/* Error on https://www.kulcsszo.hu/wp-content/plugins/_%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20Ultimate_VC_Addons/assets/min-css/ultimate.min.css?ver=3.11.0 : Something went wrong: cURL error 52: Empty reply from server */

Dr. Google avagy gyógyító kulcsszavak keresése a Google-ban

Dr. Google - ezekre a betegségekre kerestünk
Rate this post

A legtöbben nem szeretünk orvoshoz járni, ezért sokszor a Dr. Google keresőt hívjuk segítségül. Összegyűjtöttük, milyen betegségekre és rendellenességekre kerestünk gyógyírt a világhálón.

1. Megfázás és influenza

A megfázás és az influenza sokak számára szinte elkerülhetetlen, de mindenki igyekszik védekezni ellene, illetve gyorsabban kilábalni belőle. A Google keresőt elsősorban általános tájékozódásra használjuk a megfázással, illetve lehetséges szövődményeivel kapcsolatban, de jelentős az immunerősítő módszerek utáni érdeklődés, illetve a forgalomban lévő szerekre történő keresések száma is.

Igencsak magas azoknak a száma, akik a mandula- és torokgyulladással kapcsolatos információkra és lehetséges gyógymódokra kíváncsiak, illetve sokan keresik azokat az alternatív és hagyományos gyógymódokat, amelyektől javulást remélhetnek. Ugyanez mondható el a köhögéssel kapcsolatban is.

Érdemes megfigyelni a keresési volumenek időszakos jellegét: kivétel nélkül minden esetben a járványidőszakokban csúcsosadnak ki, majd rövidesen visszatérnek a normál állapotukra.

2. Szembetegségek

Talán meglepő a szembetegségek második helyezése, de ha figyelembe vesszük a látás gyengülésének törvényszerű bekövetkeztét, abban az esetben más kevésbé lepődünk meg. A keresések között kimagaslik a szürke hályoggal kapcsolat informatív keresések aránya, de sokan kutakodnak a magas vérnyomás, illetve a cukorbetegség látásra gyakorolt hatásával kapcsolatban is.

Jelentős a lézeres szemműtétekkel kapcsolatos informatív keresések száma is, sokan szeretnének többet megtudni az eljárásról, illetve a műtét utáni gyógyulásról. A kötőhártya gyulladás és a zöldhályog is jelentős érdeklődést vált ki.

3. Szédülés

A szédülést nem különálló betegségként, hanem tünetként kezeljük, épp ezért a keresések jelentős hányada az okok felderítését célozza. Sok esetben más tünetekkel együtt igyekezünk pontosítani a keresőkifejezéseinket, legyen szó akár a fülzúgásról vagy a hányingerről. Ezek együttesen már közelebb vihetnek bennünket a lényegi információk megtalálásához, nem véletlenül jellemző a kivételesen sok longtail keresőkifejezés megjelenése a témában.

4. A máj betegségei

A máj betegségei között kiemelt figyelmet kapnak az alkoholfogyasztás következményeiként megjelenő betegséget. Sokan tájékozódnak azokról a betegségekről, amit az alkohol rendszeres fogyasztása idézhet elő, de az epebántalmakkal kapcsolatos keresőkifejezések megjelenése is gyakori. Kiemelt figyelmet kap az úgynevezett zsírmáj, ami az alkoholizmus egyik súlyos következménye lehet.

A májbetegségekkel kapcsolatban túlnyomó többségben preventív és informatív kereséseket indítunk, a különböző egészségügyi intézmények és készítmények iránt kisebb mértékben érdeklődünk. Ez sajnos nem jelenti azt, hogy hazánkban az alkoholizmus nincs jelen nagymértékben, inkább csak az érintettek passzivitását mutatja a gyógyászati lehetőségek iránt.

5. Mellrák

A mellrákkal kapcsolatos keresések elsősorban a prevencióra, illetve a felismerésre vonatkoznak. Érdekes megfigyelni, hogy a mellrák elleni küzdelem világnapja milyen hatással van az érdeklődésre, illetve a keresési volumenekre. Ebben az időszakban fókuszba kerül a korai felismerés jelentősége, ami további érdeklődést hoz létre. A tendencia természetesen világviszonylatban is megfigyelhető, nem csak a magyar találati listákra vonatkozik.

6. Cukorbetegség

Az 1-es és 2-es típusú cukorbetegség iránt folyamatosan növekvő érdeklődést találunk, ha el szeretnénk mélyülni a keresési volumenek kutatásában. A növekedés nagyobb hányada az internetezők számának, illetve a böngészéssel töltött időnek a növekedésével magyarázható, de tény, hogy a veleszületett és a szerzett cukorbetegség is komoly mértékben jelen van hazánkban. A cukorbetegséggel kapcsolatos keresések egyaránt vonatkoznak a betegség megelőzésére, tüneteire, illetve kezelésére is.

Nem csak a betegséget iránt érdeklődtünk…

Érdemes áttekinteni azokat a témaköröket is, amelyek nem köthetők kifejezetten egy-egy betegséghez, de mindenképpen az egészségmegőrzés és egészségtudatosság fontos mérföldköveit jelentik.

+1. Fogyókúra, fogyás és étrend

A fogyókúra, illetve a fogyással kapcsolatos kérdések és témakörök iránti keresések uralják az egészséggel kapcsolatos toplistát. Ennek magyarázata vélhetően abban mutatkozik meg, hogy a túlsúly egy tartós állapot, amivel sokan szüntelenül foglalkoznak.

A tematika természetesen rendkívül szerteágazó, így a sportolással és táplálkozással kapcsolatos keresésekkel is mutathat átfedést, ami tovább dagasztja az egyébként is rendkívül széles keresési portfóliót.
A téma kapcsán egy érdekes trend is kirajzolódni látszik. Az évek előrehaladtával egyre inkább elhagyjuk magát a fogyókúra szót, helyette inkább a diéta különböző formáit alkalmazzuk a keresésekben.

+2. Vitaminok

A vitaminok iránti érdeklődés mindig is érdekesen alakult: a C-vitamin egyeduralkodó a keresési volumenek vizsgálata során, az összes többi vitamin iránt sokkal alacsonyabb mértékű az érdeklődés. A C-vitamin mellett labdába rúgnak még a B-vitaminok, a béta-karotin, az ismertebb nyomelemek, illetve gyógyhatású készítmények közismert hatóanyagai.

Az utóbbi években egyre magasabb keresési számokat produkálnak azok a növények, amelyek vitamintartalma már-már csodaszerré magasítja őket. Különösen a kurkuma, az aloé vera és a tőzegáfonya ért el jelentős növekedést a keresési volumenek tekintetében, de általánosságban is elmondható, hogy növekszik az érdeklődés a gyógynövények iránt.

+3. Testmozgás

A testmozgással kapcsolatos keresések mindenképpen megérdemlik a dobogós helyet az egészséges életmódhoz köthető keresések sorában. Rendkívül széles tematikáról beszélünk, így nagyon nehéz feltérképezni a portfóliót, de az egyértelműen látszik, hogy egyre többen kérünk segítséget a Googletól, ha formába szeretnénk lendülni.

Az itt vázolt lista sorrendisége nem tekinthető reprezentatívnak, ugyanis a Google AdWords kulcsszótervező eszközének, illetve más elemzők alkalmazásával készült.

Share Button

2 hozzászólás Leave new

Ez jó kis összefoglaló, köszi András!
A betegségek témaköre rengeteg területtel összekapcsolható, érdemes mindenkinek elengedni a fantáziáját :)
Nálam pl. a ” konkrét betegség neve + adókedvezmény” típusú kulcsszavakra remek eredmények vannak.

Válasz

Remek, hogy fel tudod használni ezen tartalmunkat.

Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük