Keresőoptimalizálás költsége

Keresőoptimalizálás költsége
Értékelje az olvasottakat

Miért érdemes befektetni?

A keresőoptimalizálás (SEO) kétségtelenül a legjobb befektetés, amire gondolni kell egy online vállalkozás indításakor. Mint minden befektetésnek, ennek is ára van, azonban ha sorra vesszük a SEO által kínált előnyöket, máris láthatjuk, hogy teljesen megéri rááldozni a megfelelő összeget. A SEO lehetőséget nyújt weboldalunk tartalmának fejlesztésére, a vevőtáborunk bővítésére, a vásárlók bizalmának mélyítésére.

Keresőoptimalizálással akár meg is duplázhatjuk a profitunkat, ami egy hosszú távú vállalkozás egyik alapköve lehet – és ahogy a hatás, úgy a folyamat is hosszú távú, ezt jobb realizálni, még mielőtt belekezdünk egy ilyen projektbe. A keresőoptimalizálási technikák beépítése a koncepciónkba, és kívánt hatás elérése nem pár hetes munka.

Általában több hónap is eltelik, mire a megfelelő stratégia kiforrja magát, és effektíve hatni tud a forgalomra, vagy a látogatottságra, így fontos a türelem és a bizalom.

SEO, de honnan?

Keresőoptimalizálással rengeteg cég foglalkozik, ezért szánjunk időt az ezzel foglalkozó oldalak végigböngészésére, hogy teljes képet kapjunk a kínálatról. Fontos, hogy megfelelő szakembert válasszunk a célra, hiszen pénzt és energiát fordítunk rá. Jobb, ha a döntés előtt konzultálunk is a kiszemelt céggel/cégekkel, ennélfogva esetleges kérdéseinkre is választ kaphatunk, a felmerülő aggályainkról is beszélhetünk a szakemberekkel, illetve a konzultáció alatt a szakemberek egy tervet is elkészítenek számunkra – itt meg kell említeni, hogy sok helyen a konzultáció is költségekkel jár, mindazonáltal megéri költeni rá.

Amint kezd megszületni a döntés, melyik társaságra szeretnénk rábízni a weboldalunk keresőoptimalizálását, vagy épp melyik társasággal szeretnénk együtt dolgozni ezen (természetesen erre van lehetőség, hogy ha értünk a SEO-hoz), nézzük át az árakat.

SEO árak

Nézzük át a felmerülő költségek milyenségét. A SEO-nak van egy kezdeti költsége, aminek mértéke cégenként változhat. Ez egy egyszeri pénzösszeget jelent. Emellett van a rendszeres költség, amit az esetek nagy többségében havonta kell kifizetni a SEO-val foglalkozó szakembernek, vagy ha több embert alkalmazunk, akkor a SEO-s csapatnak.

Erről a rendszeres havidíjról informálódva és az internetet böngészve több árajánlatot is láthatunk. Általánosságban elmondható, hogy egy alap csomag 15.000 Ft/hónaptól kezdődik. Természetesen az ár a csomagban található szolgáltatások mennyiségével arányosan növekszik – a havidíj lehet akár 50.000 Ft is. Ha rendelkezünk a keresőoptimalizáláshoz szükséges tudással, esetleg tapasztalattal, több feladatot is átvállalhatunk magunkra, így a fizetendő havidíj csökkenhet.

Ebben az esetben számoljunk a ráfordított idővel! Egy pár napos SEO tanfolyam megütheti a 100.000 Forintot, ám egy ilyen képzés megadja neked a tökéletes tudást, amivel bármilyen weboldalt a találati lista elejére tudsz sorolni. Egy ilyen tanfolyamra akkor is megéri elmenni, ha a keresőoptimalizálási feladatok teljes egészét rábízzuk az általunk választott cégre/szakemberre, hiszen minél jobban tisztában vagyunk azzal, mit csinálnak a rájuk bízott feladattal, annál jobban tudjuk ellenőrizni is a folyamatot.

A tudás mindig kifizetődő! Ha esetleg a következő weboldalunkat is keresőoptimalizálni szeretnénk – ez esetben az előzetesen megszerzett tudást és tapasztalatokat remekül tudjuk használni. Sőt! A megfelelő technikákat elsajátítva akár egyedül is megvalósíthatjuk terveinket. Első körben azonban mindenképp jobb, ha hozzáértő szakemberrel dolgozunk együtt.

Share Button

Üdvözlöm! Evenich András vagyok, 2005 óta foglalkozok online marketinggel és keresőoptimalizálással. Leginkább KKV-nak segítek fellendíteni a keresőből jövő forgalmat illetve SEO ügynökségeknek is gyakran be dolgozok. A biztonságos és eredményes megoldások híve vagyok. Szeretné, hogy sikeresebb legyen online vállalkozása? Szívesen adok pár ingyenes tippet, hívjon akár most: +36-70-521-3033

Nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.