/* Error on https://www.kulcsszo.hu/wp-content/plugins/_%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20Ultimate_VC_Addons/assets/min-css/ultimate.min.css?ver=3.11.0 : Something went wrong: cURL error 52: Empty reply from server */

7 WordPress plugin, amit kötelező egy weboldal készítéskor használni

Elengedhetetlen WordPress bővítmények a jobb weboldalért
Rate this post

Tagadhatatlan siker, hogy a weboldalak 24%-a WordPress motorral készül és a jóslatok szerint ez a következő években 50%-ra fog emelkedni, így nagyon fontos, hogy megfelelően tudjuk elkészíteni WordPress weboldalunkat. Ehhez most összeszedtem 5 olyan fejlesztői plugint, amit mindenképpen érdemes használni, ahhoz hogy új weboldalunk megfelelően és biztonságosan működjön. Tény, hogy mindenki az egyszerű megoldásokat keresi, így a WordPress térnyerése érthető, azonban érdemes jól átgondolt alapokra építkezni, ha hosszútávon szeretnénk weboldalunkat biztonságban tartani.

Tehát mik lesznek azok a pluginok, amik elsősorban a megfelelő és biztos működést garantálják?

Rename wp-login.php

Ez egy nagyon egyszerű plugin, melynek segítségével könnyen és biztonságosan át tudjuk nevezni a wp-login.php bejelentkezési elérést bármire, amire szeretnénk. Miért fontos ez? A legtöbb robot, ami fel szeretné törni weboldalunkat a wp-login.php-ra keres rá és itt próbál elsőnek bejutni weboldalunkra, hogy megfertőzze azt, azonban ha ezt átnevezzük, megnehezítjük a dolgukat és weboldalunkat biztonságosabbá tehetjük, így elkerülve a kellemetlenségeket. Mi az AdNet Media-nal az összes weboldal esetében, amit készítünk egységesen változtatjuk meg a bejelentkezési elérést, ez az első számú feladat weboldal készítéskor.

Login LockDown

Nem helyes jelszóval rendelkező bejelentkezések időszakos gátolása

Ha a fent említett plugin kevés lenne, további biztonsági beállításokat eszközölhetünk, ilyen a Login LockDown. Ez a plugin az admin felületre történő bejelentkezés során látja el feladatát méghozzá úgy, hogy 3 sikertelen bejelentkezés után tiltja az adott felhasználó IP címét és a következő 1 órában nem ad lehetőséget a bejelentkezésre. Ha háromszor történik sikertelen bejelentkezés 5 percen belül, akkor tiltja az IP címet 1 órára. Nem kell kétségbe esni, ha elfelejtenénk jelszavunkat, akkor az admin felületről könnyen oldhatjuk a blokkolást a megadott IP címre és újra lehetőségünk nyílik bejelentkezni az oldalra, természetesen ehhez be kell tudjunk jelentkezni egy másik IP címről.

Google captcha (reCAPTCHA) by bestwebsoft és Really simple captcha

Elég bosszantó tud lenni új weboldalunk elkészülte után, ha az űrlapokon keresztül folyamatosan kapjuk a spam-et, erre kiváló megoldás a Really simple captcha. Szintén egy biztonsági pluginról beszélünk, melynek segítségével kiküszöbölhető, hogy robotok felesleges szemetet küldjenek az űrlapokon keresztül. A Google captcha sikeresen használható a bejelentkezés során, hogy ellenőrizzük, nem egy robot szeretne e belépni. Mind a két plugin a Google eszközeit használja, így nem csak a szöveget, de a képeket is fel kel tudjuk ismerni, hogy azonosítsuk „nem vagyunk robotok”.

Header and Footer Scripts

A biztonsági pluginok után egy másik nagyon hasznos plugin, segítségével könnyen tudunk weboldalunk fejlécébe és láblécébe pixeleket elhelyezni. A legtöbb követő kódot, amit a Google és Facebook használ, akár konverzió mérésre, vagy remarketing kódként, ide kell elhelyezzük. Ezzel a bővítménnyel, adott oldalba, vagy a teljes weboldalba tudjuk elhelyezni a kódokat, melyeket elhelyezés után a Facebook pixel helper, illetve a Google Tag assistant segítségével tudunk ellenőrizni. Könnyen és gyorsan tudunk fejlesztői tudás nélkül kódokat elhelyezni és cserélni.

W3 Total Cache

Felhasználói élmény szempontjából rendkívül fontos, hogy weboldalunk gyors legyen. A Google számára is elengedhetetlen, hogy weboldalunk pillanatok alatt töltsön be. Ennek a pluginnak a segítségével gyorsan és egyszerűen tudjuk a kódokat tömöríteni, ezzel gyorsítva az oldal betöltést, továbbá egy korábbi mentet változatot jelenít meg a böngészőben, így nem kell újra betöltenie a fájlokat.

Mi az AdNet Medianál, kivétel nélkül alkalmazzuk az összes weboldalunk esetében. Jó tudni, hogy ha nem töröljük az adatokat, akkor a weboldalon végzett módosításokat élesben nem, csak az admin felületen fogjuk látni.

Ehhez az admin sávon látható tigris fejére kell húzzuk az egeret és a Delete Cache and Minified CSS/JS opciót kell választani. Bosszantó tud lenni, ha nem értjük miért nem frissül az oldal, ebben az esetben a W3 total cache az oka.

Borzasztóan jó eredményeket lehet elérni vele érdemes a használata előtt megvizsgálni a weboldalunk teljesítményét itt: https://developers.google.com/speed/pagespeed/insights/?hl=hu

Majd a plugint telepítve újra ellenőrizni.

Royal Custom CSS for Page and Post

Előfordul, hogy egyedi megoldásokat szeretnénk látni weboldalunkon és ehhez szeretnénk az alap sablon kinézetét változtatni. Lehetőségünk is van rá, hogy akár minden oldal CSS-ét egyesével változtassuk meg anélkül, hogy ez a teljes weboldalra hatással lenne. Ez a plugin minden oldalunkba és bejegyzésünkbe beépül, így könnyedén tudunk változtatni az adott oldal beállításain, kavarodás és káosz nélkül, hiszen könnyen követhetőek a változások.

A fent említett pluginokkal, alapjaiban határozhatjuk meg weboldalunk működését, segítségével egy jól felépített, biztonságos és gyors weboldalt készíthetünk, mely hosszú ideig kiválóan fog működni.


Köszönjük a hasznos tudnivalókat Bula Dénes weboldalkészítőnek aki az AdNetMedia.hu csapatot vezeti.

Share Button

Nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük