/* Error on https://www.kulcsszo.hu/wp-content/plugins/_%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20Ultimate_VC_Addons/assets/min-css/ultimate.min.css?ver=3.11.0 : Something went wrong: cURL error 52: Empty reply from server */

15 seo eszköz az eredményes linképítéshez

15 seo eszköz linképítéshez
Rate this post

A linképítés folyamatának célja annak elérése, hogy számunkra releváns oldalak, és számunkra hasznot hajtó piaci szereplőkkel alakítsunk ki link-kapcsolatokat. A Google Pingvin algoritmusa folyamatosan szűri a mesterségesen létrehozott hivatkozásokat, így ma már nem elegendő, sőt nem is ajánlott a hagyományos linképítés módszertana.

A hivatkozások gyűjtésének egy másik módja az, ha megpróbáljuk jelenlegi kapcsolatainkat felhasználni, illetve szüksége az új kapcsolatok kialakítása is. A linképítés tehát jóval összetettebb feladatává vált a keresőoptimalizálással foglalkozóknak. Szerencsére a linképítést nagyban megkönnyítő seo eszközök tömeges találhatóak az interneten.

Ahrefs linkprofil vizsgáló

Összetett SEO eszköz, felfoghatatlan mennyiségű információval. A nagy mennyiségű háttéradata miatt a piac egyik legjobban használható Site Explorere. Az Ahrefs 10 petabyte-nyi információt tárol 12 trillió linkről világszerte. Az Ahrefs eszköztára rendkívül széles, tartalmaz Rank tracker-t a keresőpozíciók figyelésére, de használhatjuk internetes tartalmak felkutatására is.

A funkcionalitás, a szédítő mennyiségű adat használata 14 napig támogatott, ezután a legkisebb csomag 99$-os havi díjazás ellenében bocsájtja rendelkezésünkre a szolgáltatásait.

ahrefs seo eszköz amivel a weboldalunkra mutató linkjeit is nézhetjük meg

ahrefs seo eszköz amivel a weboldalunkra mutató linkjeit is nézhetjük meg

LinkMiner Google Chrome bővítmény

A LinkMiner egy ingyenes böngészőbővítmény a Google Chrome-hoz. Segítségével feltérképezhetjük a megnyitott oldalak linkjeinek mennyiségét és állapotát, ezáltal kiszűri az oldalon található törött linkeket. Az elkészült statisztikákat letölthetjük csv formátumban, és tovább dolgozhatunk vele Excel-ben.

Rmoov linkeltávolító

Az Rmoov egy backlink eltávolító eszköz. A Pingvin 4 algoritmusa ugyan nem tekint olyan súllyal a felénk hivatkozó linkekre mint korábbi verziói, azonban még mindig rangsorolási tényezőnek számítanak a gyenge minőségű hivatkozások. Az Rmoov segítségével akár linkeltávolítási kampányokat is kezdeményezhetünk. A rendszer a megadott linkekhez megpróbálja felkutatni a kapcsolati adatokat, majd egy belső levelezőrendszerben fel is vehetjük a kapcsolatot a hivatkozókkal.

Ontolo

Az Ontolo specialitása a Linképítéshez szükséges kapcsolatok kiépítésének támogatása. Segítségével felkutathatjuk azokat az oldalakat, ahol lehetőség van vendég bloggerkedésre, és egyéb linkek megjelenítésére. Ezen felül a Ontolo is biztosít egyéb eszközöket a SEO kampányok levezetéséhez havi 97$-tól.

Majestic linkprofil elemző

A Majestic az egyik legnagyobb link-adatbázis ami rengeteg statisztikával, és sokatmondó diagramokkal segíti a linképítést. Bizonyos eszközök regisztráció nélkül is igénybe vehetők, korlátozott mennyiségű információ szolgáltatásig. Havi 39EUR díjért már hozzáférhetünk 5.000.000 backlink adataihoz, ami magasabb csomagokban 25.000.000 -ig növelhető.

BuzzStream

Egy kapcsolatépítő eszköz. Segítségével hatékonyan felvehetjük a kapcsolatot több weboldallal is, akár csapatot is szervezhetünk a linképítéshez. A Buzzstream 99-999 $-os havi díjcsomagokat kínál 1000-100.000 link monitorozásáig.

buzzstream

ContentMarketer.io

3 eszközt is kínál a link kampányokhoz. A Connector segítséget nyújt a kapcsolatfelvételben, email sablonokkal és azok után követésével. A Notifier segít megtalálni egy bejegyzésben szereplő személyek Twitter profilját, és akár azonnal Twittelhetünk is nekik a mikroblogon. A Marketer pedig egy kapcsolatépítő eszköz mely segít kideríteni egy adott weboldalhoz kapcsolódó személyek elérhetőségeit, illetve felületet is ad a kapcsolatfelvétel kezdeményezésére. A ContentMarketer-t havi 9$-ért már használatba vehetjük.

Muck Rack

A Muck Rack hidat képez az újságírók és a PR szakemberek között. Egyenlőre csak néhány magyar található a rendszerben, azonban érdemes rávetni egy pillantást bármelyik oldalt is képviseljük, hiszen használata alapvetően ingyenes, mindössze egy jól kitöltött profil a feltétele.

Pitchbox

A Pitchbox szintén egy kapcsolatépítő eszköz, segítségével kapcsolatépítő kampányokat készíthetünk, extraként tartalmaz egy beépített e-mail klienst is. A szoftver díja 95$/hó

HARO

Help A Reporter Out. A HARO több mint 50.000 újságíróhoz kínál kapcsolatot évente. Megtalálhatjuk általa egy adott szakterület íróit viszonylag egyszerűen. A rendszer használata ingyenes.

Whitespark

A helyi vállalkozások SEO-jának jelentős ereje van, amihez jól jönnek a környék weboldalainak hivatkozásai. A Whitespark abban nyújt segítséget, hogy könnyedén megtaláljuk a partnereinket. Ezen túl kapunk néhány ingyenes eszközt is, amit sikeresen használhatunk például a Google céges értékelések gyűjtéséhez.

Link Assistant

A minőségi link kapcsolatok kiépítéséhez nyújt segítséget az eszköz. A lista többi tagjától eltérően itt nem egy online szolgáltatásról beszélünk, hanem egy letölthető szoftverről.

Link Prospector

Szintén hasznos kutatást segítő eszköz a Link Prospector. Kampány keretében megtalálhatjuk a számunkra hasznos újságírókat bloggereket. Egyaránt kínál szolgáltatást a PR szakembereknek, és az újságíróknak.

BuzzSumo

A népszerű tartalommarketingben alkalmazott eszköz segítségével megtalálhatjuk a versenytársaink bejegyzéseit, de megtalálhatjuk a témáinkban rendszeresen író bloggereket, újságírókat is.

Open Site Explorer

A legjobb módja annak hogy weboldalunk erejét megállapítsuk a Moz Open Site Expolrere. Az eszköz által lekérdezhetjük az oldal DA és PA értékeit, illetve segítséget nyújt a gyenge minőségű vagy veszélyes backlinkek feltárásában is. Az eszköz korlátozottan ingyenes használatot is lehetővé tesz.

Ezzel a 15db seo eszközzel megkönnyíthetjük a linképítési tevékenységeinket, még a magyar nyelvterületen is, mivel így gyorsabban tudjuk feltérképezni a konkurencia linkhálózatát. Jobban fogjuk tudni mik azok a tartalmi témák amik érdeklik a célközönségünket és a sajtó kapcsolatainkat is könnyebben tudjuk majd kiépíteni.

 

Mentés

Mentés

Share Button
Címkék: seo eszközök,

Nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük