/* Error on https://www.kulcsszo.hu/wp-content/plugins/_%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20Ultimate_VC_Addons/assets/min-css/ultimate.min.css?ver=3.11.0 : Something went wrong: cURL error 52: Empty reply from server */

Nem a Pingvin az új szeptemberi Google algoritmus frissítés – Nem hivatalos

Nem pingvin a mostani Google algoritmus frissítés
Rate this post

Több webmesternek is szemet szúrt a közelmúltban, egészen pontosan egy szeptember 2.-án megjelent frissítés, ami a Google Search Console-ban észleltek többen is. Tény hogy nem egyedi esetről van szó, hiszen az internet hemzseg az ezzel kapcsolatos találgatásokkal és megválaszolatlan kérdésekkel.

Az is tény hogy a frissítés előtti napokban a Search Console grafikonjai valamiféle kiesést mutattak. Pár napig ugyanis a keresési statisztikák grafikonján nem jelentek meg adatok. Jelenleg a Google eszközében ezzel kapcsolatosan nem találhatóak már ezek az adatok.

Az elmúlt napokban több szakmai fórumban illetve a Twitteren is találhatóak visszajelzések miszerint változások történtek az rangsorolásban. Ez összefüggésben lehet a szeptember 2.-i frissítéssel, de nem egyértelműen ez a kiváltó ok.

Pingvin vagy mégsem?

A Google ezzel kapcsolatban még nem adott ki egyértelmű közleményt, de állításuk szerint nem a Pingvin egy újabb frissítése áll a háttérben.

A beszámolókban többen is arról nyilatkoztak, hogy a rangsorolás folyamatosan változik, bizonyos oldalakra pozitívan, más oldalakra nézve pedig jelentősen hátrányos helyzetet okozva ezzel. Többen a Google állításával ellentétben mégis a Pingvin frissítésére gyanakodnak.

Több információ inkább azt erősíti meg, hogy nem kifejezett algoritmusfrissítés hanem inkább hibajavítás történt, hiszen akad olyan webmester aki arról számol be, hogy az idei év januárja óta folyamatosan csökkenő forgalma a frissítés óta helyreállni látszik. A Google a frissítést követő napokban beszámolt arról is hogy a Search Console eszköztára bővült a biztonságot érintő visszajelzések terén, azaz a kereső hatékonyabban azonosítani tudja a káros tevékenységeket.

A jelenlegi statisztikák már stabilizált helyzetet jeleznek, azonban az esemény kihatott a teljes online közösségre. A változásnak nagy nyertesei és vesztesei egyaránt vannak. Egy valamit azonban ez az esemény is megerősített, a minőségi tartalomba érdemes időt és energiát fektetni, hiszen a hasznos információkat tartalmazó minőségi oldalak jelenleg erősödni látszanak, a gyengébb tartalmat produkáló oldalak, pedig visszaestek.

Tudtuk meg a Seroundtable.com közleményéből.

Share Button
Címkék: Google algoritmus,

Nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük