5+2 ingyenes Google helyezés vizsgáló, hogy megtudjuk milyen kulcsszavakra hogyan teljesít a weboldalunk

Google helyezés vizsgáló ellenőrző
Rate this post

Ha egy weboldal tulajdonosa foglalkozik oldala keresőoptimalizálásával, akkor az elért eredményeket valahogyan mérnie is kell. Erre az egyik legjobb megoldás a Google helyezés vizsgáló használata, vagyis a SERP ellenőrzők használata. Így megtudhatjuk azt is hogy mely tartalmaink milyen szerepet vagyis helyezést töltenek be a Google találati listájában, illetve azt is, hogy mely oldalainkat kell erősíteni, hogy növelni tudjuk a weboldalunk organikus forgalmát a keresőből. Megnéztünk 5 asztali verziót és 2 mobil alkalmazást, hogy mindenki maga kedvére döntse el lecseréli azt amit most használ vagy ha még nincsen konkrét programja, akkor időt és fáradságot spóroljon meg a megfelelő mérő program kiválasztásával, az itt látható ismertetőink alapján.

 

SEO Centro (ingyenes)

A SEO Centro ellenőrzőjét sokan szeretik, mivel nem kell regisztrálni a használatához, ingyenes és jól használható.
Az oldalon a kulcsszó megadása után meg kell adnunk a weboldalunk, illetve opcionálisan egy versenytársunk URL-jét is. Az ellenőrző kód beírása után már meg is kapjuk az eredményeket.
A SEO Centro eszköze megvizsgálja az általunk megadott weboldal vagy weboldalak helyezését a Google, Bing és Yahoo! keresőkben. Nem csak a root domainre keres rá, hanem az adott weboldal(ak) bármelyik aloldalát figyeli a SERP-eken.

Keyword rank checker

Keyword rank checker – itt nézheti meg

A kereső listázza az általunk megadott kulcsszóra releváns más kulcsszavakat is, ezekre kattintva megtekinthetjük a SERP-eredményeket az eredetileg megadott weboldalra.
A keresések során a SEO Centro azt is kilistázza, hogy a 3 keresőmotornál mely URL-ek szerepelnek jól a kulcsszavakra, akár köztük van a keresett weboldal URL-je, akár nincs.

Saját magunk végzett teszt eredmények eléggé siralmasak lettek, így ezt nem ajánljuk magyar nyelvű oldalak helyezés ellenőrzésére. Amit kiemelnék még a releváns kulcsszavak és azok helyezésének listája.

A magyar nyelv nem kezelésén túl, pedig nehézkes abból a szempontból a kezelése, hogy nem lehet kulcsszó listát importálni és a helyezés változást figyelni, ami azért minden weboldal tulajdonos számára egy fontos lenne, hogy lássa, hogyan és mikor történt javulás vagy helyezés vissza esés az oldalának életében.

Google Search Console (régi nevén: Google Webmaster Tools, ingyenes)

A Google Search Console részeként megtekinthetőek a keresési statisztikák, ahol egy adott időszakra lebontva láthatóak a weboldalunk számára releváns kulcsszavak.

A Search Console-ban listázható, hányszor jelent meg a weboldal egy adott kifejezésre rákeresve a SERP-eken, s onnan hányszor kattintottak át hozzánk. E két adatból a Google már kiszámolja a CTR-értéket is (mennyien kattintottak a találati listán az oldalunkra), illetve jelzi, hogy egy-egy kulcsszó átlagosan hányadik helyen jelent meg a SERP-eken.

Google search konzol helyezés ellenőrzője

Google search konzol helyezés ellenőrzője

A Console segítségével látható azok a kulcsszavak is, melyek nagy forgalmat kapnak, de a weboldalunk nem szerepel jó pozícióban.
Az eredményeket számos szűrővel (pl. keresés országa, használt eszköz ( asztali, mobil és táblagép), stb.) szabhatjuk személyre.

Az előnye még, hogy láthatjuk és sorba is rendezhetjük, hogy mely kulcsszóra milyen pozícióban vagyunk és arra havi szinten mennyien keresnek rá a felhasználók.
Más SERP chekkerekkel szemben itt nem kell megadnunk a kereső szavakat, kulcsszavakat, így láthatjuk az összes kulcsszavunkat amire forgalom érkezik. Ezt a részt a GWT-ben, akkor kezdték kiadni amikor a Google Analyticsben szinte 0-val egyenlő módon megszüntették azt, hogy láthassuk milyen kulcsszavakra jönnek a látogatóink. Ez lett a Not provided, de nem kell szomorkodunk mert search konzolban minden jól látható, csak nem olyan kényelmesen.

Sőt a mobil keresést is tudjuk szűrni ami ma már nem elhanyagolható. Az előző 7-28 nap helyezéseivel, illetve látogatói forgalmi adatokkal összehasonlíthatjuk amivel jól ellenőrizhetünk keresőoptimalizálási tevékenységeink hatékonyságát. Ami külön jó, hogy kép és videó találatokra is meg tudhatjuk hol helyezkedik el a weboldalunk és ez a hivatalos jelentés mert a Google szolgáltatás. Így biztosak lehetünk nem fals adatokat látni, és ezt erősíti az is hogy átlag pozíciót is számol, így nem kell összeadunk és szoroznunk.

Hátránya

Ami nem teszi annyira kellemessé és leginkább követhetővé a Google helyezések nyomon követést, azaz hogy maximum 90 napra visszamenőleg tudjuk lekérdezni a helyezéseinket. Így a több hónapos vagy akár éves változásokat nem leszünk képesek megtudni. Sajnos a vizuális megjelenése sem a legideálisabb, de azért meg lehet érteni főleg ha az egér kurzort a megfelelő dátumra visszük, akkor részletes adatokat kaphatunk.

Firefox Rank Checker (ingyenes)

A Firefox Rank Checker ingyenesen letölthető a SeoBook.com oldalról, s a Mozilla Firefox böngészővel használható. Előnye, hogy letöltés után nagyon könnyen használható, csak meg kell adni a domain nevet és az ellenőrizni kívánt kulcsszavakat.

Firefox Rank Checker - seobook.com

Firefox Rank Checker – seobook.com

Ellenőrzi a Google, Yahoo! és Bing helyezéseket. Egy további előny, hogy a Rank Checker lehetővé teszi a kulcsszó-rangsorok elmentését és későbbi megtekintését. Ez főleg akkor hasznos, ha sok kulcsszó-csoporttal dolgozunk.

Rank Tracker (ingyenes, de van fizetős változata is)

A Rank Tracker egy nagyszerű eszköz, köszönhetően a pontosságának és számos opciójának.
A szoftver egyik fő előnye, hogy nagyon sok keresőben képes vizsgálni a kulcsszó-helyezéseket, jelenleg épp 593 keresőmotort használ. Köztük megtalálhatóak a Google helyi változatai, de más nemzeti és lokális keresőmotorok is. Ez az opció főleg akkor hasznos, ha a weboldalunk több országban is jelen van, s országokra lebontva is meg szeretnénk tudni a teljesítményét.

Rank tracker link assistant

Rank tracker link assistant – melyet letölthetünk a saját gépünkre

A szoftvert le kell tölteni, de az eredményeket egy nagy képernyőn jeleníti meg, számos kielemezhető adattal. Sajnos csak a Google Top1-50 helyezést vizsgálja ami nem annyira szerencsés, mivel egy új kulcsszavunkra készült tartalom csak nagyon erős oldal esetén kerülhet be az első 50 helyezett közé és így az érdemi változást nem tudjuk nyomon követni.

Ha több adatot is szeretnénk meg tudni pl.: KEI adatokat, akkor meg kell adnunk a Google Analytics fiókunk belépési adatait is.

A Link assistant – Rank Tracker progrramjában van mód külön listázni egy kattintással a Top10-s kulcsszavainkat is.

Sajnos csak azon a gépen tudjuk használni amire fel telepítettük a programot, ez eléggé kényelmetlen mivel minden gépünkre fel kell tennünk.

SEM Rush (ingyenes, de van fizetős változata is)

A SEM Rush segítségével számos jelentést és rangsorolást állíthatunk fel a különböző kulcsszavakra. A weboldalunkra forgalmat irányító 5 kulcsszó adatait mutatja az ingyenes verzió, s azok helyezését a SEPR-eken. A versenytársakat listázó rész megmutatja, hogy egy-egy kulcsszóra mely weboldalakkal kell megküzdenie a saját oldalunknak. Ez nagyon hasznos része ennek a komplex alkalmazásnak.

SEMrush Google helyezés ellenörzője

SEMrush Google helyezés ellenörzője

Amivel még több a SEMRush, hogy a Google Search konzolhoz hasonlóan keresési volument, vagyis hogy mennyi keresés van az adott kulcsszóra azt is megmutatja. Sőt negatív vagy pozitív helyezés változást is.
Az ingyenes verzióhoz csupán a nevünket és az e-mail címünket kell megadni, illetve érdemes a telefonszámunkkal is hozzájárulni ahhoz, hogy több adathoz férhessünk hozzá de csak korlátozott ideig.

Az összes kulcsszó, a helyezések és a forgalom megtekintéséhez elő kell fizetni a PRO változatra havi 69,95 dollárért, ami sajnos elég nagy összeg ahhoz, hogy egy kisebb vállalkozás minden hónapban csak a helyezések megvizsgálásához ki fizesse. Persze többet is tud ez a progi, csak hát minden hónapban nem lesz szükségünk használni. Alkalmanként simán megéri erre költeni pl.: 6-8 hónapos időszakonként, hogy megnézzük milyen módon fejlődött az oldalunk, nem csak a Google helyezéseink ha nem egyéb tekintetében is, ami plusz még benne, hogy a közvetlen vetélytársakról is fontos adatokat is megtudhatunk. De ez most nem egy SEMrush-t bemutató cikk, ezért erről most nem írnánk többet.

Google helyezés vizsgáló mobil alkalmazások appok

A mobil mindig kéznél van, és itt helytől függetlenül is van módunk megnézni a weboldalunk helyezéseit. Ha pedig SEO-val vagy marketinggel foglalkozunk egyszerűbb egy telefonon megmutatni az ügyfelünknek vagy a leendő ügyfelünk számára milyen módon sikerült előre juttatnunk oldalakat a Google keresőben. Megnéztünk két mobil alkalmazást ami a Google helyezéseket vizsgálja.

SEO serp app

A gyors telepítés után meg kell adnunk a weboldalunk nevét és mind összesen 3db kulcsszavunkat aminek a helyezésére vagyunk kíváncsiak, sajnos az ingyenes verzió csak ennyit tesz lehetővé.
Tárolásra kerül a legjobb helyezésünk, a változás mértékét is láthatjuk és az aktuális helyezésünket is.
Ami egy kicsit furcsa, hogy 24 óra alatt nem volt képes megjeleníteni vizsgált oldal helyezéseit, de az is lehet, hogy én rontottam el valamit.

SEO serp app

SEO serp mobil alkalmazás androidra

Amiért talán érdemes lenne fizetős verziót használni ami nem egy hatalmas összeg mert csak 1556,-Ft, hogy a helyezéseken túl egyéb fontos adatokat is megtudhatunk, úgy mint, a közösségi like, megosztások, Facebook, Google plus, Twitter, Pinterest pin, Linkedin megosztás, StumbleUpon, Reddit pontok.
Weboldalunk Alexa rank és visszamutató linkek száma is a mobilunkra kerül.
A fizetős részben még egy mini site elemzést is kapunk amivel, az adott oldal title, description, H1,H2 stb adatokról kapun infót.

SEO SERP mojo – Rank Tracker

A domain név és, hogy melyik Google kereső helyezéseit szeretnénk látni, ezzel indul el a SEO SERP Mojo helyezés vizsgálója. A Google-n kívül Yahoo és Bing keresőben lévő helyezéseinket is megtudhatjuk.
Csupán egy kis idő kell hozzá és már láthatjuk az aktuális helyezéseinket. Az adatok pontosak és egy szép diagramon figyelhetjük a változásokat ami könnyebbé teszi a szemünk számára a kulcsszavunk eredményességének megfigyelését.

SEO serp mojo mobil alkalmazás

SEO serp mojo mobil alkalmazás – Google helyezés ellenőrző

Exportálásra is van lehetőségünk xls,csv rax JSON formátumban letölteni, illetve van egy Backup funkció is, ha más eszközre szeretnénk átvinni az adatokat.

Pro verzióval is rendelkezik amiért 1549,-Ft kérnek el, hogy mit kapunk csak pár mondatban írják le kb. hogy a háttérben futnak le helyezés mérések így nem kell várnunk az adatokra amikor újra megszeretnénk nézni ez sok kulcsszó esetében lehet hasznos. Bővebb analitikát, elemzést ígérnek a helyezéseink, kulcsszavainkról.

Hogyan válasszunk Google helyezés vizsgálót?

A legjobb választás az amikor nem nekünk kell össze szedni a kulcsszavainkat, ha nem automatikusan lesznek láthatóak, így a Google Search konzol egy jó megoldás lenne ha nem csak 90 napos időszakot lehetne benne vizsgálni. A SEMRush sajnos egy vállalkozás számára pedig elég sokba kerül azért hogy csak a helyezéseinket nézegessük (keresőoptimalizálással foglalkozó cégek számára ez ideális megoldás)
De ha csak a főbb kulcsszavaink ellenőrzése a cél, akkor akár a Mojo mobil alkalmazása is egy használható megoldást jelenthet számunkra.

A megoldásként azt tudjuk tanácsolni, hogy nyerjük ki a Google Search konzolból a kulcsszó listánkat és azt importáljuk be egy olyan alkalmazásba ami megfelelően mutatja meg a helyezéseinket.

Amit még érdemes figyelembe venni a megfelelő program kiválasztásánál, hogy a helyi kereséseket meg tudja-e különböztetni az összetett helyezésektől. A vizuális megjelenés pedig ki-ki izlésének tudható be, mi jobban szeretjük grafikusan látni az adatokat, ebben jó pl.: a SERPfox amit fentebb nem ismertettünk.

Ön milyen Google helyezés vizsgálót használ?

Szóljon hozzá a cikkünkhöz és írja meg mely helyezés vizsgálót használ és mik a tapasztalatai ezen a téren.
Köszönjük!

Share Button

4 hozzászólás Leave new

Az említettek közül a RankTracker mindent tud – ami az oldalon összességében fel lett sorolva!

Néhány pontosítás:
Helyezés vizsgálat mélysége max. 1000! Az 50 csupán alap beállítás…

Az eredményes munkához tudni kell – mi van még a háttérben!

A hirdetett ár 1x belépési díj és 6 hónapra szól. Ezután havi bérletet kell fizetni: 8 $ illetve 18 $ típustól függően. Bármikor van lehetőség lejjebb/feljebb váltani. Illetve az ingyenes licencre váltani.
1 gépre lehet telepíteni, a központ érzékeli ha más is használja a kulcsot. Ilyenkor átmenetileg LETILTJA a működést – amíg nincs rendbe téve licenc szerinti állapot! Vagy további kulcs megvásárolva.
– Illegális kulcs használatával esélyes, hogy fekete lista lesz belőle.
– Érvényes 1 kulcs/több gépen használva pedig rögtön feldobja az ablakot – a tiltásról…

Kereső motoronként 30 kulcsszóra kb. 5 beírás szükséges pl. helyezés vizsgálatkor! Az emberi emuláció bejelölésével kicsit kitolható.
Mennyiség CAPTCHA költség Csomagár
1000
CAPTCHAS 0,70 ¢ 6,95 dollár Próbacsomag

5000
CAPTCHAS 0,46 ¢ 22,95 $ Egy kis webhely népszerűsítésére ***
25 000
CAPTCHAS 0,40 ¢ 99,95 dollár 1-2 nagy webhely promóciójára

75 000
CAPTCHAS 0,36 ¢ 269 dollár A SEO cégek számára
EZ FREE LICENCCEL IS IGÉNYBE VEHETŐ…
1500 kulcs kifejezésre a futási idő cirka 5-6 óra 2 keresőmotorra…

Proxy bérleti díj:
Proxyk száma Eredeti havi ár 30% -os kedvezményes ár
10 Proxy 24 Csak 16,8 dollár
25 Proxyik 48 Csak 33,6 dollár ***
50 Proxy 87 Csak 60,9 dollár
100 Proxyk 160 Csak 112 dollár
Románia, Észt, Svédország van hozzánk közel, ingyenes licenccel sajnos nem megy.

Ingyenes licenc esetén 1 versenytárs figyelhető.
Illetve amit említeni érdemes, a kulcsszóra hozhat az asztali, a mobil, Google térkép eltérő oldalakat is.
Valamint minden egyes kulcsszóra, külön-külön keresőmotoronként! láthatjuk az első 10 találatot

Szükséges különböző API kulcs beszerzése is, főleg ha más régió is játszik a vizsgálatban.
Bing API kulcsért ugrás erre az oldalra 10.000 lekérdezés/nap:
hítt://www.bing.com/developers/createapp.aspx

Semrush:
https://www.semrush.com/prices2/?exp_utm=2

MOZ API kulcs csak (DA) (PA) miatt kell:
https://moz.com/products/api/keys

Alexa helyezés: ingyenes, kulcs nem szükséges.

Válasz

Nagyon köszönjük a hasznos kiegészítést.

Válasz

Kedves Zsolt!

Annak az okát tudja esetleg, hogy az ingyenes verzióban a konkurens cégnek miért nem mutatja rendesen a helyezéseit a kulcsszavakra? Csak 1-2 szóra jeleníti meg az eredményt.

Választ előre is köszönöm!

Üdv:
Attila

Válasz

Kedves Attila!
Csak tippelek. De változik a lista valamennyire, ha elite proxy(kat) használ a teljes vizsgálathoz?

Üdvözlettel. Kisfürjesi Zsolt

Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük