/* Error on https://www.kulcsszo.hu/wp-content/plugins/_%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20Ultimate_VC_Addons/assets/min-css/ultimate.min.css?ver=3.11.0 : Something went wrong: cURL error 52: Empty reply from server */

A Google Plus használata és előnyei

Mit adhat a Google Plus?
Rate this post

A Google Plus szolgáltatás ma főleg marketing célokra alkalmazott, alapvetően közösségi oldal, amely a Facebook vetélytársa gyanánt került indításra. Ma személyes célokra és üzleti célokra egyaránt használható és marketing szempontból kimondottan előnyös oldallá nőtte ki magát, mely a Google egyik szolgáltatásaként Gmail regisztrációval érhető el. A Google Plus oldalára Gmail fiókunkkal tudunk belépni, külön regisztrációra nincs szükségünk hozzá.

Hogyan használható a Google Plus?

A Google Plus oldalán a Facebookhoz hasonlóan saját profilt hozhatunk létre. Ezzel a profillal lehetőséget kapunk tartalmak megosztására, a többi felhasználóval való kapcsolatfelvételre. A közösségi oldalnak induló Google program nagy várakozás után indult el, hatalmas szenzáció övezte. Eleinte, mikor nem volt lehetőség bárkinek a regisztrálásra, szinte mindenki szerette volna kipróbálni, aztán miután elérhetővé vált, népszerűsége hamar és rohamosan csökkent. jelenleg kevésbé közösségi oldal, sokkal inkább a keresőoptimalizálás egy fontos és rendkívül hatékony eszköze. Megszüntetésétől nem kell tartani, inkább folyamatos átalakulása figyelhető meg, mivel az eredeti célnak nem felelt meg, így a Google inkább más vizekre evezve teszi sikeressé.

Mit ad a Google Plus?

A Google Plus számos lehetőséget kínál mind közösségi oldal funkciójában, mind pedig a keresőoptimalizálásban használt, marketing alkalmazásként. A regisztráció rendkívül egyszerű, csupán Gmail fiókkal kell rendelkeznünk. A Gmail regisztráció is könnyű, csupán néhány lépés, a Gmail.com weboldalra kell ellátogatni és az „új fiók létrehozása” gombra kattintani, majd megadni a kért adatokat és már készen is vagyunk.

Egyébként a Gmail fiókunkkal számos, szinte minden Google alkalmazás és Google Program, szolgáltatás elérhetővé válik, Ha nem múltunk el 18 évesek, egyes funkciók használatára még várnunk kell nagykorúsodásunkig. A Gmail fiókunkat egyetlen kattintással csatlakoztathatjuk a Google Plus-hoz és máris használatra kész.

A Gmail kontaktlistánk alapján azonnal ismerősöket ajánl a rendszer, akiket különböző körökbe rendezhetünk. Lényegében különböző csoportokat hozhatunk létre annak érdekében, hogy a család, a barátok, a munkatársak stb. egy csoporton belül legyenek és velük egyszerre, de a többiektől elkülönítve kommunikálhassunk. Így sokkal könnyebb a tartalmak hozzáférhetőségét beállítani és a tartalmak megosztását is sokkal profibban célozhatjuk.

Például egy munkahelyi belső poén valószínűleg nem lesz érthető a barátok és a családtagok számára, ahogy egy családi fotó megosztása sem biztos, hogy a munkatársakra tartozik. Eleinte a Facebookon nem létezett hasonló, a Google Plus volt az első, aki lehetővé tette ezt a körökbe, csoportokba rendezést. Azóta a facebook is felzárkózott.

A Google Plus, mivel nem titkolt, hogy a Facebookkal kíván versenybe szállni, annak kedvelt funkcióira is kellett alternatívát kínálnia. Így jött létre a +1 gom, amit a Facebook Like-jának tekinthetünk. A +1 hozzáadásával jelezhetjük, ha egy tartalom elnyerte tetszésünket, tehát valóban teljesen megegyező a Facebook Like gombjával. Nem csak ismerőseink tartalmaira adhatunk +1-es, de weboldalak, Google találatok és reklámok is méltathatóak ezzel a megoldással. A keresőoptimalizálásban emiatt a gomb miatt lett nagyon nagy szerepe a Google Plus-nak.

A Google közösségi oldala elég komplex, mert bevonja magába a Gmail csevegést, a Google Maps-et, és a Picasat valamint még sok más Google alkalmazást is.

Share Button

Nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük