/* Error on https://www.kulcsszo.hu/wp-content/plugins/_%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20Ultimate_VC_Addons/assets/min-css/ultimate.min.css?ver=3.11.0 : Something went wrong: cURL error 52: Empty reply from server */

Nem SEO probléma, hogy a weboldala nem jelenik meg a keresőben!

Rate this post

Nem először, mégis meglepő a Google legújabb indexelési hibája, amely számtalan URL találatát teszi lehetetlenné. Számos SEO és webhely tulajdonos bejelentette, hogy az elmúlt néhány napban az oldalaik a Google keresési indexéből kimaradtak. A problémák a Google Search konzolban voltak láthatóak a webparancsok böngészőben történő használatakor.

Az URL-ellenőrzési eszköz elérhető az új Google Search konzolban. Ez lehetővé teszi, hogy ellenőrizze egy adott URL-címet a webhelyen, és megtekinthesse az állapotát a Google keresési indexében. Feltérképezést, indexelést és szolgáltatási információkat nyújt az oldalról közvetlenül a Google indexből. Ezáltal látni fogja az utolsó feltérképezési dátumot, az utolsó feltérképezés állapotát, a feltérképezési vagy indexelési hibákat és az adott oldal kanonikus URL-jét. Megmutatja, hogy sikeresen indexelték-e az oldalt, bármilyen AMP hibát, strukturált adathibákat és indexelési problémákat jelez.

Google nem indexelés fekete napja

A technikai hibát a bejelentések sokasága után a Google természetesen azonnal rögzítette és elkezdte annak kivizsgálását és javítását. A technikai probléma rögzítése és vizsgálata április 4-én történt, és az első állítás szerint a hibát azonnal ki is javították. Ez azonban csak tűzoltás volt, hiszen a színfalak mögött ennél sokkal összetettebb volt a probléma.

A Google nyilatkozataiban április 5-én a problémát megoldottnak nyilvánította, ez azonban mégsem történt meg teljes egészében. Hiszen a bejelentésük után is folyamatosan érkeztek a panaszok, mely szerint a keresési indexből számtalan URL kimarad, ezáltal elérhetetlenné válik az oldal.

Természetesen a legnagyobb hal ismét nyugtatja a panaszosokat, és jelen pillanatban is az a verzió jelenik meg minden tájékoztatásban, hogy a probléma egy újabb frissítés elérésével fog véget érni, melynek megoldásán jelen pillanatban is dolgoznak.

Miért nem SEO hiba ami történt?

Csütörtökön, azaz április 6-án a Google számtalan URL-t törölni kezdett a a keresési indexből. Ez pedig, ahogy lenni szokott a világ minden táján nagy riadalmat okozott a webhely tulajdonosok, fejlesztők részéről, hiszen a weblapok nem jelentek meg, mi több, ezek közül rengeteg törlésre is került. Az okot azonban senki nem értette. Így került a probléma tenger viszonylag gyorsan a Google lábai elé, megoldást remélve a problémára.

A Google részéről sem ismeretlen a porhintés, így természetes, hogy azonnali megoldással, és a probléma teljes körű megszüntetésével nyugtatták a kétségbeesett weboldal tulajdonosokat és a fejlesztőket egyaránt, ez azonban kevés volt.

Tekintettel arra, hogy az érintett oldalak már nem szerepelnek a Google indexének releváns lekérdezési eredményeiben, így azt sem tudjuk, milyen széles körben terjedt el a hiba utáni oldaltörlés, és arról sem lehet pontos fogalmunk, hogy a Google index hány százalékát érinti. Mindenesetre a Google-tól John Mueller folyamatosan nyugtatta a nagyközönséget, pár százalékos érintettségről beszélt, és arról, hogy ez a technikai malőr természetesen megoldódik, ráadásul órákon belül.

Ez azonban folyamatosan fennállt, így szombat reggel ismét elő kellett jönni a farbával, és közölni, rajta vannak az ügyön, de a megoldás még továbbra sem teljes. így hiába minden keresőmotor, SEO, és folyamatosság, azok az oldalak, amelyek URL-je a hiba miatt törlődött, szombaton még mindig láthatatlan volt.

A helyzet nem változott vasárnapra virradóan sem, talán annyi volt észrevehető, hogy lassabban törölt a Google, hiszen ritkábbak lettek a panaszosok bejelentései, de ez korántsem nyugtatta meg a károsultakat.

Mi a jelenlegi állapot?

Kutatás, keresés, és problémafeltárás a Google háza táján. Jelen pillanatban nehezen futnak össze a szálak, és lássuk be, a hiba nem csak máshol, de nálunk is befuthat. Mert bizony ez az aprónak tűnő, ám de hatalmas hiba nálunk is galibát okozhat, bármelyik percben. Épp ezért, ha azt látod, hogy drasztikusan csökken a konverzió, a forgalom, a bevétel, amit az internetre építettél, és egyúttal az általános mutatóid is mély zuhanásba kezdtek, akkor esélyed van rá, hogy nem a rendszergazda a hibás, hanem a Google súlyt le rád is.

Hiszen ebben a hiba ebben a pillanatban is fennáll, mi több tarol. Megnyugtató azonban a Google egyik frontembere John Mueller elmondta, a Google Search Console URL-címének ellenőrzése és az indexelőjelzés funkciójának segítségével bizonyos oldalak indexelése gyorsabbá válhat. Hozzátette, ez még abban az esetben is lehetséges, ha nem látja az összes oldalt a Google indexében, mert a Google nem mindig sorolja fel a webhely oldalainak 100% -át indexükben.

Mit tehet, hogy újra látható legyen a weboldala?

John azt is elmondta, hogy a Google Search Console URL-címének ellenőrzése és az indexelőjelzés funkciója segítségével bizonyos oldalak indexelését gyorsíthatja. Hozzátette, ez még akkor is működhet, ha teljesen meg van határozva, hogy nem látja az összes oldalt a Google indexében, mert a Google nem mindig sorolja fel a webhely oldalainak 100% -át indexükben.

Így tehát, ha tudod, hogy vannak bizonyos oldalak melyek jelen pillanatban nem szerepelnek a Google Indexben, holott eddig megtalálhatóak voltak, célszerű használni a Google Search conzol ellenőrző URL-jét. EZ majdnem azonnal segítség lehet az oldal visszaállításában a Google indexnél.

Hiszen a Google jelen pillanatban az eltűnt URL-ek visszaállításán dolgozik, ami bár a számuk ismeretlen nem kis feladat lehet, tekintve, hogy egyetlen nap alatt robbant a Twitter is, mely a Google ezen hibáját veszi górcső alá.

A kétségbeesés pedig érthető, hiszen pár évvel ezelőtt szintén a Google jelentős baklövés sorozatának szüleménye volt a Freddy nevű vírus, mely szintén képes volt másodpercek leforgása alatt visszafordíthatatlan károkat tenni a weboldalakban, rosszabb esetben az egészet el is tüntette, hatalmas károkat okozva ezzel a károsultaknak.

És bár a vírus terjedését idejekorán, de mégsem időben, megállították, mindenki tudta, hogy a szellem a palackból ismét bármikor kiszabadulhat.

Ezt élik meg most, weboldalak tulajdonosai is ebben a pillanatban.

Még most is vannak új hírek 2019. április 15-ével, melyet a Google webmester twitter oldalán tettek közzé a tegnapi napon.

Még mindig folyik a frissítés ami azt is jelenti, hogy a Google Search Console-ban látható adatok nem valósak. De hogy ez mikor lesz készen még most sem lehet tudni.

Mit tegyünk addig is, hogy a SEO eredményeink javuljanak?

A Google hibájától függetlenül tovább ajánlott a tartalom építés pl: blog cikkek írása, termék kategória vagy termék oldalak tökéletesítése, újabb link kapcsolatok kiépítés és egyéb forgalom terelés a weboldalunk számára (hírlevél küldés, facebook posztolás és hirdetések, egyéb tartalom megosztás pl.: videó megosztó oldalakon stb.)

 

Share Button

3 hozzászólás Leave new

Mi most is tapasztaltuk 2019. szeptemberében ezt a tavaszi jelenséget hozzávetőleg. A forgalmunk szeptember első hetében az előző évihez képest 25%-kal emelkedett, szeptember 2. hetében meg csökkent ugyanennyivel az előző évhez képest. Közben nálunk semmi nem változott, ezért gyanakszunk arra, hogy ez megint a Google rendszerében lévő hiba.

Válasz

Valóban így van. Az általam szeptember 2 óta indexelésre beküldött tucatnyi oldal közül még egy sem indexelődött be.

De itt is lehet olvasni a jelenlegi problémáról: https://twitter.com/googlewmc/status/1305433934373806080

Válasz

Igen ez így volt, sőt a napokban is jött egy újabb hír erről, hogy 2020.októberében is történtek tömeges ki indexelések.

Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük