/* Error on https://www.kulcsszo.hu/wp-content/plugins/_%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20Ultimate_VC_Addons/assets/min-css/ultimate.min.css?ver=3.11.0 : Something went wrong: cURL error 56: OpenSSL SSL_read: error:0A000126:SSL routines::unexpected eof while reading, errno 0 */

Linképítő – Mond Te kit választanál?

Linképítő kérdések
Rate this post

Önnek mi a fontos egy linképítő szakember kiválasztásakor? Sokak esetében a gyors siker és minél olcsóbb legyen a díjazása amiért jó munkát végez. Ahhoz, hogy meg tudjuk ki is a számunkra megfelelő ember vagy cég aki a linkek megszerzésében tud segíteni, jó ha tudjuk mit gondol a Google a linkekről és ő szerinte milyen az a link ami értékes.

Google 3 módon nézni a linkeket

Mivel a Google keresőbeni helyezések javítása az elsődleges célunk ezért a linkek rangsorolási elveivel jó tisztában lennünk. A Google a következő módon osztályozza a linkeket:

 1. Figyelmen kívül hagyja a rangsoroláskor
 2. Büntet érte és rontja a helyezéseket a keresőben
 3. Beszámítja a rangsoroláskor és javítja a helyezést

Linképítő kiválasztásakor erre figyeljen

Ha linképítésen töri fejét és ezt ki szeretné adni egy szakembernek vagy egy keresőoptimalizálással foglalkozó cégnek, akkor jó ha pár nem is olyan furfangos kérdést tesz fel a számunkra és a válaszokból Ön is megtudja állapítani milyen módszerekkel is dolgozik.

10+1 kérdés amit tegyen fel a linképítőnek

 1. A Google irányelveknek megfelelő módszerekkel dolgozik?
 2. Milyen terjedelmű szöveget, cikket fognak írni, illetve annak minősége, tartalma milyen színvonalú lesz?
 3. A cikkeket befogadó weboldal milyen tulajdonságokkkal rendelkezik, pl milyen gyakran kerülnek fel új tartalmak, közösségi oldalakon mennyire aktívak, mikor kapott és honnét utoljára linket az adott weboldal stb?
 4. A linképítés szolgáltatás tartalmaz linkprofil vizsgálatot is?
 5. Milyen horgonyszövegeket fog használni?
 6. Mennyire Pingvin biztos a módszer és mennyire valószínű egy későbbi büntetés lehetősége?
 7. Tud-e mutatni példa megjelenéseket, így Ön is láthatja hol és milyen formában jelenne meg a cikkei és linkjei?
 8. Sajtóközlemény készítésével is foglalkozik?
 9. Vendég blog bejegyzésekkel is képes link szerzésre?
 10. Képes-e olyan tartalmat készíteni amivel linket tud kiérdemelni az Ön weboldala?
 11. Használ-e linképítő programot, szoftvert és ha igen, akkor azzal linkeket generál vagy linkeket vizsgáló eszközökről van szó?

A rossz linképítő veszélyes lehet a vállalkozása számára

A Google Pingvin megjelenése óta ami 2012. április 24-én jelent meg először, már tudjuk a linkek veszélyesek is lehetne a weboldalak számára ami a legrosszabb esetben olyan büntetéssel járhat ami a keresőből jövő forgalom le nullázását is jelentheti.

Ami megtévesztő lehet sok weboldal tulajdonos számára, hogy vannak technikák amik jelenleg szépen hozzák az eredményeket, pl.: az olyan PR cikkes vagy prémium cikkes szolgáltatások amik kifejezetten ebből a célból működnek és semmilyen értéket nem adnak az internettes közösségnek. Ezek amolyan linképítő oldalak amit valjunk meg eléggé hasonlít egy linkkatalógus oldalhoz csak itt terjedelmesebbek a szövegek.

A másik kényes része a link fejlesztésnek a horgonyszövegek tartalma. A túl sok linkszöveg ami kulcsszavakat tartalmaz nem éppen a legtermészetesebb módja annak, hogy bárki is linkelné a tartalmainkat. Ezért is fontos egy linkbuilding esetében egy linkprofil elemzés ami alapján tudni fogja a szakértő mi a helyzet az adott weboldal esetében és kell-e esetleg linket törölni, disavow tool vagyis link vissza utasítást tenni a Google webmester eszközökben stb.

Hogy ezeket az oldalakat és linkeket mikor fogja a Goolge Pingvin vagy más algoritmusa semmisnek venni. Ami jobb esetben csak azt fogja jelenteni, hogy az ilyen típusú oldalakról jövő linkeket nem fogja beleszámolni a rangsoroláskor. Rosszabb esetben fekete pontot fognak kapni azok a weboldalak amiknek a linkjei innét származnak. Mind két esetben a helyezés romlás és így a látogatottság csökkenés borítékolható.

Linképítő ellenőrzése ez is egy járható út

Ha biztosra szeretne menni, akkor érdemes egy külső szakértővel megvizsgáltatni a fenti kérdésekre kapott válaszokat, de a már eddig kapott linkeket is ajánlatos vizsgálat alá vonni, Már csak azért is mert 2016 év elején, egyes hírek szerint januárban de a legújabb infók alapján márciusban várható a legújabb verziója a Pingvin algoritmusnak ami sok újdonságot is tartogat. Így hát sosem késő a kártékony linkek felkutatása és azoktól való megszabadulás, hogy egy tiszta és a lehető legmakulátlanabb link hálózattal rendelkezzen weboldalunk.

Remélem a fentiek alapján sikerül a megfelelő linképítő szakembert kiválasztani akivel hosszútávon tud sikeresen együtt dolgozni.

Ne feledje, mi is végzünk linképítést amivel biztonságos módon fog előre jutni a Google keresőben.

Share Button

Nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük