6 Újdonság a WordPress 4.6-ban amikre már régóta vártunk

Rate this post

Hosszú tesztelés után jelent meg a WordPress 4.6-os verziója. Javították a rendszer gyorsaságán, valamint beletettek néhány hasznos funkciót, aminek szerintünk sokan fognak majd örülni.

A rendszer a WordPress vezérlőpultból frissíthető (mivel fő kiadásról van szó, ez nem automatikusan történik, hanem nekünk kell elindítani a frissítést), amely előtt nem árt biztonsági mentést készítenünk. Lássuk a legújabb változtatásokat részletesen.

Rossz linkek ellenőrzése a vizuális szerkesztőben

A WordPress bővült egy saját link ellenőrző résszel. Ezzel láthatjuk, hogy ha hibásan adtunk meg egy linket írás közben, és egyből figyelmeztetni fog a hibára.

wordpress-46-broken-link-checker

A rendszer a helyesírás ellenőrzéshez hasonlóan figyelmeztet arra, hogy ha hibás linket adtunk meg.

Megjegyzés: ez csak abban segít, ha szöveg írásakor adunk meg linket. Az oldalainkon szereplő összes linket ellenőrizhetjük például a Broken Link Checker nevű bővítménnyel.

Egyszerűbben intézhető frissítés

A bővítmények és sablonok telepítése és törlése mától egy helyen kezelhető, nem fog a rendszer oldalról oldalra vezetni minket, minden egy képernyőn zajlik.

wordpress-46-egyszerubb-frissites

WordPress felület: helyi betűtípusok előnyben!

Mostantól a WordPress vezérlőpultja a gépünkön használt betűtípust fogja használni, amivel a rendszer gyorsabb lesz. Ez nem érvényes a vizuális szerkesztőre, amely továbbra is a sablon CSS fájlját használja a szerkesztő betűtípusának meghatározásához.

A fejlesztők ezzel is otthonosabbá akarták tenni a felhasználók munkáját.

Tartalom visszaállítása

A WordPress automatikusan a böngészőbe menti írás közben a bejegyzéseinket, 15 másodpercenként. Nincsen szükségünk állandó mentésre, és könnyű visszaállítani az előző verziót, abban az esetben ha például a böngésző összeomlik.

Ezt az újítást azoknak is előnyös, akik esetleg letiltották a vázlatok mentését.

Egyszerűbb importálás

Akik más blogrendszerről költöznek át WordPress-re azok ismerhetik az importáló eszközt (Eszközök -> Importálás), amellyel tartalmat és hozzászólást vehetünk át nem csak más WordPress oldalról, de Blogger-ről, Tumblr-ról és még RSS-t is használhatunk forrásként.

wordpress-46-import

Egy oldalon az összes importáló eszköz, amelyet egy klikkeléssel telepíthetünk, majd kiválasztva a forrást, hozhatjuk át írásainkat egy másik rendszerből.

Nyelvi fordítások automatikus frissítése

A WordPress telepíteni fogja a legújabb fordításokat a bővítményekhez és sablonokhoz, amikor ezek elérhetővé válnak.

Összegzés

A WordPress csapata apróbb és kevésbé látványos módosításokkal növelték a rendszer gyorsaságát és egyszerűsítették a rendszert.
Önnek melyik az a mostani frissítésből ami kényelmessé teszi a munkáját?

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Share Button

Nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük