.

Shoprenter vagy Unas most fényderül a különbségekről

Mióta van webáruházad és milyen termékekkel foglalkozol, egyáltalán miért
választottad a kereskedelem online formáját?

2013 ősze óta van webáruházam. Nőként a gondolat, hogy online vonal felé kell nyitni, a szülés miatt fogalmazódott meg bennem. A környezetemben látom, hogy akik szülnek, anyagi okok alapján döntenek arról, meddig maradnak otthon a gyerekkel, gyerekekkel. Én nem akartam ilyen helyzetbe kerülni. Amikor szülési szabadságon leszek, a webshopot otthonról is tudom működtetni.

Miért döntöttél a bérelhető webáruház mellett?

A kezdő tőke nagy részét inkább áruba és marketingre akartam költeni, nem pedig egy egyedi fejlesztésű webshopra. A bérelhető webáruháznak sok előnye van, például az ára. További fontos szempont volt, hogy fel akartam fedezni,
egyáltalán kell-e a vásárló közönségnek a termékem. Mire van igény? Milyen dizájn, extra upsell ajánlatok jönnek be, stb.

Ezt bérelhető webshoppal tökéletesen fel lehet térképezni. Egy jó bérelhető webshop, kis költés egyedi megjelenésre és véleményem szerint az átlag céget, vállalkozót ez akár évekig tökéletesen kiszolgálja. Hangsúlyozom, az “átlag” céget, átlagos termékkel. Amint egyedi termékek, csomagajánlatok, hűségprogram és egyedipartner kezelés van, ott már más a helyzet.

Hogy vált be a Shoprenter rendszere?

A Shoprenter csapatához nagyon kezdőként csatlakoztam. Az akkori – zéró – tudásom alapján a legjobb döntést hoztam. Ahogy teltek az évek, kiderült, hogy ár-érték arányban már nem olyan piacvezető valamint sok a hiba a rendszerben. Sok alapvető fejlesztés függőben maradt. Valahogy más piaci érdekek alapján működnek. Nem a meglévő ügyfelek megtartása a lényeg.

Shoprenter bérelhető webáruházak

Shoprenter bérelhető webáruházak

Alapvető hiányosságok voltak a rendszerben. 4 év Shoprenter után azt tudom mondani, hogy a sablon dizájnok nagyon jók, az alapvető funkciók elégségesek. 3 csomagból lehet választani. A többség “silver” csomagban van.

Csomagajánlat és hűségpont miatt gondolkodtam a (kétszer annyiba kerülő) “gold” csomagon. Ki is próbálthattam. Sajnos a csomagajánlatok a mai napig nem működnek megfelelően. A hűségpont rendszer nagyjából rendben van, de ott is fejlesztés szükséges. Így újra silver lettem. Nem ér havonta 20.000 Ft + áfát számomra, de ezt mindenki magának el tudja dönteni. Én nem használok API-t, nincs klón webáruházam, stb. Kihasználtság miatt maradt a silver,
havonta 10.000 ft + áfa összegért.

Mikor döntöttél úgy, hogy más bérelhető webáruházat fogsz választani?

Már 2016 óta gondolkodom, hogy váltani kéne. Több okból kifolyólag is. 2015 karácsonyán a Shoprenter hatalmas hibát követett el. Szezon előtt, tesztelés nélkül, éles rendszerre ráküldte az új fejlesztési csomagot (ahogy addig is). Ez hatalmas problémákat okozott. Tele volt buggal. Mindenkinek más problémát okozott, mert más-más funkciók más-más új dologgal nem voltak kompatibilisek. Ez idő tájt indultak a gyakori leállások. Itt telt be nálam a pohár. Az volt a szerencsém, hogy kevés plusz funkció volt az én webshopomban aktiválva, így jelentősen kevesebb panaszom volt,
mint a többieknek.

Ezek után voltak félmegoldások és próbálkozások. Néha jól sikerült, de többnyire nem. Létrehozták a shoprenter tanácsot, aminek tagja voltam. Ez is számomra egy értékes kezdeményezés volt, de ez sem sült el jól. Végül a shoprenter kommunikációja is megváltozott, az ügyfelek már nem érezték magukat fontosnak, így tudtam, hogy váltani fogok. Ár-érték aránnyal nem voltam megelégedve, mert egyre több leállás volt, a fejlesztési igényeket saját érdekek alapján priorizálták. Több hasznos és jó fejlesztés is elkészült, de sok olyan is, ami nem annyira lényeges.

Számomra a csúcspont az volt, hogy 1 évig lobbiztam a google analytics továbbfejlesztett e-kereskedelemért, hogy a shoprenter át tudja adni az adatokat az analyticsnek. Fejlesztési igényt írtam, gyűjtöttem a szavazatokat. Ígéretet kaptam több esetben, hogy a következő fejlesztési csomagban benne lesz. Majd 2017-ben létrejött az új cég, amely extra
analitikát csinál, természetesen mesés feláron. Számomra jogilag aggályos, hogy a shoprenternél dolgozóknak webáruháza van.

Ezek után végképp nem akartam megadni az Analytics hozzáférésemet egy olyan fizetős szolgáltatásnak, amit véleményem szerint a Shoprenternek le kellett volna fejleszteni (meg is ígérte!). Azt megértettem volna, hogy csak a gold csomagosoknak van pl a továbbfejlesztett e-kereskedelem, de így ez számomra az utolsó csepp volt. Ezek után nem voltunk közös nevezőn, így felgyorsult a váltás szükségessége.

Miért az Unas rendszerét választottad?

Amikor kezdtem, akkor még az Unas rendszer nagyon fapados volt. Kezdetleges dizájn, nagyon alap funkciókkal. Pár éve kérdés sem volt, hogy a Shoprentert választom. Kb. 1 éve egyre több dicséretet és elégedettséget hallok az Unas
tájáról, így elkezdtem érdeklődni. Van Facebookon egy webshopos marketing csoportom, ott sok Shoprenteres már váltott. Elkezdtünk tapasztalatot cserélni.

Unas webáruház bérlés

Unas webáruház bérlés

Az első döbbenet, hogy egy shoprenter gold szintű webáruházat kapok az unasnál kb a silver webáruház feléért! (Ez függ, a termékek számától és a kiválasztott moduloktól is, de árban az unas üti a shoprentert.) Ezek után megnéztem a funkciókat is. Mindenkinek más fontos, így a saját listám alapján leteszteltem az unast. 1-2 dolgot hiányoltam benne valamint a dizájnnal nem voltam elégedett, de több szólt mellette, mint ellene.

Megnéztem még pár alternatívát, de pár nap kutatás után kérdés sem volt:
Unas kell nekem!

Hogyan vált be az Unas rendszere X idő után?

Ha röviden kell válaszolnom: nagyon jól bevált, elégedett vagyok. Jó döntés volt a váltás! Picit hosszabban: Eleinte az admin kezelése furcsa volt, hiszen más logika alapján működik, mint a shoprenter, amit évek óta használok. A shoprenterről sok jót is tudok mondani (nem csak rosszat), így 1-2 dolog hiányzik belőle, de semmi olyan, amit ne tudnék nélkülözni. A dizájn a legnagyobb negatívum, de az unasnak is van egyedi dizájn szolgáltatása valamint egy jó fejlesztő csodát tud tenni.

Számomra a legfontosabb előnyök:

– Költözés: Az unas sokat segít a költözésben, így hamar ment a termékek átmásolása
– Shoprenter (SR) ideje alatt valahogy a kulcsszavakat és képeket nem elégségesen térképezte fel a Google. Amint váltottam, az unas rendszer alatt hirtelen beindexelte a google a képeket és tömegesen jelentem meg a Google-ben a kulcsszavakra. WOW
– Jól működő csomagajánlatok!
– Jól működő hűségpont rendszer és a kuponok beállításánál is több a lehetőség
– A vásárlási folyamat is variálható, így vevőbarát beállításokat tett lehetővé az unas rendszere
– Bizonyos termékeknál adott szállítási módokat kizárhatok vagy épp extra költséget adhatok hozzá (például túlméretes vagy törékeny csomag)
– A szülő – gyerek máködése egy álom. Felhasználóbarát és egyszerűbben működik, mint az SR-nél
– A szűrő beállításoknak csak a képzelet szabhat határt! Imádom! Vevőbarát és webshopkezelő barát is

A SEO beállításoktól nagyon féltem, de szerencsére nem történt visszaesés. Az adatok azt mutatják, hogy SR rendszer alatt nagyobb volt a visszafordulási arányom, mint Unas rendszerben valamint a google jobban szereti a webshopomat. Jobb a feltérképezés, indexelés.

A költözés negatívummal is járt: A szöveges tartalmakat nehézkes költöztetni, így ez nem ment gördülékenyen. Ezt egyenként kell másolgatni.

Mit üzensz/javasolsz/tanácsolsz másoknak akik most indítanák el az online kereskedésüket?

Merjenek kérdezni! Tele van az online világ blogokkal, csoportokkal, fórumokkal. Sok értékes leckét megspórolhatunk, ha kérdezünk és szűrjük az információkat. A bérelhető webshopok között 2017 év végén csak az a kérdés, hogy Shoprenter vagy unas. Bár nekem már nem megfelelő a shoprenter, de sok olyan egyedi igény van, amit a shoprenter fog tudni kiszolgálni. Mindenki más alapján fog dönteni. A fejlesztők mindenkit egyedi webshop felé akarnak vinni, ezt meg kell gondolni! Az egyedi webshop milliós nagyságrend és egy újonnan induló webáruháznál nem mindegy az első 3 millió forint elköltése.

Csak úgy szabad belevágni, ha tudjuk mit akarunk eladni, kinek és hogyan. Kellenek célok! Máskülönben nem fog menni, nem leszünk sikeresek. Kevés a jó termék / jó áron! Hétről hétre alakulnak új webshopok így új ötletek kellenek.

Amit pedig alábecsülnek: SEO, jó grafikus és marketing költség! Egy webáruházban vizuális ingerek alapján fog dönteni az érdeklődő (hacsak nem olyat árulunk, ami sehol máshol nincs), így nélkülözhetetlen a jó termékfotó, marketing szempontból is megfelelő dizájn, képek, kiegészítő
elemek.

Üdvözlöm! Evenich András vagyok, 2005 óta foglalkozok online marketinggel és keresőoptimalizálással. Leginkább KKV-nak segítek fellendíteni a keresőből jövő forgalmat illetve SEO ügynökségeknek is gyakran be dolgozok. A biztonságos és eredményes megoldások híve vagyok. Szeretné, hogy sikeresebb legyen online vállalkozása? Szívesen adok pár ingyenes tippet, hívjon akár most: +36-70-521-3033
Share Button

2 hozzászólás Leave new

Érdekes betekintő volt. A bérelhető webshopok főként akkor éri meg, ha kezdőként kipróbálnánk az értékesítést. Egyedi igényekre saját webshop kell. De azért a milliós költségekkel nem kell számolni, vannak jó alternatívák. Persze én is hallottam már eladni wp-s webshopot 2M-ért.

Válasz

Lesz folytatása is a cikknek, amint időm engedi fel fog még kerülni az ünnepek előtt. Abban már lesz technikai infó is.
Elég nagy szórás is lehet a webáruházak készítésénél, persze a háttér programozásba nem lehet bele látni.

Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.