/* Error on https://www.kulcsszo.hu/wp-content/plugins/_%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20Ultimate_VC_Addons/assets/min-css/ultimate.min.css?ver=3.11.0 : Something went wrong: cURL error 52: Empty reply from server */

A feszült webmestereket már új Google algoritmusról beszélnek

Rate this post

Mint idén már többször is előfordult, most is úgy nyüzsögnek a webmesterek mint egy kenyérmorzsára rátalált hangyaboly. A weboldal tulajdonosok köztudottan szeretnek fórumokba tömörülve diskurálni a keresőoptimalizálás legfrissebb híreiről és egymás tapasztalatára építve alakítják ki saját stratégiájukat. Az egymással folytatott eszmecsere közben elég gyakori téma a Google új algoritmusa és a kereső találati listájának alakulása. Az utóbbi 24-48 órában pedig a közösség azt tapasztalta, hogy megint mozgolódás van a helyezésekben.

A közösségi visszajelzések arra engednek következtetni, hogy a Google háza táján megint valamilyen változások történtek. Vajon egy új algoritmus vagy frissítés történt? Esetleg valamilyen tesztet futtatnak valami új fejlesztésekkel kapcsolatban? A keresési eredmények nagyban befolyásolják az általános hangulatot a webmester fórumokon és az utóbbi hónapban nyüzsgő, zavaros és tanácstalan tagoktól volt hangos az internet. Mindenki szeretné, ha az ő oldala kivétel lenne és nem esnének a helyezései, de vajon mit lehet tenni ilyen esetben?

Ismét valami újat frissítést próbál ki a Google?

Csupán pár hete, alig másfél hónapja volt egy hasonló pozíció váltással kapcsolatos megmozdulás a keresőóriásnál, ami szintén hasonló zavart okozott a SEO fórumozók körében. Sokan akkor azt jelezték, hogy 4-5 helyet veszítettek a pozíciójukból egyik pillanatról a másikra, mindenféle figyelmeztetés nélkül. A webmeseterek egyhangúlag állították, hogy semmi közük nem volt a változásokhoz, egyikük sem módosított semmit és nem változtattak az addigi keresőoptimalizálás stratégiájukon sem. Ettől függetlenül a legtöbben helyezésvesztésre panaszkodtak.

Google algoritmus frissítés 2017 októberében

Google algoritmus frissítés 2017 októberében

A mostani változások kísértetiesen hasonlítanak a korábbi eseményekre. Most is azt tapasztalták a kereső optimalizáló szakemberek, hogy az eddig bevált SEO praktikáik ellenére, egyik napról a másikra veszítettek eddigi vezető pozícióikból. Az oldalak értékelését valószínűleg a Google újragondolta, újragenerálta és újra rangsorolta az új eredmények függvényében. Ennek persze szokás szerint nagyon sokan nem örülnek, akik heteket vagy hónapokat is rááldoztak arra, hogy az első oldalon vagy az első néhány pozícióba kerülhessenek.

A keresőóriásban megindult a mozgolódás

A Google kegyetlenül elbánt sok webmesterrel, ugyanakkor másokat meg előnyben részesített, így nem csak vesztesei de győztesei is vannak a történetnek. Ettől függetlenül a legtöbben panaszkodni jönnek fel az internetes fórumokra, hogy bajtársaikkal közösen vitassák meg a történéseket és találjanak ki valami megoldást, hogy újra jó pozícióba kerülhessenek. Mindenesetre a Google nyomkövető eszközei valóban komoly ingadozást mutattak hol kisebb, hol nagyobb mértékű eltérésekkel.

Egy blogger arra panaszkodott, hogy máskor maximum 3 óra múlva a közzétett cikke a Google első oldalán landol, most pedig már 17 órája várja, hogy megjelenjen az írása. Mindent úgy csinált mint eddig, az mégsem jelent még mindig meg. Kétségbeesetten kér segítséget a többiektől, akik szintén tanácstalanul néznek a történetre. Volt aki egyenesen egy új algoritmusról beszélt, mások csak egy próba frissítési teszt fázist látnak az ingadozásokban. Az egyik legnagyobb vesztese a mai napnak az a webmester aki a kulcsszavaira eddig az első 10 találat között volt és most van amelyik kulcsszóra csak a 2. vagy 3. oldalon hozza őt a Google.

Share Button
Címkék: Google algoritmus,

Nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük