Itt az új, Halloween-es Google logó!

Itt az új, Halloween-es Google logó!
Értékelje az olvasottakat

Mint már megszokhattuk, a Google évről évre újít letisztult felületén egy parányit. Az egyszerű, csupán logójából és kereső mezőjéből álló főoldalán nem túl sokat akarnak változtatni a készítők. Bár a kezdeti Google logó már sokszor megváltozott, mindig olyan apró részeket módosítottak rajta, hogy szemmel alig észrevehető különbségek voltak csak két nagyon azonos logó között. A kezdeti, három dimenziós színes karaktereket, mára már a letisztult, modern, egyszerű Google felirat váltotta fel azonos színkombinációkkal.

A Google, hogy megbolondítsa főoldalát, úgynevezett Doodle-ökkel dobja fel megszokott logóját. A logók sokszor nyelvterületenként vagy országonként is eltérőek lehetnek de mindig valamilyen fontos dátumhoz vagy évfordulóhoz kötődnek. Régebben csupán egy egyszerű képcseréről volt szó, később már animált logóváltásról, manapság viszont már sokszor külön alkalmazás vagy valamilyen szórakoztató játék formájában tér vissza a Google Doodle legújabb verziója.

2017 Happy Halloween Google Doodle

A Google idén is meglepetéssel készült a halottak napja és a halloween alkalmából. Idén a Happy Halloween Google logó fogadja azokat akik meglátogatják a Google kereső főoldalát. A rémisztő, elhagyatott házat ábrázoló animált gif ablakán egy szellem les bennünket és a holdat, melynek fénycsóváiból a G O O G L E betű kombináció hullámzik az égre. A Google jó szokásához híven kihasználta a középső „O” betűt és jelenleg a holdat helyettesítette be a helyére, egy óriási nagy lejátszás gombbal a közepén. Ezzel a gombbal jelezve, ide kattintva valami történni fog.

Idén a Google nem egy interaktív játékkal lepett meg bennünket, hanem egy lejátszható animációval. A kis meseszerű történet főszereplői azok az állatkák, akik rémisztő szörnyeknek beöltözve járják a várost, hogy cukrot kéregessenek jó halloween-i szokás szerint. A történet másik főszereplője pedig a Google logó ijesztő házából kikukucskáló kis, magányos szellem, aki szeretne csatlakozni a fiatalokhoz. Azonban nem talál egy megfelelő ijesztő ruhát sem, amivel az emberekre rá hozhatná a frászt. Folyamatos próbálkozásait kísérhetjük nyomon, hogy végül kiderüljön, melyik jelmez illik legjobban hozzá és arra is fény derül, sikerül-e csatlakoznia az utcát járó fiatal szörnynek öltözött állatkákhoz.

A Google Doodle számtalan formája

A Google természetesen nem most kezdte el ezt az egyedi logós, Doodle (magyarul: firkálmány) készítését. Az első Google Doodle még 1998. augusztus 30.-án látott napvilágot és egy nagyon híres fesztiválnak, a Burning Man-nek állított emléket, illetve egy kis ingyen reklámot. Az első „firkálmány” célja mindössze annyi volt, hogy a két alapító tag ezzel jelezte, szabadságon lesznek, ne keressék őket, elmentek fesztiválozni. A második egy évvel később, karácsonykor jelent meg és szintén az egész világon látható volt. 2000-ben pedig már számtalan lokális és globális egyedi logó kelt életre a Google főoldalán.

A keresőóriás azóta már rengeteg egyedi képes, animált vagy játékos logót készített. Például külön logót készítettek már karácsonyra, anyák napjára, húsvétra de a Grimm-mesék 200. évfordulójára, a labdarúgó világbajnokságra, a PAC-MAN 30. születésnapjára, Gábor Dénes 110. születésnapi évfordulójára, a Rubik kocka feltalálásának 40. évfordulójára és számtalan más jeles dátumokra is. A korábbi évek Doodle-jei a következő linken keresztül tekinthetőek meg: https://www.google.com/doodles

Share Button

Üdvözlöm! Evenich András vagyok, 2005 óta foglalkozok online marketinggel és keresőoptimalizálással. Leginkább KKV-nak segítek fellendíteni a keresőből jövő forgalmat illetve SEO ügynökségeknek is gyakran be dolgozok. A biztonságos és eredményes megoldások híve vagyok. Szeretné, hogy sikeresebb legyen online vállalkozása? Szívesen adok pár ingyenes tippet, hívjon akár most: +36-70-521-3033

Nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.