/* Error on https://www.kulcsszo.hu/wp-content/plugins/_%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20Ultimate_VC_Addons/assets/min-css/ultimate.min.css?ver=3.11.0 : Something went wrong: cURL error 52: Empty reply from server */

Külföldi SEO blogok amiket érdemes követni

Rate this post

Az online marketing és kereskedelem szempontjából manapság rendkívül fontos keresőoptimalizálás (angolul: SEO, úgymint Search Engine Optimization) nem más, mint az optimalizálni szándékozott weboldal böngészőkben látható, úgynevezett organikus megjelenésének javítása – a SEO blogok nagy része pedig azokról a tippekről, trükkökről és tapasztalatokról szól, amelyek által mindez gördülékenyen és könnyedén elérhető. (Organikus megjelenésnek egyébként a nem szponzorált, vagyis nem fizetett hirdetéseket/találatokat nevezzük.)

A keresőoptimalizálás célja tehát, hogy egy adott kifejezésre minél előrébb szerepeljen az optimalizált oldal az organikus találatok között.

A fizetett hirdetések az ún. Pay-Per-Click kategóriába tartoznak, ami azt jelenti, hogy az oldal tulajdonosa azért fizet, hogy az optimalizált kifejezésre az ő tartalma jelenjen meg előkelő rangsorolásban a hirdetések között. Ez utóbbit gyakran inkább Search Engine Advertising-nak, vagyis SEA-nak nevezik.

E két kategória együtt alkotja a keresőmarketinget, melyet angol kifejezéssel SEM-nek nevezünk (Search Engine Marketing).

MIÉRT ÉRDEMES SEO BLOGOKAT OLVASNI?

Mivel manapság a kereskedelem jelentős százaléka már országhatárokat átlépve, online zajlik, esszenciális jelentőségű, hogy egy vállalkozás rendelkezzen közösségi média jelenléttel, honlappal vagy bloggal, egyáltalán: valamilyen online jelenléttel.

Ha például webáruház nyitásán gondolkodunk, vagy már üzemeltetjük is, már az elején érdemes egyrészt hozzáértő szakemberre bízni online jelenlétünket, másrészt önmagunkat is kiművelnünk az online marketing témakörében. Ez utóbbi azonban gyakran elmarad, emiatt aztán vállalkozásunk sem lesz sikeres, illetve később döbbenten tapasztalhatjuk, hogy a nálunk nem jobb minőséget nyújtó versenytárs sokkal jobb eredményeket ér el, sokkal nagyobb ismertségre, forgalomra és bevételre tesz szert.

A fentieket figyelembe véve a hazai, minőségi SEO blogok mellett érdemes külföldi SEO blogokat is böngészni, hogy minél több tudást magunkévá tegyünk a témáról, megtanuljuk a know-how-t, valamint számos tippet, trükköt, eladási technikát, marketingfogást elleshessünk a sokszor dollármilliós üzleteket létrehozó külhoni bloggerektől, vállalkozóktól. Hiszen ami esetleg nálunk még csak néhány éve releváns témakör, arról a külföldi szakemberek már 10+ éves tapasztalattal rendelkeznek, tehát érdemes rájuk figyelni, tanácsaikat megfogadni, munkásságukat, elért eredményeiket követni.

A nemzetközi SEO blogokból nem csak ötleteket tudunk meríteni, hanem sokuk tananyaggal, tanfolyammal is segíti a vállalkozókat, amelyek gyakorta ingyen vagy kevés anyagi befektetéssel elérhetők, a belőlük meríthető tudás ezzel szemben sokszor megfizethetetlen. Az anyagok többsége könnyen hasznosítható, életszerű és praktikus.

A nagy múltra visszatekintő külföldi kollégák szakmai blogjaiból, vállalkozásaiból, tizenéves tapasztalataiból megtudhatjuk, hogy miért helyezi a Google előrébb a versenytárs oldalát a miénknél, hogyan kell jól linket építeni, tartalmi és technikai SEO-t készíteni, hogyan legyen oldalunk benne az organikus találati listában, hogyan jussunk el több látogatóhoz, potenciális vevőhöz, hogyan építsünk ki gyümölcsöző üzleti kapcsolatokat, adjuk el termékeinket, népszerűsítsük oldalunkat.

Vagyis ezen oldalak olvasásából, anyagaik feldolgozásából nem kis üzleti előnyre tehetünk szert, ezzel együtt az erre áldozott időnk rövid időn belül visszatérül kézzelfogható (megszámlálható) formában is.
A külföldi oldalak böngészése így aztán komoly hatással lehet üzleti vállalkozásunk sikerére.

Nemzetközi SEO blogok

Lentebb egy csokornyi gyűjteményt olvashatnak az online marketing több szegmenséből. Ez az összeállítás rövid át- és betekintés nyújt néhány népszerű és jól elépített nemzetközi SEO blogba és vállalkozásba mindazok számára, akik szeretnének jobban elmerülni a keresőoptimalizálás világában, miközben egyúttal fejlesztik ebbéli tudásukat és szélesítik látókörüket is.

NeilPathel.com

Professzionális oldal, ami olvasmányos, könnyed és élvezetes stílusban vezet be az online marketing világába. Az oldal névadó alapítója elsősorban szövegírásban és keresőoptimalizálásban ért el óriási sikereket, a vezető amerikai lapok magasztalják.

Copyblogger.com

Átfogó és kiemelkedő oldal tartalommarketing és szövegírás témakörében.
Rendelkeznek egy ingyenes hírlevélsorozattal is a szövegírásról, valamint ezen kívül még számos értékes tartalmat lehet olvasni az oldalon e témakörben.

Hubspot.com

Blogjuk mellett találunk az oldalon sok online kurzust is, melyek közt vannak ingyenesek illetve néhány dolláros kurzusok is – mindenképpen megérik a pénzüket.

Digitalmarketer.com

Nem specializálódtak, tulajdonképpen az online marketing minden részével foglalkoznak. Sok hasznos és egyben ingyenes cikk, tanulmány gyűjtőhelye.

Growthhackers.com

Rengeteg jó marketinggel foglalkozó blogbejegyzés gyűjtőhelye. Profi oldal, de nem kifejezetten kezdőknek szól, inkább a már tapasztaltabb, a témában mélyebben elmélyülni vágyó látogatók fogják igazán értékelni.

GaryVaynerchuk.com

A jég hátán is megélő Gary már gyerekként jövedelmező vállalkozásokat futtatott, majd családi online borkereskedelmüket futtatta fel, azóta pedig már a Vayner Media tulajdonosa, ami közösségi média marketingügynökségként funkcionál. Podcastjai és könyvei mellett e témakörben motivációs előadóként is működik, óriási sikerrel.

Copyblogger.com

Az egyik legismertebb és legjobb szövegírás témájú blog, sok-sok mérvadó és hasznos tartalommal.

Problogger.net

Elsősorban bloggereknek szóló oldal. Ajánlható mindenkinek, aki blogol. Praktikus és pragmatikus tartalommal segít még több bevételt és látogatót hozni oldalunknak.

Blog.hubspot.com

Az oldal elsősorban inbound marketinggel foglalkozik. Létrehoztak külön marketing, értékesítési és CRM szekciót is az oldalon belül, impozáns mennyiségű bejegyzéssel.

Smartblogger.com

Ez az oldal is elsősorban bloggereknek szól, illetve mindazoknak, akiket érdekel, hogy hogyan írjunk jó és hatásos blogot.

Moz.com

Az oldal eredetileg egy SEO blog volt, ma már egy komplett, széleskörű keresőoptimalizáló eszközt találunk itt.

Econsultancy.com

A legújabb digitális marketingbe és e-kereskedelembe enged a honlap betekintést. Az oldalon számos elemzést és véleményt találhatunk, amit több díjnyertes elemző és szakértő írt.

Heidicohen.com

Heidi gyerekkorától író akart lenni, majd felsőfokú tanulmányai után elkezdte marketingkarrierjét építeni, és rögtön a kezdetektől neves világcégekkel dolgozott együtt. Blogja elemzéseket és közvetlen, valamint social marketinggel kapcsolatos tanulmányokat tartalmaz és közérthetően derít fényt a ma üzleti kihívásaira.

Ahrefs.com

Nagyon sokoldalú oldal. Alapvetően SEO és marketing blog, amely tananyagokkal, esettanulmányokkal segíti az érdeklődőket és a marketing szakembereket egyaránt.

Eugenoprea.com

Az oldal hasznos tanácsokkal szolgál a WordPress, webanalitika és keresőoptimalizálás témaköreiben.

Blogtyrant.com

A „Blogzsarnok” fiatalos, könnyen áttekinthető, friss megjelenésű weboldala blogolással és online marketing tanácsadással foglalkozik.

Smartblogger.com

Jon Morrow alapította site, aki csapatával azt tanítja, hogyan szerezzünk minél több olvasót és területet az internet dzsungelében.

Thesaleslion.com

Közösségi média, tartalommarketing, brandépítés – Marcus Sheridan oldalának főbb témakörei, amelyekre minden sikerre törekvő vállalkozónak szüksége lehet.

Contentverve.com

Minden, ami tartalom és annak alakítása.

Copypress.com

Márkaépítéssel foglalkozó site. Egyebek mellett a minőségi tartalom előállítás, a SEO, valamint a konverziók és a bevételek kezelése a főbb témakörök.

Thecopybot.com

Hogyan írjunk minőségi szöveget és építsünk jó tartalmat? – az oldalon válaszol Demian Farnworth.

Bryaneisenberg.com

Versenyképes és szuggesztív tartalomépítés, online konverziós arány javítása és a személyességre törekvő marketing csínja-bínja – Bryan Eisenberg oldala.

Monetate.com

Tanácsadói oldal a webanalitikáról, online kereskedelemről, a szegmentálásról és a weboldalak teszteléséről.

Conversionxl.com

Az oldal útmutatást nyújt abban, hogy hogyan növelhetjük látványosan oldalunk konverziós rátáját. Szaktanácsok, tanulmányok és könyvek is találhatók az site-on, amelyek segítenek bennünket ezen az úton.

Blog.getresponse.com

Az oldalon az e-mail marketingről olvashatunk különféle tippeket.

Bronto.com

A Bronto Software csapata megosztja velünk marketingstratégiáit, amelyek által az e-mailes, mobilos és társadalmi marketing működéséhez kerülhetünk közelebb.

*

Mint láthatjuk, a SEO és az online marketing él és virágzik, az erről szóló blogoknak se szeri, se száma, mennyiségük folyamatosan gyarapodik.

Gyakorlatilag digitális életünk egyik legfontosabb szegmensévé – vállalkozóként pedig egyenesen kihagyhatatlan tényezőjévé – vált a keresőoptimalizálás és az igényeinknek, céljainknak megfelelő online jelenlét.

Az üzleti szféra szereplőjeként tehát a terület manapság már megkívánja a témában történő személyes elmélyülést, a tiszta rálátást és szakértelmet tőlünk is. Abban az esetben, ha ennek (vagy az erre fordítandó időnek) hiányában vagyunk, a megfelelő szakember(ek) kiválasztása lép elő elsődleges szemponttá online jelenlétünkben, hogy mindazt a célt, amit az elején megálmodtunk, ne kelljen sutba dobnunk egy nem, vagy rosszul kivitelezett online marketingstratégia miatt.

Share Button

Nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük