Keresőoptimalizálás költsége

Miért érdemes befektetni?

A keresőoptimalizálás (SEO) kétségtelenül a legjobb befektetés, amire gondolni kell egy online vállalkozás indításakor. Mint minden befektetésnek, ennek is ára van, azonban ha sorra vesszük a SEO által kínált előnyöket, máris láthatjuk, hogy teljesen megéri rááldozni a megfelelő összeget. A SEO lehetőséget nyújt weboldalunk tartalmának fejlesztésére, a vevőtáborunk bővítésére, a vásárlók bizalmának mélyítésére.

Keresőoptimalizálással akár meg is duplázhatjuk a profitunkat, ami egy hosszú távú vállalkozás egyik alapköve lehet – és ahogy a hatás, úgy a folyamat is hosszú távú, ezt jobb realizálni, még mielőtt belekezdünk egy ilyen projektbe. A keresőoptimalizálási technikák beépítése a koncepciónkba, és kívánt hatás elérése nem pár hetes munka.

Általában több hónap is eltelik, mire a megfelelő stratégia kiforrja magát, és effektíve hatni tud a forgalomra, vagy a látogatottságra, így fontos a türelem és a bizalom.

SEO, de honnan?

Keresőoptimalizálással rengeteg cég foglalkozik, ezért szánjunk időt az ezzel foglalkozó oldalak végigböngészésére, hogy teljes képet kapjunk a kínálatról. Fontos, hogy megfelelő szakembert válasszunk a célra, hiszen pénzt és energiát fordítunk rá. Jobb, ha a döntés előtt konzultálunk is a kiszemelt céggel/cégekkel, ennélfogva esetleges kérdéseinkre is választ kaphatunk, a felmerülő aggályainkról is beszélhetünk a szakemberekkel, illetve a konzultáció alatt a szakemberek egy tervet is elkészítenek számunkra – itt meg kell említeni, hogy sok helyen a konzultáció is költségekkel jár, mindazonáltal megéri költeni rá.

Amint kezd megszületni a döntés, melyik társaságra szeretnénk rábízni a weboldalunk keresőoptimalizálását, vagy épp melyik társasággal szeretnénk együtt dolgozni ezen (természetesen erre van lehetőség, hogy ha értünk a SEO-hoz), nézzük át az árakat.

SEO árak

Nézzük át a felmerülő költségek milyenségét. A SEO-nak van egy kezdeti költsége, aminek mértéke cégenként változhat. Ez egy egyszeri pénzösszeget jelent. Emellett van a rendszeres költség, amit az esetek nagy többségében havonta kell kifizetni a SEO-val foglalkozó szakembernek, vagy ha több embert alkalmazunk, akkor a SEO-s csapatnak.

Erről a rendszeres havidíjról informálódva és az internetet böngészve több árajánlatot is láthatunk. Általánosságban elmondható, hogy egy alap csomag 15.000 Ft/hónaptól kezdődik. Természetesen az ár a csomagban található szolgáltatások mennyiségével arányosan növekszik – a havidíj lehet akár 50.000 Ft is. Ha rendelkezünk a keresőoptimalizáláshoz szükséges tudással, esetleg tapasztalattal, több feladatot is átvállalhatunk magunkra, így a fizetendő havidíj csökkenhet.

Ebben az esetben számoljunk a ráfordított idővel! Egy pár napos SEO tanfolyam megütheti a 100.000 Forintot, ám egy ilyen képzés megadja neked a tökéletes tudást, amivel bármilyen weboldalt a találati lista elejére tudsz sorolni. Egy ilyen tanfolyamra akkor is megéri elmenni, ha a keresőoptimalizálási feladatok teljes egészét rábízzuk az általunk választott cégre/szakemberre, hiszen minél jobban tisztában vagyunk azzal, mit csinálnak a rájuk bízott feladattal, annál jobban tudjuk ellenőrizni is a folyamatot.

A tudás mindig kifizetődő! Ha esetleg a következő weboldalunkat is keresőoptimalizálni szeretnénk – ez esetben az előzetesen megszerzett tudást és tapasztalatokat remekül tudjuk használni. Sőt! A megfelelő technikákat elsajátítva akár egyedül is megvalósíthatjuk terveinket. Első körben azonban mindenképp jobb, ha hozzáértő szakemberrel dolgozunk együtt.

Share Button

Nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük