/* Error on https://www.kulcsszo.hu/wp-content/plugins/_%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20Ultimate_VC_Addons/assets/min-css/ultimate.min.css?ver=3.11.0 : Something went wrong: cURL error 52: Empty reply from server */

Idén is lesz Google születésnapi szerencsekerék?!

Google születésnapi szerencsekerék
5/5 - (1 vote)

A legnagyobb webes kereső általában ugyanolyan stílusban és egyszerű kezdőoldallal várja a látogatóit, kivéve a jeles napokon, amikor a logó különböző stílusra vált és sokszor interaktív módon, kattinthatóvá és játszhatóvá válik. A Google 2017-ben is így tett, amikor szeptemberben megünnepelte a 19. születésnapját.

Ez alkalomból pedig egy születésnapi szerencsekerékkel örvendeztette meg a Google látogatóit. A Google születésnapi szerencsekerék egy pontosan 19 mezőre osztott, digitálisan forgatható mező, amely különböző ajándékokkal örvendezteti meg a pörgetőket.

Bár 2017. szeptember 27. már régen volt, azért érdemes áttekintenünk, hogy a Google születésnapi szerencsekereket mit tartogatott számunkra, hiszen idén már jubileumi, kerek 20 éves lesz és várhatóan hasonló meglepetésre számíthatunk tőlük Google doodleként. A Google Doodle ugyanis a keresőóriás logójának speciális megnevezése, amely jeles eseményeken szokott egyedi alakot ölteni.

Általában a Google jellegzetes színeit ölti magára, a betűket megformáló alakokkal, az adott eseményhez kapcsolódóan. Vannak általános, mindenhol elérhető Doodle-ök és vannak területi, országos és személyes logók is. Ez utóbbi például a bejelentkezett tagok számára megjelenő, saját születésnapunk alkalmából felköszöntő, szülinapi Doodle is.

A Google nem csak a saját születésnapjáról emlékezik meg

Az első Google doodle globális volt, azaz mindenki számára elérhető. Ez még 1998 augusztus 30-án jelent meg és a Burning Man fesztivál előtt tisztelegtek, mivel az alapító tagok így jelezték, hogy a fesztivál idején nem lesznek elérhetőek. A következő doodle-re több mint egy évet kellett várni, ugyanis 1999 karácsonyára készült.

A globális képen kívül több lokális amerikai változat is készült belőle. 2000 óta pedig egyre több Doodle látott napvilágot amelyek legtöbbjét megtekinthető a következő linken keresztül: https://www.google.com/doodles

Több magyar vonatkozású Doodle is készült az évek során, így Gábor Dénes születésének 110. évfordulóján, Szent-Györgyi Albert születésének 118. évfordulóján, a Rubik-kocka feltalálásának 40. évfordulóján, vagy a golyóstoll feltalálójának, Bíró László Józsefnek a 118. születés napjának évfordulóján.

A Google szerencsekerékkel ünnepelte a születésnapját

Bár a Google születésnapját már sokféle képen ünnepelte és több szeptemberi dátumot is kijelölt e jeles napra, mégis úgy tűnik, a szeptember 27. maradt meg mint egy általánosan elfogadott dátum, mint a Google születésnapja. Bár a dátumot nem tudta senki megmagyarázni és a Google cég is azóta Alphabet néven fut tovább, mégis e jeles napon megajándékozta az oldal látogatóit egy újabb Google Doodle-el.

A Google 19. születésnapját ugyanis egy interaktív szerencsekerékkel ünnepelte meg, amelyet bárki korlátlan számban megpörgethet. A 19 mező mindegyike egy-egy meglepetést rejt. Egyesekben érdekes irományok, másokban látványosságok esetleg interaktív játékok találhatók de vannak mezők amelyek bepillantásokat engednek a Google történelmébe.

A legnépszerűbb „nyeremények” a Valentin-napi tobzoska játék, a Galápagos-szigeteki felfedező túra, a zenekerék és a Beethoven játék voltak. A születésnapi Doodle elérhető a következő linken keresztül a mai napig: https://www.google.com/doodles/googles-19th-birthday vagy ha beírjuk a keresőbe, hogy „Google születésnapi szerencsekerék”.

Share Button

Nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük