/* Error on https://www.kulcsszo.hu/wp-content/plugins/_%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20Ultimate_VC_Addons/assets/min-css/ultimate.min.css?ver=3.11.0 : Something went wrong: cURL error 52: Empty reply from server */

Borzolja a kedélyeket a szeptemberi 26-ig Google algoritmus frissítés

2017 szeptember 25 Google algoritmus frissítés
5/5 - (1 vote)

A SEO szakemberek őrjöngenek. Többen panaszkodtak ugyanis, hogy az elmúlt rövid időszakban, az eddig elért eredményeik drasztikusan megváltoztak negatív irányban. Az utóbbi 48 órában történt Google Pingvin 4 algoritmus frissítése ugyanis jól megkavarta az álló vizet a keresőoptimalizálással foglalkozó mesterek között. Már éppen belenyugodtak volna, hogy kiismerték az új Pingvint, de most egyik napról a másikra estek a pozíciók a keresőóriás találati listájában.

A napi átrendeződéseket már-már megszokhattuk a Google keresőtől, hiszen mindig mérlegel és az algoritmus teszi a dolgát. Egy-egy kulcsszóra soha nem lehetünk biztosak az első helyben, sőt még az első oldalban sem hosszútávon.

A keresőoptimalizálás egy összetett, bonyolult feladatsorozatból álló munkaigényes folyamat és a legjobb szakembereket is képes meglepni a Google – néha logikátlannak tűnő rendezési elve. Ha éppen nem egy újabb Google algoritmusról szólnak a hírek, akkor meglévő algoritmus frissítéséről és ennek eredményeiről. Általában pedig a SEO szakemberek akkor adnak hangot a nemtetszésüknek, ha ez negatívan érinti őket és a sok munkával járó eddigi eredményeiket.

Meghökkentő kavarodások a Google találati listájában

Csakis a Google lehet a hibás, ha a találati listában hirtelen kavarodások történnek. Ha pozíciónk egyik napról a másikra drasztikus pozíció vesztés áldozatául esik, hajlamosak vagyunk a Google algoritmus frissítésre gyanakodni. Néha azonban előfordul, hogy egyszerűen csak valaki éles versenyben, szabályszerűen előzött be bennünket.
Most azonban egyre nagyobb hangot adnak a SEO szakik az észrevételeiknek, miszerint a találati lista már-már káosszerűen rendeződik át mindenféle ráhatás vagy figyelmeztetés nélkül.

A keresőoptimalizáló szakemberek mint egy pánikba esett hangyaboly tagjai, úgy cikáznak a digitális világban megoldások után kutatva, válaszokat keresve elkeseredett kérdéseikre, amely mind oly sokszor most is a „Miért?” kérdőszócskával kezdődik.

A számok és a grafikonok nem hazudnak

A számtalan visszajelzést, amit a webmester közösség felháborodottan tárgyalt ki egymás között, több független automata eszköz statisztikai grafikonja is jelezte. Így már egyre biztosabb, hogy valami kavarodás van a rendszerben. A Google algoritmus frissítésének csodája, most úgy látszik nem hozott édes gyümölcsöt minden webmester számára, akik mindössze ezekkel az őket alátámasztó grafikonokkal tudják magukat nyugtatgatni.

serpmetrics

serpmetrics

algoroo

algoroo

 

semrush algoritmus figyelője

semrush algoritmus figyelője

mozcast algo figyelő

mozcast algo figyelő

 

rankranger

rankranger

Pánikolnak a SEO szakemberek

A témával elsők között foglalkoztak a webmesterek a WebmasterWord fórum oldalain: A hozzászólások között több elkeseredett és dühös megnyilvánulás mutat rá a már-már tényként kezelt, új Google Pingvin 4 algoritmus frissítéseinek hátrányaira.

A webmesterek fórumán többen is jelezték, hogy valami nincs rendben:
„Ez volt eddig a legrosszabb hetünk, amit a Panda 4 óta láttunk. Minden eddigi Google frissítésnél magasabb forgalmat értünk el de ez a mostani frissítés 50%-kal csökkentette a forgalmunkat. Az organikus Google elérések és adWords vásárlások 95%-ot estek.” – panaszkodott egy elégedetlen webes szakember.

„Mi is ugyanezt tapasztaltuk. Az elmúlt hónapokban nagy mértékben nőtt a forgalmunk és ezen a héten elvesztettük a rangsorolásunk kedvező pozícióit és visszaestünk a 2/3 helyezésről az 5/6 helyekre. Ez nagy érvágás volt ránk nézve.” – osztotta meg negatív tapasztalatát egy másik webmester.

„Feljegyeztem én is néhány érdekes változást a SERP-ben, de úgy érzem további adatokra van szükségem, hogy elhamarkodott következtetéseket vonhassak le.” – vélekedett pozitívabban egy harmadik hozzászóló, aki a negatív eredményei ellenére még pozitívan áll a dolgokhoz és reménykedik a javulásban.

„Azokon az oldalakon értünk el a közelmúltban nagy pozíció javulást, ahol a kulcsszavakra épített info oldalakat válasz alapú tartalmakra cseréltük. Most azonban ezek a helyezések is ugrottak.” – mesélte el saját tapasztalatát egy újabb keresőoptimalizálással foglalkozó szakember.

„Tudom, hogy sokan használnak segédeszközöket, amelyek statisztikái tükrözik ezeket a kavarodásokat amik az Egyesült Államokban történtek. Tapasztalatom szerint az Egyesült Királyság is pár napon belül követni fogja ezt a mintát. Remélem addig sikerül visszafordítanunk a folyamatokat, mert hogy valami nagy dolog történik most, az biztos.” – írta egy összefüggéseket kereső újabb fórumozó.

A hazai seo-sok eddig még nem reagáltak

A magyar SEO közösség az entity.hu oldalon még nem számolt be arról, hogy őket mennyire érte negatívan vagy pozitívan a Google frissítése. Nálunk számos ügyfélt érintett pozitívan, hogy mi lehet alapja, még mi is keressük, mivel a keresőoptimalizálás sok tényezős és csak hónapok múlva érnek be a tevékenységeink, ezért nehezen állapítható meg ez a változás.

 

Share Button
Címkék: Google algoritmus,

Nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük