/* Error on https://www.kulcsszo.hu/wp-content/plugins/_%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20Ultimate_VC_Addons/assets/min-css/ultimate.min.css?ver=3.11.0 : Something went wrong: cURL error 52: Empty reply from server */

A legnagyobb angol-magyar fordító: a Google

1/5 - (2 votes)

Noha számtalan angol-magyar fordító létezik, a Google talán a legjobb angol-magyar fordító, amely ingyenesen elérhető és bárhonnan használható. A webes felületen kialakított fordító ugyanis akár asztali számítógépen, akár laptopon, akár táblagépen, akár okostelefonon is használható.

A https://translate.google.hu webcímen elérhető szolgáltatás nem csupán e két nyelvre szakosodott, hiszen oda-vissza fordíthatunk közel 100 nyelv között. Bár korábban a magyar nyelvvel azért elég nehézkesen boldogult ez az online fordító is, mára már egyre nagyobb hatásfokkal képes tökéletes fordításokat elvégezni.

Nagy segítséget nyújt akár egy-egy szó lefordításában és értelmezésében de akár összetettebb mondatokat is képes lefordítani egyik nyelvről a másikra. Sőt, komplett weboldalak és dokumentumok fordításában is segítségünkre siet az angol magyar Google fordító. Használata rendkívül egyszerű, hiszen akár automatikus nyelvfelismeréssel is segíteni képes a bizonytalanok munkáját. További érdekesség, hogy akár gépelve, akár hang alapon is képes a forrás szövegek értelmezésére a rendszer, így további lehetőségeket biztosítva a mikrofonnal vagy okostelefonnal rendelkezők számára.

Így fordítsunk angol és magyar szövegeket a Google fordító segítségével

A Google Translate, azaz a Google Fordító regisztráció nélkül is használható, bárki számára elérhető, nem szükséges hozzá még Google fiók sem. A fordító egyszerű, letisztult felülettel várja a fordítani szándékozó látogatóit. A két mezős oldal bal oldalán a beviteli űrlapot látjuk, ahová begépelhetjük vagy beilleszthetjük a forrás szöveget. Az azonnali fordítás alapból aktív, így az eredmény, vagyis a lefordított szöveg, azonnal megjelenik a jobb oldali mezőben. Ez a funkció azonban egy gombnyomásra kikapcsolható.

Ha angol szöveget szeretnénk fordítani, akkor válasszuk ki a legördülő mezőből az angol nyelvet vagy hagyjuk, hogy a Nyelvfelismerés azonosítsa a forrás szövegünk nyelvét. Jobb oldalon azonban kötelezően ki kell választanunk egy nyelvet, így ott mindenképpen válasszuk a magyart. Ha pedig magyarról szeretnénk angolra fordítani, a két mező közti dupla nyílra kattintva azonnal felcserélhetjük a két nyelvet.

Google Fordító példa

Különleges funkciók a Google fordítóban

A Google fordító egy közösségi hálózatot is üzemeltet, akik egymást segítve teszik még tökéletesebbé a rendszert. Ehhez bárki szabadon csatlakozhat a következő linken keresztül: https://translate.google.hu/community?source=t-new-user

A kezdők azonban megelégedhetnek a csupán felhasználói élményekkel is, amelyeket a Google fordító nyújt majd számukra. Különlegességként megjeleníthetünk a beviteli mezőn egy virtuális billentyűzetet, amennyiben a kis billentyűzet ikonra kattintunk, de akár hang alapú gépelést is kérhetünk a kis mikrofon ikonra kattintva.

Ha egy komplett dokumentum fordítását szeretnénk a Google Translate-re bízni, kattintsunk a beviteli mező alatti linkre vagy a következő hivatkozásra: https://translate.google.hu/?tr=f&hl=hu az online fordító szinte minden népszerűbb fájltípust támogat, így akár a Word vagy a PDF fájlokat is lefordíthatjuk egy kattintással. Weboldalt úgy fordíthatunk le, ha a beviteli mezőbe beillesszük a fordítandó weboldal címét, amit a címsorból másolhatunk ki. A Google Chrome böngésző azonban sokszor önmaga is felajánlja, hogy lefordítsuk a Google Translate segítségével az idegen nyelvű weboldalakat, így megspórolva a cím másolás és beillesztés procedúráját.

Share Button

Nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük