Mobil weboldal nélkül az előkelő Google helyezéseinek búcsút mondhat

Rate this post

Bármelyik pillanatban megtörténhet a Google új nagy bejelentése, ami a mobilos böngészésben áttörő. Mi lesz ez? Érkezik egy algoritmus, ami érzékeli, ha mobilról böngészel, és a telefonodon azokat a találatokat dobja eléd, amelyek mobilkompatibilis weboldalakra mutatnak.

Nekünk, a kulcsszo.hu-nál ez azért lesz nagyon fontos, mert ha ez megtörténik nem elég pusztán erős találatokat hozó tartalmakat készítenünk, hanem arra is figyelnünk kell, hogy az adott tartalom célközönsége mondjuk mobilról érkezik-e.

Pár hete hoztuk a hírt, hogy a VR-világot is forradalmasítja a Google, most pedig már arról kaptunk hírt a www.seroundtable.com oldalon, Barry Schwartz írásában, ami itt olvasható, hogy a küszöbön a Google új nagy bejelentése.

Google szakembere beszélt a mobil weboldal előnyeiről

John Muellerrel beszélgetett a Googletől, aki elmondta neki, még nincs teljesen kész az új program, de már a teszteken jól teljesített, és ugyan még csak kis számban, de hozta a várt eredményeket. Még alakítani kell rajta, és kétszer is le fogják ellenőrizni, mielőtt élesben is használják majd. Nagyjából így foglalható össze a beszélgetésük.
John azt is elmondja, hogy ez egy tipikusan nekik való fókuszterület, mert egyre többen használják netezésre a mobiltelefonjukat, így azon is keresnek. Az is kiderült, hogy a weblapok mobil verzióit indexelő program már fut, használják, de csak tesztüzemben. Az erről szóló eredeti, angol nyelvű beszélgetés is megnézhető a linkelt, eredeti, angol nyelvű cikkben.

beszélgetés a mobil elsődleges indexelésről a Google keresőben

beszélgetés a mobil elsődleges indexelésről a Google keresőben

A beszélgetés egyik fő kérdése, hogy azok az oldalak, amelyek már rendelkeznek mobil verzióval – tehát ha valaki mobilról nézi őket, a neki legmegfelelőbb módon láthatja- vajon már most előnyben vannak-e, a nem mobil oldalakkal szemben.

Ez a hír neked azért lesz érdekes, mert érdemes minél hamarabb elkezdened a weboldalad mobil eszközökre való optimalizálását, hiszen, aki majd telefonról keres, az csak így fog megtalálni.

A magyar fiatalok mobilon neteznek többet

Palocsay Géza, a Jófogás ügyvezetője a www.schiscom.hu májusi sajtóanyagában arról beszélt, hogy:
„Az apróhirdetési piacon az új és a használt TV készülékekre, laptopokra és okostelefonokra egyaránt nagy a kereslet…Generációk szerint előre haladva a háztartásokban egyre alacsonyabb számban találkozunk televíziókészülékkel (78%), és bár az okostelefon (80%) után ez a második leggyakrabban előforduló infokommunikációs eszköz, a jellemzően még mindig szüleivel élő Z generáció életében már közel sem játszik olyan fontos szerepet. Esetükben ugyanis az okostelefon (31%), a PC (26%) és a laptop (27%) jelenti a médiafogyasztás központját.”- elemezte.

GKI felmérés, így internetezik a magyar fiatalság

GKI felmérés, így internetezik a magyar fiatalság

A HVG.hu egyik friss cikkében azt járta körül, milyen szokásokkal neteznek a fiatalok. „A kutatásból kiderült, hogy a fiatalok naponta átlag 3,1, hetente átlag 22 órát interneteznek; főleg okostelefonon, ugyanis 89 százalékuknak van saját okostelefonja, míg saját számítógépe 80 százalékuknak.”-írják. A teljes cikk itt olvasható.

Összefoglalva a lényeget, miért legyen mobil weboldala

Tehát több okból is érdemes minél hamarabb mobilverziót készíteni a honlapodról: egyre többen böngésznek így, és a Google nekik azokat az oldalakat dobja majd ki a keresőben, amelyek optimalizáltak telefonra.

Mentés

Mentés

Mentés

Share Button
Címkék: mobil seo,

Nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.