/* Error on https://www.kulcsszo.hu/wp-content/plugins/_%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20Ultimate_VC_Addons/assets/min-css/ultimate.min.css?ver=3.11.0 : Something went wrong: cURL error 52: Empty reply from server */

Hogyan írjunk igazán jó blogbejegyzést 2022-ben?

Rate this post

A megfelelő online tartalom már elengedhetetlen egy vállalkozás életében. A leendő megrendelők ugyanis csak úgy találhatnak ránk, ha megfelelő online tartalmat nyújtunk, és csak akkor maradnak velünk, ha az érdekes és szimpatikus. Viszont az sem mindegy, hogyan írjuk meg a blogunkat például, hiszen egy rosszul kivitelezett bejegyzés akár el is riaszthatja a leendő vevőket. Mire figyeljünk oda?

Színesítsük a tartalmakat videókkal

Ha nem vagyunk szégyellősek, akkor néhány vlog, avagy videós blogbejegyzés is remek alternatíva lehet a blogunkba. Manapság már az a trendi, ha minél spontánabb vlogokat készítünk. Vagyis nyugodtan felvehetjük a videót séta közben, nyaralás alatt vagy épp egy kerti grill kellős közepén.

Olyan kulcsszavakat is használjuk, ami a mobilos kereséshez is jó

Pár éve a mobilos netezés messze lekörözte a PC-n vagy laptopon való böngészést. Ez a kulcsszavakban is hozott némi változást, hiszen a kézzel való bepötyögés miatt a szavak jóval redukáltabbak lettek. Ezért érdemes pár olyan kulcsszót is belecsempészni a bejegyzéseinkbe, amit mi is beírnánk a mobilos kereséskor.

Legyünk változatosak és fogyaszthatóak

A túl hosszú és monoton témák akkor is unalmasak lesznek idővel, ha egyébként érdekes információkat kapunk meg belőle. Egy jó bejegyzés ne legyen túl hosszú, de túl rövid sem. Pont olyan kell, hogy legyen, mint ha egy minőségi automata kávéfőző kávékészítési programját böngésznénk. Ha rövid eszpresszót akarunk, akkor az legyen erős és lényegre törő. Ha viszont valami finom hosszú kávéra vágyunk, akkor az legyen izgalmas. Viszont semmiképp se legyen a kávé túlvizezett. Pont ez a helyzet a jó bejegyzéssel is. Karakter hosszúságra valahol a 3500 és a 6000 karaktert célozzuk meg. A szöveget tagoljuk, és dobjuk fel releváns képekkel is. Ma már a netezők 90 százaléka mobilról olvas, ezért vegyük azt is figyelembe, hogy mobilon olvasható hosszúságú tartalmat írjunk. A blogbejegyzés nyelvezete pedig lehetőleg a célcsoportunk nyelvezetét használja. Ez utóbbi igen fontos lehet akkor is, ha bonyolult témáról szeretnénk közérthetően írni.

Share Button

Nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük