10 Tip instagaram marketing témában, amivel az élre törhet

10 instagram marketing tip
Rate this post

A közösségi média jelentősége egyre nagyobb a marketing világában, ezért most íme 10 tip Instagram marketing témában, mely segít az élvonalban maradni napjaink őrül versenyében. Miért van erre szükség? mert mindenki marketingezik és csak az marad fenn, aki jól, hatékonyan és állhatatosan végzi nap mint nap ezt is.

Ha elhanyagolja akár csak egy vagy két napra a marketing tevékenységet, esetleg hosszabb távon nem használja ki a különböző platformok, csatornák adta lehetőségeket, lemarad, hiába várja a profitot, nem fog jönni.

Akkor következzék a 10 Tip Instagram marketing témában

1. Figyelemfelkeltő képek
2. Rendszeres posztolás
3. Posztolás a megfelelő időszakban
4. Azonnali elérés a poszt mellett (a megfelelő link elhelyezése)
5. Megfelelő hashtagek
6. Magas minőségű képek
7. Hirdetések futtatása
8. Nyereményjátékok indítása
9. Videók készítése és posztolása
10. Kitekintés a határterületekre, posztolás a konkrét termékek mellett még releváns, de frissebb, új témákban a szélesebb közönség eléréséért, tartalommarketing céllal.

Miért van szükség az Instagram marketingre?

Az Instagramon fontos a folyamatos jelenlét. Mindenki „tolja föl” képek százait, naponta akár többet is, így a követők elé hatalmas mennyiségű anyag kerül, melyből hamar ki lehet szóródni, ha alig van a követői szeme előtt. Fontos a napi szintű posztolás, de itt is meg kell találni a középutat. nem érdemes napi tíz-húsz képpel elárasztani a követőket, mert meg fogják unni és visszavonják a követést.

Sokkal inkább érdemes három – öt képet posztolni, vagy egyes esetekben egyet – kettőt. Ami lényeges, hogy minden nap legyen újdonság, minden nap kerüljön a követők elé és releváns hashtagekre való rákeresés találatai közé, lehetőleg előre.

A posztolás időpontjával is lehet trükközni, sőt, fontos is. Mivel hatalmas mennyiségű képáradat zúdul minden egyes felhasználóra, ezeket nem feltétlenül nézik végig minden nap. Sok tartalom elkerüli a figyelmüket, mert túl sok más kép rakódott rájuk. Ha abban az időben posztol, amelyben a célcsoportja általában internetezik, jó eséllyel kerül az elsők közt az adott ember szeme elé.

Ezek az időpontok a reggel, munka előtt, délután, munka után vagy este, a hobbitevékenységek, otthoni teendők végzése után, otthon lazítva. a vasárnap általában rosszabbul teljesít, mint a szombat, de a hétköznapok viszik a prímet. természetesen ez függ az adott célközönségtől is, mert míg a fiatalok délután és este aktívabbak, az idősek egy része a reggeli, délelőtti órákban használja instagramját.

Példák a fenti Instagram tippekhez

Ha például egy cipőwebáruházat működtet, a felhasználóinak érdekes tartalom lehet a régi idők vagy más kultúrák cipő trendjei, a cipőkészítés mozzanatai, eszközök, anyagok és a cipő ápolása. Ezen kívül a különböző újítások, vagy épp a láb egészségével vagy komfortérzettel kapcsolatos tippek, képek megosztása. Ugyanígy járhat el ruházati webáruház vagy bármely más webáruház, szolgáltatást kínáló oldal esetében.

Utazási irodáknak, főzőkelléket áruló vállalkozásoknak például nagyon könnyű dolguk van e téren, mert éppen olyan egyszerűen lehet csodaszép vidékek, városok képeit posztolni, mint bizonyos eszközökkel készült ételekről képet megosztani.

Természetesen ehhez arra van szükség, hogy mód legyen a képek elkészítésére vagy megvásárlására. Fontos továbbá, hogy a képeken emberek is szerepeljenek, akik épp jól érzik magukat a termékek használata a szolgáltatások igénybevétele közben. Ez egy olyan hatás, amire az emberek jelentős része pozitívan reagál.

Az Instagram használata nem ördöngösség, csak bele kell képzelni magunkat, mi milyen tartalmakat kedvelünk, mik azok amikre pozitívan reagálunk. Példák után nézni, ötleteket szerezni sosem késő.

Share Button
Címkék: instagram,

Related Articles

Nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük