Startlap – Használja még valaki egyáltalán?

A startlap egy linkgyűjtő oldal hírekkel és különböző funkciókal. míg több mint tíz évvel ezelőtt szinte mindenhol kezdőlapnak számított, már nagyot hanyatlott a használata. De nem tűnt el teljesen és marketing, keresőoptimalizáló szempontból igen hasznos megoldás. Az idősebb korosztály számára ráadásul még mindig az interneten való tájékozódásra használt elsőszámú kedvenc.

Mit kínál a Startlap?

A Startlap rengeteg linket gyűjt össze különböző témakörökre bontva, valamint az aktuális híreket is listázza számunkra a hírportálok kínálatából. Lehetőségünk van Google keresés indítására a weboldalról és a felső sávban egyszerűen választhatunk a különböző témakörök közül. Ugyanígy válogathatunk lejjebb görgetve a kis szövegboxok kínálatából. A startlap is természetesen bővelkedik a reklámokban, hiszen a hirdetési felület az interneten a legnagyobb üzlet.

A Startlap használható regisztráció nélkül, de regisztrálásra is lehetőségünk van, valamint feliratkozhatunk hírlevelére is. Egy rendkívül komplex weboldalról van szó, ami linképítés szempontjából a céges jelenlétek dolgát is előbbre lendítheti, mivel ennek a linkgyűjtőnek a ránk mutató linkje semmiképpen nem számít black hat seonak, azaz büntetendő, illegális seonak, melynek fogalomkörét a keresőalgoritmusok szándékos vagy annak tűnő manipulálási kísérlete meríti ki.

Startlap témakörök

Ha a Startlap weboldalát felkeressük, láthatjuk, hogy különböző „dobozos” megoldással kínálja elérhető tartalmait. A fejlécben Google keresőt találunk, alatta különböző füleken válogathatunk a témakörök között. van itt például Aktuális, Női, Pénz, Ingatlan, Férfi, Szórakozás, Utazás, Vásárlás, Egészség stb., eggyel lejjebb szintén választható Apróhirdetés, Webáruházak, Napi kupon, Akciós ajánlatok, Startlap kupon stb. a két lista alatt rendszerint valamilyen online hirdetés kap helyet. Lejjebb aktuális, folyamatosan változó híreket kapunk a baloldali szövegboxban, míg mellette mindig az időjárás, dátum, névnap és a különböző e-mail szolgáltatók és közösségi oldalak (Facebook, Gmail, Freemail, Citromail) gombok kaptak helyet.

Ahogy görgetünk egyre lejjebb, láthatjuk, hogy többféle válogatás alapján rendezték a tartalmakat. Megtaláljuk itt egyes weboldalak, hírportálok, fórumok híreit, újabb tartalmait és legnépszerűbb topicjait, de téma szerinti válogatást is kaphatunk, mint például sport, vagy az olyan címkék alá pakolt válogatások, mint amilyenek a fejlécben láthatók.

Tulajdonképpen a Startlap mindig aktuális és nagyon jól tárja elénk a témakörökben található legfrissebb vagy legnépszerűbb tartalmakat, így rendkívül hasznos kezdőlapnak bizonyul, azonban valahogy mégis mostoha lett az utóbbi időben. A legtöbben megtalálták a számukra legideálisabb hírportált, van saját ötletük és kedvenc fórumuk, tisztában vannak azzal, hogy hol találják meg kedven bloggerüket, kedvenc főzős weboldalukat és a gyorsmenüben legtöbbször ott figyel a gyakran használt levelezőprogram, közösségi oldal és a rendszeresen látogatott oldalak nagy része.

Az időjárást, névnapot és még számos mást pedig az okoseszközök adott dologra optimalizált applikációval nézik meg. A webáruházak és egyéb weboldalak legfrissen akcióit, híreit pedig hírlevélben megkapják a feliratkozók. Aki a startlapon kikeresné ezeket az valószínűleg fel is iratkozott, hiszen így az új információk házhoz jönnek, megszerzésükért nem kell lépéseket tenni.

Share Button

Nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük